Autor Wątek: Toyota CHR 2024 Plugin  (Przeczytany 4476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
Odp: Toyota CHR 2024 Plugin
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Sierpnia 2025, 15:21:37 »
Fakt, Toyota zaczęła wcześniej, ale samo dłuższe doświadczenie nie zawsze oznacza lepszy produkt. W międzyczasie inni producenci wprowadzili nowe technologie, np. plug-in hybrydy i rozwiązania z większym zasięgiem na prądzie .Grupa VAG, Hyundai, Kia czy BMW inwestują w hybrydy i elektryki od wielu lat, często z innymi, równie ciekawymi rozwiązaniami nie mówiąc już o dużych producentach chińskich gdzie przepaść technologiczna już jest większa od europejskich czy japońskich producentów.
Więc dziś liczy się nie tylko staż, ale też aktualne technologie, wydajności i innowacyjności, a tutaj Toyota jest dalej w tyle widząc co teraz oferuje nie mówiąc o samym komforcie jazdy czy głośności jednostek napędowych.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Sierpnia 2025, 15:23:58 »
To zapraszam do VAGa i ich hybryd które czasem zapominają włączyć hamulce przy naciskaniu manipulatora nożnego. Sama technologia czy parametry technicznie nie mówią nic o aucie dziś, gdzie praktycznie jest zawsze wystarczająco.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Sierpnia 2025, 15:40:28 »
Ale nie musisz zapraszać, już korzystamy z innych rozwiązań i firm :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Sierpnia 2025, 15:47:54 »
Każda marka miewa wpadki – VAG też, ale usterki można znaleźć u Toyoty. Ważne, żeby patrzeć na całościowy obraz: awaryjność, jakość serwisu, rozwój technologii, a nie pojedyncze przypadki.
Użytkowałem już 7 nowych Toyot (także plug-in) i to co oferuje Toyota - już teraz nie nadąża za konkurencją nie wspominając o bardzo wysokich cenach aut. Cały czas kupowałem Toyoty (mam obecnie jeszcze dwie) i wiem co one mogą dać użytkownikowi.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Sierpnia 2025, 16:11:21 »
W moim przypadku Toyota daje mi to co cenię najbardziej czyli spokój.

« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2025, 16:15:59 wysłana przez przmor »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Sierpnia 2025, 16:27:39 »
...dobry rocznik i bezawaryjny model masz, ale wiesz dobrze, że w Toyocie też nie zawsze bylo różowo. Mieli wpadki i duże i małe.
Moze mniej niż inni, moze podobnie jak jeszcze inni, ale fakt, w prostocie jest bezawaryjnejość, a Toyota unikała wielu nowych rozwiązań dopóki mogła.
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2025, 16:30:04 wysłana przez Krisman »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Sierpnia 2025, 16:38:58 »
Ja złego słowa powiedzieć nie mogę bo u mnie nic się nie zepsuło co by było winą Toyoty. Osobiście za takie akumulatory 12v bardziej winię TCE niż Toyotę, mogli wybrać konfigurację na Skandynawię z większą baterią, skoro jeszcze montują te swoje syfy zwane alarmem. No i mogli wymieniać te baterie a nie walczyć z klientem o te kilka stówek. Jeśli się mylę to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu. 
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Sierpnia 2025, 07:37:01 »
Fakt, Toyota zaczęła wcześniej, ale samo dłuższe doświadczenie nie zawsze oznacza lepszy produkt. W międzyczasie inni producenci wprowadzili nowe technologie, np. plug-in hybrydy i rozwiązania z większym zasięgiem na prądzie .Grupa VAG, Hyundai, Kia czy BMW inwestują w hybrydy i elektryki od wielu lat, często z innymi, równie ciekawymi rozwiązaniami nie mówiąc już o dużych producentach chińskich gdzie przepaść technologiczna już jest większa od europejskich czy japońskich producentów.
Więc dziś liczy się nie tylko staż, ale też aktualne technologie, wydajności i innowacyjności, a tutaj Toyota jest dalej w tyle widząc co teraz oferuje nie mówiąc o samym komforcie jazdy czy głośności jednostek napędowych.
Niestety to nie jest tak. Próby z hybrydami lata temu dla Europejczyków skończyły się fiaskiem za które jak zawsze zapłacili klienci, aktualnie hybrydami nazywa się (i to bez ogródek pracownicy salonów) miękkie hybrydy które tak naprawdę nic nie mają wspólnego z hybrydą a w dodatku psują się i to naprawdę bardzo drogo.
Na tą chwilę auta europejskie w kwestii usterkowości oferują skrajnie mierny poziom do którego na szczęście Toyota ma jeszcze daleko.
Wiem że ktoś napisze iż ma VW albo jego szwagier ma BMW albo ciocia citroena/Forda itd.ale nie zmienia to faktu iż jest dramat.
W tym wszystkim dziwię się bo jesteśmy tu na forum szkoleni z badziewia które przytrafia się Toyotą (i bardzo dobrze) a temat innych marek nie istnieje a sadzę że jest znany.

Specjalnie nie posługuje się konkretnymi przykładami bo tego jest naprawdę max, max dużo.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Sierpnia 2025, 08:57:32 »
Dziwi duża różnica między Lexem a Toyotą w tegorocznej edycji raportu J.D. Power...
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2025, 08:59:47 wysłana przez Krisman »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Sierpnia 2025, 10:11:33 »
W ogóle nie dziwi patrząc na wtopę z nowym V6 w amerykańskich kobyłach.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline iwan998

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota CHR I
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Listopada 2025, 01:32:46 »
Do ,,mithan,,
Cos mi sie wydaje ze zmienione prawo budowlane naklada obowiazek na wlasciciela budynku [administratora] obowiazek na wniosek mieszkanca montazu przylacza do ladowania elektryka.
Daj znac jezeli dobrze mi sie wydaje.
« Ostatnia zmiana: 22 Listopada 2025, 01:36:59 wysłana przez iwan998 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl