Cześć,
Bardzo poważnie przymierzam się do zakupu Corolla Cross 2025 GR Sport, jestem po rozmowach ze sprzedawcą, dostałem ofertę itd...auto ma być do odebrania koniec Grudnia 2025r.
Jestem świadomy zalet/wad Toyoty, jako że sam obecnie ujeżdzam C-HR 1.2 (polift) więc wiem czego się spodziewać...Jednak szum medialny wokół rzekomo tragicznego wyciszenia Corolli Cross nie daje mi spokoju i poważnie zastanawiam się przed złożeniem podpisu po zakupem nowego auta.
Pytanie do użytkowników CC, którzy przesiadali się bezpośrednio z innych Toyot do Crossa - czy wyciszenie rzeczywiście jest tak słabe w Corolli Cross względem innych modeli Toyoty? Jak pisałem powyżej, mam C-HR z 2020 roku i jak dla mnie jest znośnie, a 75% przebiegu robię na autostradzie, i naprawdę hałas moim zdaniem jest dopuszczalny. Czytając opinie testerów, komentarze na YT dochodzę do wniosku, że większość krytyków Crossa albo jeździ autami premium (gdzie wyciszenie jest na poziomie lepszym niż dobre), albo mają zbyt wygórowane oczekiwania. W końcu to segment C, więc też nie można spodziewać się cudów, choć oczywiście wiem, że konkurencja robi to lepiej (Mazda, VW, Renault itd), ale Japońce od zawsze tak mają...
Więc pytanie: czy aktualny posiadacz Toyoty, przesiądając się do Cross po lifcie, dozna szoku akustycznego, czy raczej nie zauważy różnicy

?
Pozdrawiam.