Autor Wątek: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa  (Przeczytany 23888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
Odp: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Grudnia 2025, 11:23:40 »
A jak ktoś chce, by działała ikonka wyłączenia powiadomień dźwiękowych od RSA na multimediach to także jest dostępne przeprogramowanie zegarów, ale już o tym nie będą informować jako kampania (i wtedy także zaktualizują multimedia).
Chyba nie do końca rozumiem, aktualnie (przed akcją serwisową) można wyłączyć powiadomienia RSA z ekranu zegarów, czy coś się pod tym względem zmienia?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #76 dnia: 16 Grudnia 2025, 11:25:02 »
A jak ktoś chce, by działała ikonka wyłączenia powiadomień dźwiękowych od RSA na multimediach to także jest dostępne przeprogramowanie zegarów, ale już o tym nie będą informować jako kampania (i wtedy także zaktualizują multimedia).
Chyba nie do końca rozumiem, aktualnie (przed akcją serwisową) można wyłączyć powiadomienia RSA z ekranu zegarów, czy coś się pod tym względem zmienia?
Tak jest od MY’25. Tu chodzi o uruchomienie tej funkcji dla wcześniejszych roczników.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Grudnia 2025, 11:29:41 »
Aktualnie sprzedawane modele (MY25) mają na ekranie multimediów skrót do wyciszenia dźwięków RSA (ikonka w prawym rogu ekranu, dotykasz i jest cisza), aktualizacja o której mówi Colin to rozszerzenie tej funkcjonalności dla wcześniej wyprodukowanych modeli, wymaga to kolejnej aktualizacji Digital Cockpit oraz multimediów by mogły ze sobą się komunikować.

RSA do tej pory można było wyłączyć z kierownicy, menu na zegarach, nic w tej kwestii się nie zmieni.
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2025, 11:56:00 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #78 dnia: 16 Grudnia 2025, 12:08:22 »
Od 2:41
Obejrzałem ponownie, klasycznie dla tych panów odpowiedzenie na zadane pytanie jest niemożliwe.

Klienci: CC po liftingu ma skrót do wyłączenia RSA, to ten sam system multimedialny co sprzedajecie od 2 lat, czy (a raczej kiedy) pojawi się aktualizacja dla wyprodukowanych już aut?

PR TCE: No w autach jest taki system RSA, i w nowej CC pojawił się skrót do jego wyłączenia, żeby to działało to poza aktualizacją multimediów potrzebna jest aktualizacja zegarów, fabrycznie auta MY25 mają już ją na pokładzie.

Słowotok na 5 minut który absolutnie nic nie wnosi i ma za zadanie odwieść słuchacza od jego własnego pytania nie podając mu odpowiedzi. A może więcej, ma na celu wysłanie nieświadomych technologicznie klientów do salonów aby wymienili swoje roczne auta. Absolutnie obżydliwe, jeśli chatGPT realnie zabije jakieś zawody to tacy marketingowcy będą pierwszymi.
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2025, 12:10:12 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #79 dnia: 16 Grudnia 2025, 12:09:50 »
Od 2:41
Obejrzałem ponownie, klasycznie dla tych panów odpowiedzenie na zadane pytanie jest niemożliwe.

Klienci: CC po liftingu ma skrót do wyłączenia RSA, to ten sam system multimedialny co sprzedajecie od 2 lat, czy (a raczej kiedy) pojawi się aktualizacja dla wyprodukowanych już aut?

PR TCE: No w autach jest taki system RSA, i w nowej CC pojawił się skrót do jego wyłączenia, żeby to działało to poza aktualizacją multimediów potrzebna jest aktualizacja zegarów, fabrycznie auta MY25 mają już ją na pokładzie.

Słowotok na 5 minut który absolutnie nic nie wnosi i ma za zadanie odwieść słuchacza od jego własnego pytania nie podając mu odpowiedzi. Jeśli chatGPT realnie zabije jakieś zawody to tacy marketingowcy będą pierwszymi.
A takich pseudomarketingowców to i szkoda nie będzie.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #80 dnia: 16 Grudnia 2025, 13:45:53 »
Wczoraj dostałem zaproszenie na kampanię. Obecnie mam MR 2022, RSA tylko ikonka bez piszczenia i bardzo mi to odpowiada. Po aktualizacji zegarów zacznie piszczeć?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #81 dnia: 16 Grudnia 2025, 13:47:34 »
W MR22 są stare czy nowe zegary? Wydawało mi się że stare ale moge sie mylic. Ja mam MR21 i myślałem że dopiero MR23 wprowadzil nowe.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 16 Grudnia 2025, 13:52:10 »
Mam Corollę Cross - więc tylko nowe.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #83 dnia: 16 Grudnia 2025, 19:09:11 »
Yyyy ale że ta kampania by wprowadzała ten system ISA do modeli które nie miały tego piszczka? Mam nadzieję, że nie. Ja mam 2023 i nowe zegary i nic nie piszczy i nie muszę wyłączać. A ktoś już jest po kampanii żeby mógł to zweryfikować?

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 16 Grudnia 2025, 19:26:49 »
Mi po aktualizacji nadal nic nie piszczy.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #85 dnia: 16 Grudnia 2025, 20:40:00 »
To uspokojony :) dzięki

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #86 dnia: 16 Grudnia 2025, 20:55:36 »
Wczoraj dostałem zaproszenie na kampanię. Obecnie mam MR 2022, RSA tylko ikonka bez piszczenia i bardzo mi to odpowiada. Po aktualizacji zegarów zacznie piszczeć?
Nie zacznie, to tak nie działa.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 16 Grudnia 2025, 23:15:52 »
Dzięki za wyjaśnienie!

Offline mati8201

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Skoda
« Odpowiedź #88 dnia: 17 Grudnia 2025, 13:35:08 »
A czy dla modelu z roku 2024 da się zaprogramować ten skrót do wyciszenia na wyświetlaczu Radia. Jest taka możliwość w salonie jeśli tak to płatne czy nie a jeśli tak to ile ?. Dodam, że wczoraj byłem na serwisie w związku z oprogramowaniem zegarów.

Offline mario80

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #89 dnia: 17 Grudnia 2025, 21:20:32 »
Hmmm.... Mam MY2025 (fakt, że ze stycznia) i mi ikonka na wyświetlaczu nie działa, tzn. jest, ale nie można wyłączyć piszczenia... :-(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl