Autor Wątek: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa  (Przeczytany 23923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
Odp: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #150 dnia: 18 Lutego 2026, 13:21:27 »
A nie tak dawno za folię na ekranie radia Forumowicz stracił gwarancję na upalone radio
Ale chyba nie z ASO ?
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
« Odpowiedź #151 dnia: 18 Lutego 2026, 13:31:19 »
Nie mam. Ktoś już pokazywał. Mam w papierach że wykonane. Jak coś gwarancja.
OK, kojarzę jakieś bandażowanie, ale za 3k to myślałem, że się coś więcej, ale w sumie czego się spodziewać.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #152 dnia: 18 Lutego 2026, 13:32:04 »
Ło Panie, ile dałeś za folię na tablet? Nie wolałeś sobie jej kupić we własnym zakresie za max 150zł (z Ali pewnie dużo taniej) i założyć sam?
Założone przez ASO , mam gwarancję jak zacznie puchnąć , efekt jak na razie
jest rewelacyjny , a dopiero latem te palce widać najbardziej . I nie ma różnicy przy
dotykaniu . Z ali mam na zegarach , zabezpiecza przed porysowaniami ,
bardzo było to delikatne w poprzednim RAV 4 z 2020 r .
Też mam folię na ekran, ale akurat zakładaną przy okazji zabezpieczenia auta PPF w studiu detailingowym.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #153 dnia: 18 Lutego 2026, 13:32:45 »
A nie tak dawno za folię na ekranie radia Forumowicz stracił gwarancję na upalone radio
Że co? :D

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #155 dnia: 18 Lutego 2026, 13:41:36 »
Przejrzałem ten wątek i będę adwokatem diabła, jeśli folia była montowana na mokro to istnieje szansa że ta ciecz mogła się dostać do ekranu czy złącza i spowodować takie uszkodzenie. Widziałem wiele innych urządzeń gdzie takie uszkodzenia spowodowało upuszczenie lub ciecz.
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2026, 14:04:28 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #156 dnia: 18 Lutego 2026, 14:04:59 »
a no tak

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55248.msg792982#msg792982
OK, przeczytałem wątek, ale z tego co rozumiem to początkowo straszyli, że to przez folię, a później okazało się, że problem miał być z nowymi multimediami i wymienili.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 18 Lutego 2026, 14:06:53 »
Przejrzałem ten wątek i będę adwokatem diabła, jeśli folia była montowana na mokro to istnieje szansa że ta ciecz mogła się dostać do ekranu czy złącza i spowodować takie uszkodzenie. Widziałem wiele innych urządzeń gdzie takie uszkodzenia spowodowało upuszczenie lub ciecz.
Faktem jest, że studia detailingowe chyba odchodzą od montażu na mokro tych folii, bo też widziałem ostatnio jakiś filmik, że podobno może to uszkadzać ekran, ale tym przypadku to z tego co rozumiem bardziej chodziło o wadliwe multimedia niż winę aplikacji.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #158 dnia: 18 Lutego 2026, 20:26:44 »
To samo mi się przypomniało. Także jak coś się zepsuje po założeniu folii to najpierw zdjąć folię a dopiero potem jechać do ASO :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #159 dnia: 18 Lutego 2026, 21:48:47 »
a no tak

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55248.msg792982#msg792982
OK, przeczytałem wątek, ale z tego co rozumiem to początkowo straszyli, że to przez folię, a później okazało się, że problem miał być z nowymi multimediami i wymienili.
Dokładnie tak było, wymienili "w geście dobrej woli", a podpieli pod "nowe multimedia". Nie zawsze ASO takie złe. ;) (nie mylić z wykwalifikowanym, choć i tu zdarzają się rodzynki).
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline westsajd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: .
« Odpowiedź #160 dnia: 11 Maja 2026, 13:46:09 »
Aktualnie sprzedawane modele (MY25) mają na ekranie multimediów skrót do wyciszenia dźwięków RSA (ikonka w prawym rogu ekranu, dotykasz i jest cisza), aktualizacja o której mówi Colin to rozszerzenie tej funkcjonalności dla wcześniej wyprodukowanych modeli, wymaga to kolejnej aktualizacji Digital Cockpit oraz multimediów by mogły ze sobą się komunikować.

RSA do tej pory można było wyłączyć z kierownicy, menu na zegarach, nic w tej kwestii się nie zmieni.
I co, działa w końcu ta ikonka do wyciszania RSA z poziomu tabletu? Interesuje mnie MY24.

Btw, w następnym tygodniu mam przegląd i wyszły 2 kampanie, parkowanie i wskaźniki. Pytałem o kampanie na wiązkę ale nic nie wiedzą, z tego co zrozumiałem nie będą nawet sprawdzać stanu. Auto  z maja 2024.
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2026, 13:49:43 wysłana przez westsajd »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #161 dnia: 11 Maja 2026, 14:01:15 »
Z tego co wiem to dalej nie jest dostępna aktualizacja zegarów, MM21 z resztą też nie bo ostatnio wisiała z 2025 roku drobna poprawka, ale nie mam dostępu stałego do ToyotaTech, więc nie znam stanu na dziś. Patrzę co jakiś czas, przy okazji jak sprawdzam czy mój kolejny głupi pomysł jest możliwy do realizacji.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #162 dnia: 11 Maja 2026, 15:38:29 »
Aktualnie sprzedawane modele (MY25) mają na ekranie multimediów skrót do wyciszenia dźwięków RSA (ikonka w prawym rogu ekranu, dotykasz i jest cisza), aktualizacja o której mówi Colin to rozszerzenie tej funkcjonalności dla wcześniej wyprodukowanych modeli, wymaga to kolejnej aktualizacji Digital Cockpit oraz multimediów by mogły ze sobą się komunikować.

RSA do tej pory można było wyłączyć z kierownicy, menu na zegarach, nic w tej kwestii się nie zmieni.
I co, działa w końcu ta ikonka do wyciszania RSA z poziomu tabletu? Interesuje mnie MY24.

Btw, w następnym tygodniu mam przegląd i wyszły 2 kampanie, parkowanie i wskaźniki. Pytałem o kampanie na wiązkę ale nic nie wiedzą, z tego co zrozumiałem nie będą nawet sprawdzać stanu. Auto  z maja 2024.
Nie działa niestety, miałem przegląd parę tygodni temu w mojej MY25 i powiedzieli, że jeszcze nie ma tej opcji, ale że ma się pojawić jakoś w przyszłości.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #163 dnia: 11 Maja 2026, 17:46:55 »
Jak CarPlay dla Camry 2019, czy cyfrowy kluczyk dla MY24 i w górę do dziś, jak bezprzewodowe AndroidAuto dla Priusa 5gen. 
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #164 dnia: 12 Maja 2026, 11:55:08 »
Co do radia to straszyli ale wymienili mi ale jakby nie chcieli to ktoś by za to zapłacił na pewno nie ja.

Dostałem smsa że mam się zgłosić z akcją z zegarami a jak przyjechałem do ASO to okazało się że są jeszcze dwie.
    0021/CI/2025 (kod kampanii: XGGA2) naprawa wiązki tylnego silnika trakcyjnego (MGR)
    0019/CI/2025 (kod kampanii: 5GG61) wspomaganie parkowania, przeprogramowanie sterownika układu
    0007/CI/2025 (kod kampanii: 5GG31) zmiana oprogramowania zestawu wskaźników

Dzisiaj pojechałem na naprawe i jest akcja.
Udało się tylko zaktualizować parkowanie (5GG61).
Z wiązką (XGGA2) jest taka akcja że ASO twierdzi że mam zmodernizowaną wersje i oni nie wiedzą co mają wymienić. Zrobili zdjęcia, opisali i napisali do TMPL. Czekamy na odpowiedz.
Zegary (5GG31) nie udało się zaktualizować bo nie mają albo mają błędny plik do aktualizacji czy coś podobnego. Też napisali do TMPL i czekamy.
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl