Autor Wątek: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa  (Przeczytany 23890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Odp: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #45 dnia: 09 Grudnia 2025, 17:35:52 »
Strasznie droga ta wiązka - normalnie 10% nowego auta, a gdzie silniki, zawiecha, elektronika  :grin:  ale w sumie to takie marketingowe gadanie żeby podkreślć dobroć firmy. Relax to chyba nic tu do rzeczy nie ma. Dobrze, że to robią. Ja się zgłoszę po zimie. Zawsze jest szansa, że bedzie w gorszym stanie i tez wymienią, a nie tylko zapaćkają. 
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Grudnia 2025, 18:30:39 »
Strasznie droga ta wiązka - normalnie 10% nowego auta, a gdzie silniki, zawiecha, elektronika  :grin:  ale w sumie to takie marketingowe gadanie żeby podkreślć dobroć firmy. Relax to chyba nic tu do rzeczy nie ma. Dobrze, że to robią. Ja się zgłoszę po zimie. Zawsze jest szansa, że bedzie w gorszym stanie i tez wymienią, a nie tylko zapaćkają.
No mega droga, ja kojarzyłem wcześniej jakieś 15k, ale może jakoś poszło do góry albo ASO faktycznie zaokrągliło sobie cenę, żeby lepiej wyglądać. Faktycznie, to bardziej kwestia kampanii niż Relaxu, ale w sumie ciekawe czy kampania działa po zakończeniu gwarancji fabrycznej i bez Relaxu.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #47 dnia: 09 Grudnia 2025, 21:15:31 »
Napisałem do TCE i dowiedziałem się, że jednak moje auto jest objęte trzema a nie dwiema kampaniami serwisowymi jak twierdziło ASO.

Jakby komuś było potrzebne to podaję poniżej kody:

0021/CI/2025 (kod kampanii: XGGA2) naprawa wiązki tylnego silnika trakcyjnego (MGR)
    0019/CI/2025 (kod kampanii: 5GG61) wspomaganie parkowania, przeprogramowanie sterownika układu
    0007/CI/2025 ( kod kampanii: 5GG31) zmiana oprogramowania zestawu wskaźników
U mnie są dwie akcje:
Wskaźniki i wiązka tylnego silnika.
Produkcja: Czerwiec 2023.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Grudnia 2025, 06:45:28 »
0021/CI/2025 (kod kampanii: XGGA2) naprawa wiązki tylnego silnika trakcyjnego (MGR)
Ktos z 2022 i wczesniej zalapal sie na naprawe zlacza?

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Grudnia 2025, 07:52:58 »
wspomaganie parkowania,
A co to jest "wspomagane parkowania" w RAV?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Grudnia 2025, 09:05:32 »
Czujniki, kamera itp.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Grudnia 2025, 09:31:30 »
Ja mam auto z 11/2021 odebrane w 01/2022 i w ASO potwierdzili, że jest objęte kampanią. Jak pisałem wyżej umówie się na wiosne, a właściwie to przy okazji przegladu na 75kkm
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 10 Grudnia 2025, 09:55:47 »
Ja mam auto z 11/2021 odebrane w 01/2022 i w ASO potwierdzili, że jest objęte kampanią. Jak pisałem wyżej umówie się na wiosne, a właściwie to przy okazji przegladu na 75kkm

Dzieki, potwierdzam (info z TCE).

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Grudnia 2025, 12:43:49 »
Jednak to forum to skarb, pewnie większość ludzi nie będzie nigdy na taką akcję wezwana i będzie sobie jeździć w nieświadomości :)

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Grudnia 2025, 13:12:47 »
Jednak to forum to skarb, pewnie większość ludzi nie będzie nigdy na taką akcję wezwana i będzie sobie jeździć w nieświadomości :)

Nawet wyszukiwarka kampanii po VIN nie dziala - trzeba pisac...

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Grudnia 2025, 17:09:36 »
Na toyota-tech.eu już można znaleźć wg VIN. Na stronie TCE nadal zero.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Grudnia 2025, 17:10:16 »
Na przeglądzie zrobią.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Grudnia 2025, 17:20:58 »
No ciekawe. Być może przy okazji przeglądów się dowiedzą. Jak robią w ASO. Dla wszystkich w sumie wygodniej. Ci co robią przeglądy będą mieli zrobioną wiązke przy okazji tychże. Ci co nie robią to jak im sie rozsypie, no bo kampanie nie mają nic wspólnego z gwarancją czy relaxem. Jedynie problem może być jak się rozsypie w czasie wyjazdu za granicę, bo to zawsze kłopot. Auto dalej wtedy jedzie nie korzystając z tyłu czy wpada w jakiś tryb awaryjny i jedzie max 60km/h na przykład?

Nie żebym bronił takiego podejścia. Może za jakiś czas opublikują ta kampanię. 

U mnie nie widać na t-tech
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #58 dnia: 10 Grudnia 2025, 19:36:09 »
No ciekawe. Być może przy okazji przeglądów się dowiedzą. Jak robią w ASO. Dla wszystkich w sumie wygodniej. Ci co robią przeglądy będą mieli zrobioną wiązke przy okazji tychże. Ci co nie robią to jak im sie rozsypie, no bo kampanie nie mają nic wspólnego z gwarancją czy relaxem. Jedynie problem może być jak się rozsypie w czasie wyjazdu za granicę, bo to zawsze kłopot. Auto dalej wtedy jedzie nie korzystając z tyłu czy wpada w jakiś tryb awaryjny i jedzie max 60km/h na przykład?

Nie wiem, skoro ja nawet dzwoniąc do nich i dopytując o daną kampanię dowiedziałem się, że są dwie przygotowane dla auta zamiast trzech. Da się BTW gdzieś sprawdzić od kiedy te kampanie są dostępne dla aut? We wrześniu byłem na przeglądzie u nich a 31 paź zmieniałem koła. Nikt mi nic nie wspominał wtedy o kampaniach. Natomiast ciekawe czy jakbym umawiał przegląd to by mi powiedzieli, że jest akcja przygotowana i auto trzeba będzie na cały dzień zostawić, żeby je ogarnąć. Pewnie nie... o ile mieszkając kawałek od salonu to nie problem to dla osób które jadą do ASO 60 km przykładowo to już może dzień rozwalić konkretnie.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #59 dnia: 10 Grudnia 2025, 20:20:20 »

Nie wiem, skoro ja nawet dzwoniąc do nich i dopytując o daną kampanię dowiedziałem się, że są dwie przygotowane dla auta zamiast trzech. Da się BTW gdzieś sprawdzić od kiedy te kampanie są dostępne dla aut? We wrześniu byłem na przeglądzie u nich a 31 paź zmieniałem koła. Nikt mi nic nie wspominał wtedy o kampaniach. Natomiast ciekawe czy jakbym umawiał przegląd to by mi powiedzieli, że jest akcja przygotowana i auto trzeba będzie na cały dzień zostawić, żeby je ogarnąć. Pewnie nie... o ile mieszkając kawałek od salonu to nie problem to dla osób które jadą do ASO 60 km przykładowo to już może dzień rozwalić konkretnie.
Mi powiedzieli 6h na to zarezerwować.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl