Autor Wątek: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa  (Przeczytany 23991 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
Odp: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Grudnia 2025, 20:42:54 »
No ciekawe. Być może przy okazji przeglądów się dowiedzą. Jak robią w ASO. Dla wszystkich w sumie wygodniej. Ci co robią przeglądy będą mieli zrobioną wiązke przy okazji tychże. Ci co nie robią to jak im sie rozsypie, no bo kampanie nie mają nic wspólnego z gwarancją czy relaxem. Jedynie problem może być jak się rozsypie w czasie wyjazdu za granicę, bo to zawsze kłopot. Auto dalej wtedy jedzie nie korzystając z tyłu czy wpada w jakiś tryb awaryjny i jedzie max 60km/h na przykład?

Nie żebym bronił takiego podejścia. Może za jakiś czas opublikują ta kampanię. 

Na toyota-tech.eu już można znaleźć wg VIN. Na stronie TCE nadal zero.
U mnie nie widać na t-tech
Nie wiem, skoro ja nawet dzwoniąc do nich i dopytując o daną kampanię dowiedziałem się, że są dwie przygotowane dla auta zamiast trzech. Da się BTW gdzieś sprawdzić od kiedy te kampanie są dostępne dla aut? We wrześniu byłem na przeglądzie u nich a 31 paź zmieniałem koła. Nikt mi nic nie wspominał wtedy o kampaniach. Natomiast ciekawe czy jakbym umawiał przegląd to by mi powiedzieli, że jest akcja przygotowana i auto trzeba będzie na cały dzień zostawić, żeby je ogarnąć. Pewnie nie... o ile mieszkając kawałek od salonu to nie problem to dla osób które jadą do ASO 60 km przykładowo to już może dzień rozwalić konkretnie.
Mi powiedzieli 6h na to zarezerwować.
Na dwie kampanie :) na 3 już wyjdzie więcej a jeszcze jak muszą filtry/olej i inne rzeczy przy przeglądzie porobić to pewnie trzeba już cały dzień liczyć. No ale jak wymiana kół czasem im zejdzie 2.5h to nie ma co się dziwić :/

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Grudnia 2025, 20:44:30 »
No ciekawe. Być może przy okazji przeglądów się dowiedzą. Jak robią w ASO. Dla wszystkich w sumie wygodniej. Ci co robią przeglądy będą mieli zrobioną wiązke przy okazji tychże. Ci co nie robią to jak im sie rozsypie, no bo kampanie nie mają nic wspólnego z gwarancją czy relaxem. Jedynie problem może być jak się rozsypie w czasie wyjazdu za granicę, bo to zawsze kłopot. Auto dalej wtedy jedzie nie korzystając z tyłu czy wpada w jakiś tryb awaryjny i jedzie max 60km/h na przykład?

Nie żebym bronił takiego podejścia. Może za jakiś czas opublikują ta kampanię. 

Na toyota-tech.eu już można znaleźć wg VIN. Na stronie TCE nadal zero.
U mnie nie widać na t-tech
Nie wiem, skoro ja nawet dzwoniąc do nich i dopytując o daną kampanię dowiedziałem się, że są dwie przygotowane dla auta zamiast trzech. Da się BTW gdzieś sprawdzić od kiedy te kampanie są dostępne dla aut? We wrześniu byłem na przeglądzie u nich a 31 paź zmieniałem koła. Nikt mi nic nie wspominał wtedy o kampaniach. Natomiast ciekawe czy jakbym umawiał przegląd to by mi powiedzieli, że jest akcja przygotowana i auto trzeba będzie na cały dzień zostawić, żeby je ogarnąć. Pewnie nie... o ile mieszkając kawałek od salonu to nie problem to dla osób które jadą do ASO 60 km przykładowo to już może dzień rozwalić konkretnie.
Mi powiedzieli 6h na to zarezerwować.
Na dwie kampanie :) na 3 już wyjdzie więcej a jeszcze jak muszą filtry/olej i inne rzeczy przy przeglądzie porobić to pewnie trzeba już cały dzień liczyć. No ale jak wymiana kół czasem im zejdzie 2.5h to nie ma co się dziwić :/
Ja mam dwie, i tyle czasu mi powiedzieli. Na trzy nie wiem, to nie napisałem.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #62 dnia: 11 Grudnia 2025, 09:49:01 »
U mnie te same kampanie, info dostałem również po kontakcie z TCE. Samochód z 2023 roku.

0021/CI/2025 (kod kampanii: XGGA2) naprawa wiązki tylnego silnika trakcyjnego (MGR)
0019/CI/2025 (kod kampanii: 5GG61) wspomaganie parkowania, przeprogramowanie sterownika układu
0007/CI/2025 (kod kampanii: 5GG31) zmiana oprogramowania zestawu wskaźników

W mailu z TCE, gdzie informowali mnie o tych kampaniach dostałem propozycję, że polecą wskazanemu przeze mnie ASO kontakt ze mną aby umówić się na realizację kampanii. Dzisiaj dostałem telefon z ASO, z zaproszeniem na DWIE akcje serwisowe. Twierdzili, że tylko takie mają aktywne. Dramat :D

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #63 dnia: 11 Grudnia 2025, 10:18:36 »
0019/CI/2025 (kod kampanii: 5GG61) wspomaganie parkowania, przeprogramowanie sterownika układu
Moim zdaniem to Ci podali  błędnie. Toyota ma jeden półautonomiczny asystent parkowania "Toyota Teammate Advanced Park" - ale chyba nie ma go w żadnej RAV

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #64 dnia: 11 Grudnia 2025, 10:23:37 »
Moim zdaniem to Ci podali�  błędnie. Toyota ma jeden półautonomiczny asystent parkowania "Toyota Teammate Advanced Park" - ale chyba nie ma go w żadnej RAV

Ta kampania akurat jest dostępna w serwisie. Twierdzili, że nieaktywna jest ta:

Cytuj (zaznaczone)
0021/CI/2025 (kod kampanii: XGGA2) naprawa wiązki tylnego silnika trakcyjnego (MGR)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #65 dnia: 11 Grudnia 2025, 10:34:31 »
Twierdzili, że nieaktywna jest ta:

Cytuj (zaznaczone)

Zabawne. Mi bezpośrednio w ASO potwierdzili, że kontrola/naprawa/wymiana wiązki jest. Do TCE nawet nie dzwoniłem. U mnie zresztą to jest chyba jedyna kampania oczekujaca choc faktycznie niewidoczna z mojego poziomu ani w myToyota ani w toyota-tech.eu
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Grudnia 2025, 18:28:51 »
Jestem po aktualizacji oprogramowania. Przy okazji została sprawdzona wiązka. Cała do wymiany. Nieźle jak na dwuletnie auto.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #67 dnia: 14 Grudnia 2025, 09:21:38 »
Jestem po aktualizacji oprogramowania. Przy okazji została sprawdzona wiązka. Cała do wymiany. Nieźle jak na dwuletnie auto.
A była ta wiązka zabezpieczana wcześniej czy nie?

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Grudnia 2025, 09:54:04 »
Nie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Grudnia 2025, 15:29:35 »
Ale że w dwa lata taka degradacja? :(
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 14 Grudnia 2025, 16:03:00 »
Podejrzewam, że nie ma jeszcze tragedii ale dobrze , że wymienią. Prawdopodobnie nowa wiązka będzie zabezpieczona coś na wzór tego co Colin załączał na zdjęciach w wątku o korozji tego złącza.  Okaże się w styczniu.

Offline janki111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV Style
« Odpowiedź #71 dnia: 15 Grudnia 2025, 08:33:14 »
Ja też po akcjach serwisowych. 2 wykonane z tymi oprogramowaniami, czas jaki był zarezerowany to 2,5 h. Wiązka dodatkowo sprawdzona i pokazali zdjęcie, jest w idealnym stanie. Ale będzie wykonana konserwacja, czekam na zamówioną osłonę i będę wzywany na wykonanie tej trzeciej. Samochód z 05.2024.
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black, MY24

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Grudnia 2025, 07:26:29 »
A jak ktoś chce, by działała ikonka wyłączenia powiadomień dźwiękowych od RSA na multimediach to także jest dostępne przeprogramowanie zegarów, ale już o tym nie będą informować jako kampania (i wtedy także zaktualizują multimedia).
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Grudnia 2025, 07:46:40 »
A jak ktoś chce, by działała ikonka wyłączenia powiadomień dźwiękowych od RSA na multimediach to także jest dostępne przeprogramowanie zegarów, ale już o tym nie będą informować jako kampania (i wtedy także zaktualizują multimedia).
To jest inna wersja oprogramowania na zegary, czy ta sama którą wgrywają teraz w ramach przywołania?
Źle zadałem pytanie. Czy pojawiła się kolejna, nowsza wersja oprogramowania zegarów rozbudowana o RSA i będzie od teraz wgrywana w ramach przywołania z racji bycia najnowszą dostępną wersją, czy dalej wgrywają poprzednią, a najnowsza będzie „retrofitem” do wyciągania  kasy od klientów?
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2025, 07:56:52 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #74 dnia: 16 Grudnia 2025, 08:16:43 »
To dwa zupełnie różne tematy

Jeśli chodzi o drugą część pytania co do kasy to tutaj Panowie chyba są bardziej obeznani kto płaci i warto ich zapytać

https://youtu.be/-GjOA46qH_8?si=gPddFyoz9eb1LyH0
Od 2:41
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl