Autor Wątek: Rav 4 V po 5 latach użytkowania - czy czekac na rav 4 VI?  (Przeczytany 21758 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: Rav 4 V po 5 latach użytkowania - czy czekac na rav 4 VI?
« Odpowiedź #90 dnia: 02 Grudnia 2025, 11:05:51 »
ja wohl prusy

kupujesz szkopski szmelc za 200+ koła i za bass w radiu jest dodatkowo 50-100zł/mc  :laugh: :laugh:

« Ostatnia zmiana: 02 Grudnia 2025, 11:20:19 wysłana przez SNCF »

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #91 dnia: 02 Grudnia 2025, 11:16:17 »
Niewiarygodne.... Myślałem, że nie doczekam takich czasów. A tak z ciekawości. Da się te matrycowe LEDy zakupić na miesiąc gdy planuję wyjazd gdzies w trasę, bo na co dzień po mieście to mi to do niczego nie potrzebne? Poodbnie z grzanymi krzesłami? Tylko na zimę....  :-P Kogoś już tam zdrowo pogrzało.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #92 dnia: 02 Grudnia 2025, 11:21:29 »
Niestety nie piszą że ich szmelc silniki od 30 lat taki sam złom, dalej palą 1L oleju na 1000km
Wczoraj to widziałem na własne oczy w nówce srałdi

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #93 dnia: 03 Grudnia 2025, 21:13:28 »
Sorry za offtop, ale sami zobaczcie:
https://youtu.be/MnJs1TXTSTs?si=Huf2LEfd8n7QxnVy
Tak wiem, zero gwarancji na ten moment w PL...
« Ostatnia zmiana: 03 Grudnia 2025, 21:15:41 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Online JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #94 dnia: 04 Grudnia 2025, 06:11:16 »
https://motoguru.pl/na-czasie/nowa-toyota-rav4-2026-w-czechach-ceny-i-wersje/
Czeski cennik: https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_nova_rav4.pdf

Jest przeqrewsko drogo, GR Sport to 253.800, Executive 241.200, dojdzie lakier, alarm, hak i cos jeszcze i mamy 260.
Nie wiem do konca jaki byl stosunek cen miedzy nami a sasiadami, oraz nie widze infromacji o ecobonusie.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2025, 06:25:33 wysłana przez JanuszTracz »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Rav 4 V po 5 latach użytkowania - czy czekac na rav 4 VI?
« Odpowiedź #95 dnia: 04 Grudnia 2025, 07:12:47 »
Jak zawsze bogata paleta barw do wyboru, 2,5 koloru (ten zielony naciągany) i mnóstwo w spektrum biało-czarnym.
Czemu multimedia są opisane jako Toyota Smart Connect+ kiedy to jest przecież Arene, zupełnie inny system...

Około 191k za Comfort
Około 225k za Style+VIP
Około 235k za Executive

Ceny bardzo zbliżone do katalogowych poprzedniej generacji, pytanie ile ludzi się rzuci na to auto, czyli kiedy wejdą jakieś rabaty. Najwcześniej pewnie jak wyprzedadzą poprzednika do zera.

Toyota w swej niemierzalnej łasce w końcu dała nam maluczkim pamieć foteli w Style, niesamowity ruch, zwłaszcza w aktualnym klimacie rosnących cen pamięci, te 8MB per silnik to musi być z 10$ kosztów. Oddam im co należne że w europejskiej wersji nie ma kompletnego Golasa tylko wszystkie opcje wyposażenia są sensowne.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2025, 07:44:56 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #96 dnia: 04 Grudnia 2025, 10:51:35 »
Na Czechy podnieśli ceny o 10%. Znaczy na nasze ceny od 209 (Comfort) do 250 tysięcy (Executive).
Sporo…
Tylko to dywagacje dziennikarzy, na stronie nic nie ma.
Natomiast nowa bZ4X kosztuje tyle samo co stara - 999 tysięcy Kč.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2025, 10:54:48 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Online JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 04 Grudnia 2025, 12:06:08 »
Orban tez ma https://pdf.sites.toyota.hu/arlista_uj_rav4.pdf

co ciekawe inne dane homologacyjne odnosnie emisji CO2 i zuzycia paliwa
do setki tez szybsze niz czeskie =]

centrala na nasz region jest w Warszawie https://www.toyotanews.eu/pl/toyota/o-nas ale cennik oczywiscie jako ostatni
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2025, 12:09:15 wysłana przez JanuszTracz »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #98 dnia: 04 Grudnia 2025, 12:30:03 »
Nie dziwię się, Polska to dla nich najważniejszy rynek, może badają odzew XD
Halo jak pan od marketingu to czyta to weźcie trochę na wstrzymanie z cenami bo hybrydowy HS kosztuje 100k mniej. Sama renoma nie jest tyle warta.

I też trochę luzu w tym smutnym jak pzd przekazie marketingowym, bo tych bełkotów nie da się słuchać.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Online JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 04 Grudnia 2025, 12:42:06 »
Nie dziwię się, Polska to dla nich najważniejszy rynek, może badają odzew XD
Halo jak pan od marketingu to czyta to weźcie trochę na wstrzymanie z cenami bo hybrydowy HS kosztuje 100k mniej. Sama renoma nie jest tyle warta.

I też trochę luzu w tym smutnym jak pzd przekazie marketingowym, bo tych bełkotów nie da się słuchać.

:-)

oni chyba bardziej FB sledza

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #100 dnia: 04 Grudnia 2025, 15:30:10 »
https://motoguru.pl/na-czasie/nowa-toyota-rav4-2026-w-czechach-ceny-i-wersje/
Czeski cennik: https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_nova_rav4.pdf

Jest przeqrewsko drogo, GR Sport to 253.800, Executive 241.200, dojdzie lakier, alarm, hak i cos jeszcze i mamy 260.
Nie wiem do konca jaki byl stosunek cen miedzy nami a sasiadami, oraz nie widze infromacji o ecobonusie.
ciekawe. brak podgrzewanych siedzen i kierownicy w standardzie. tak samo HUD:) w nowej mazdzie cx5 mam to w cenie 156tys zl i gwarancje nie 3 a 6lat lub 150tys km.
a tak wogole to chyba w Polsce jest ten rabat na hybryde ekologiczny nie pamietam ile 18tys zl?
moze z rabatem nie bedzie 195 a 180tys zl choc i tak mega wysoka cena jak na auto bez podgrzewanych przednich siedzen i kierownicy. chore.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2025, 15:38:52 wysłana przez Piwo »

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #101 dnia: 04 Grudnia 2025, 16:02:35 »

Dla mnie Extra, dzięki za linka. I jaki pozytywny i szczęśliwy właściciel.

Online JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 04 Grudnia 2025, 18:21:13 »
ciekawe. brak podgrzewanych siedzen i kierownicy w standardzie. tak samo HUD:) w nowej mazdzie cx5 mam to w cenie 156tys zl i gwarancje nie 3 a 6lat lub 150tys km.

Porownujemy gruszki z jablkami, zobaczymy jak uksztaltuje sie cennik kiedy dolaza brakujaca czesc napedu.
6 lat gwarancji to super sprawa, dla wielu pokryje sie z okresem uzytkowania auta. Jest na calosc czy wybrane elementy? (Jak 7 lat w kia).

a tak wogole to chyba w Polsce jest ten rabat na hybryde ekologiczny nie pamietam ile 18tys zl?
moze z rabatem nie bedzie 195 a 180tys zl choc i tak mega wysoka cena jak na auto bez podgrzewanych przednich siedzen i kierownicy. chore.

7,3% dla silnika o pojemnosci > 2000cm2
U pepikow mozna miec grzany stolek i kierownice w kazdej wersji, w biedzie trzeba dokupic business.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #103 dnia: 04 Grudnia 2025, 20:02:53 »
moze troszke porownywanie hybrydy rav4 do niehybrydy mazda cx5 jest jak piszesz. z drugiej strony wielkosci aut w srodku podobne z lekka przewagą Mazdy. wiec kto szuka przestrzeni a nie szuka auta ze wzgledu na silnik to moze podjac inne decyzje.
a co do gwarancji nie wiem. nie znam szczegulow
pisza tylko tak
Gwarancja jest ważna przez 72 miesiące lub 150 tys. km przebiegu, w zależności, co nastąpi wcześniej.
Gwarancja na powłokę lakierniczą i korozję powierzchniową obowiązuje przez 36 miesięcy, niezależnie od przebiegu.
Oryginalne części i akcesoria Mazdy objęte są gwarancją przez 24 miesiące od daty zakupu.
Gwarancja na perforację obejmuje perforację blach nadwozia na skutek korozji i wynosi niezależnie od przebiegu 12 lat (144 miesiące).

pisza tez tak
6-letnia gwarancja na nowy samochód Mazdy obejmuje wszystkie wady materiałowe oraz produkcyjne i pokrywa koszt naprawy lub wymiany uszkodzonych elementów. Gwarancją nie są objęte jedynie części podlegające zużyciu.

https://pl.mazda-press.com/aktualnosci/2023/6lat-gwarancji-w-caej-europie/

dla mnie to co pisza sie wyklucza. bo albo jest "Oryginalne części i akcesoria Mazdy objęte są gwarancją przez 24 miesiące od daty zakupu." albo "6-letnia gwarancja na nowy samochód Mazdy obejmuje wszystkie wady materiałowe oraz produkcyjne i pokrywa koszt naprawy lub wymiany uszkodzonych elementów."
chyba ze w pierwszym przypadku nie mowimy o aucie nowym a o wymienionych czesciach w ramach gwarancji ze na te czesci pozniej jest 2 lata jak juz konczy sie wlasniej 6 letnia gwarancja. ale glowy bym sobie nie dal uciac to to wyglada jak pogmatwane z pomieszanym. pewnie specjalnie by mamic cyferka a w rzeczywistosci jest dwa lata.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2025, 20:13:40 wysłana przez Piwo »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #104 dnia: 05 Grudnia 2025, 07:08:55 »

Dla mnie Extra, dzięki za linka. I jaki pozytywny i szczęśliwy właściciel.

Słowo klucz "pozytywny" a jak to się ma do tego forum i tych "problemów" które mają roszczeniowi klienci Toyoty ?
Ciekawe bo gwarancji nie ma, kamer do nagrywania serwisu nie zamontuje :-) bo nie ma serwisu, części też nie ma no chyba że będzie czekać i czekać, cen czegokolwiek też nie ma, co dalej z wartością tego auta hmmm też nie wiadomo, co z tą fajną elektroniką będzie za 1 rok albo za 3 "roki" i to jeszcze po weekendowych zabawach w terenie .... ? Pytań pewnie jest x100.

Jak najbardziej pozytywna osoba, która na 100% nie popełni sekuku bo mu kidyś złączka zardzewieje, nie wącha wieczorami bagnetu, a akumulator 12v za pincet jak się rozładuje to nie napisze w necie 30etego elaboratu tylko kupi nowy itd.
Fajnie że są pozytywnie zakręceni ludzie...takich potrzeba  :-P

« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2025, 07:34:35 wysłana przez ledziu »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl