Cześć,
z racji, że aktualizacje OTA nawigacji nie pojawiały się od ponad roku, postanowiłem zrobić ją z pendrive - Spring 2025 (interesowała mnie przede wszystkim nowa baza fotoradarów i nowe ograniczenia prędkości). Oczywiście paczka pobrana ze strony toyoty, uwierzytelniona ID aktualizacji mapy i kodem serwisowym wyświetlanym w samochodzie. Po wpisaniu kodu licencyjnego aktualizacja ruszyła (pendrive poprawnie skonfigurowany). Po godzinie dostałem taki komunikat jak na zdjęciu.
https://zapodaj.net/plik-ZrA1iZWUOY Przywracanie systemu do ustawień fabrycznych nic nie dało. ASO próbowało zrobić jeszcze raz aktualizację i też nic. Powiedzieli, że nie powinno się robić aktualizacji przez pendrive, bo ten system robi tylko aktualizacje OTA i mogłem uszkodzić system (to dlaczego udostępniają to na oficjalnej stronie i da się pobrać paczkę pod konkretny samochód?). Odpowiedź ASO na dzień dzisiejszy jest taka, że trzeba poczekać i MOŻE jak wyjdzie nowa aktualizacja map, to system ją sam zaciągnie i problem się naprawi. Czy na pewno tak będzie - nie wiedzą, kiedy to będzie - również nie wiedzą. Jeśli tak się nie stanie, to jedynym rozwiązaniem będzie wymiana jednostki multimedialnej (czy łapie się na gwarancje? - nie wiadomo, bo nie powinienem aktualizować ręcznie). Z tego co mi powiedzieli, nie jestem jedynym przypadkiem u nich w serwisie z takim problemem.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Udało się to jakoś rozwiązać?
Z góry dziękuje za odpowiedzi na temat