Autor Wątek: Auris 2014  (Przeczytany 4707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Auris 2014
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Sierpnia 2025, 12:08:37 »
Czyli zakup samochodu z danii to nie był dobry pomysł
Lepszy niż krajowy. Pełny wgląd w historię, bardzo dużo aut zabezpieczonych, względna kultura serwisowa. 

Dk87

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Sierpnia 2025, 12:35:23 »
Czyli zakup samochodu z danii to nie był dobry pomysł
Lepszy niż krajowy. Pełny wgląd w historię, bardzo dużo aut zabezpieczonych, względna kultura serwisowa.

Oglądałem 4 sztuki. Pierwszy z Niemiec cały walony szkoda na 12 tyś euro . Drugi polski salon też niski przebieg jakieś 112 tyś to jak wszedłem do kanału zobaczyć podwozie to oczy mnie bolały od rdzy. Trzeci ze Szwajcarii też walony przodem no i ten z danii ostatni, oryginalny lakier, zabezpieczony od spodu oraz profile zamknięte ma takie gumki widać, że nawiercali i wprowadzali tą głowice do pryskania woskiem, komora silnika też zabezpieczona no i potwierdzony przebieg wszystko można sprawdzić na stronie jak mówisz. Ks serwisowa jest pusta raczej nie widział aso ale widać, że był serwisowany względnie nowe tarcze akumulator. Tylko te pierwsze rdzawki mnie niepokoją muszę jeszcze sprawdzić pod tym filcem.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Sierpnia 2025, 13:46:15 »
Pierwszy z Niemiec cały walony szkoda na 12 tyś euro .
Niestety nie wiadomo co się kryje za tą kwotą. Nie jest wysoka więc ...
Drugi polski salon też niski przebieg jakieś 112 tyś to jak wszedłem do kanału zobaczyć podwozie to oczy mnie bolały od rdzy.
Norma.
Trzeci ze Szwajcarii też walony przodem
Może tak było może nie, tam rynek aut trochę inaczej wygląda, jedną z cech aut używanych w ch są częste malowanki sprayem i jakieś drobne dłubanki które w Polsce urastają do rangi być albo nie być.
no i ten z danii ostatni, oryginalny lakier,
Muszę Cię zmartwić bo auta ze Szwecji i Danii zazwyczaj jak w papierach nie mają szkód a były lakierowane to w Pl idą od razu do ponownego lakieru "pod miernik". To jest odpowiedź na zapotrzebowanie rynku gdzie podwójny lakier oznacza walenie i inne straszne sprawy.

Offline slawekdw

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Września 2025, 11:44:51 »
mam Aurisa z 2014, rejestracja luty 2025, wersja produkowana w Anglii, potwierdzm z tylu bagaznik jest rdza, eypucowanie szczotą druciana, + wełna scierną + R-Stop + Signafast zalatwi sprawe na pewnien czas

Offline kalin

• Początkujący
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Września 2025, 19:50:41 »
witam
Moja Auris z 2014 zarejestrowana przedwczoraj! Import z Francji. Podjechałem do warsztatu od zabezpieczania podwozia. Majster powiedział, że nie jest źle jak na 11 lat, bo krajowe wyglądają gorzej. Jest trochę rdzy w różnych miejscach, odparzone zgrzewy to ponoć standard. Zalecił demontaż wszystkiego, piaskowanie, nowe powłoki. Generalnie dużo roboty, a terminy to wiosna.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl