Autor Wątek: Camry xv70  (Przeczytany 2497 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Domino1995

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Camry
Camry xv70
« dnia: 19 Sierpnia 2025, 10:23:03 »
Dzien dobry, czy w camry istnieje możliwość zdalnego włączenia wentylacji bądź klimatyzacji?

Offline czarny1079

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Camry IX
Odp: Camry xv70
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudnia 2025, 20:41:28 »
Tak, klimatyzacja, ogrzewanie, nawet wentylowanie i grzanie foteli,  szyb, odszranianie itp. :-)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Grudnia 2025, 07:16:40 »
XV70 czyli 2018-2024, wydawało mi się że tego modelu nigdy nie zaktualizowali o usługi connected
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline corollafan1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Grudnia 2025, 11:15:57 »
z nowszych roczników istnieje możliwość zdalnego uruchomienia klimatyzacji lub wentylacji, ale wymaga to zazwyczaj aktywacji systemu Toyota Remote Connect i korzystania z aplikacji mobilnej Toyoty. W starszych wersjach bez tego modułu niestety nie da się uruchomić klimatyzacji zdalnie.

Offline Millerson

• Początkujący
  • Samochód:: 22
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lutego 2026, 15:01:43 »
Cześć, miałem bardzo podobną sytuację z nową Toyotą w firmie menu „Obecny kierowca” nie było dostępne, a aplikacja uparcie twierdziła, że VIN jest nierozpoznany. W naszym przypadku okazało się, że auto nie było jeszcze w pełni zsynchronizowane w systemie producenta po wydaniu z salonu, więc aplikacja nie widziała go w bazie. Zanim ponownie męczyłem BOK, sprawdziłem numer przez vin checker https://carfast.express/en/cars/check żeby upewnić się, że VIN jest poprawny i aktywny w rejestrach — to pomogło wykluczyć błąd w numerze i przyspieszyło rozmowę z serwisem. Po kilku dniach i ponownej aktywacji usług online w aucie opcja kierowcy pojawiła się sama. Warto też sprawdzić, czy dealer faktycznie aktywował usługi Connected i czy auto ma stabilne połączenie z siecią.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl