Mają gówniany algorytm ładowania ale mają też położenie PARK i READY. Wystarczy przeczytać jeden z 50 wątków tu na forum by zrozumieć jak z tego korzystać. Tylko komu by się chciało czytać.
Mam inne wrażenia, włączenie P na 30 minut w C-HR Plugin nie ratuje mojego akumulatora, który śpiewa w aplikacji o 5 rano że mu słabo, sprawdziłem to osobiście...
Pomimo 14,5V na pomiarze przy bezpiecznikach, specjalnie wyczekując na zimnym parkingu podziemnym 30-45 minut, nic się nie poprawia. Jak było 11,65 wieczorem tak jest 11,75V następnego dnia rankiem.
Gdy chwilę pojeździł i zjechał prawie 100km jednego dnia było 12,2 a nawet 12,3V

WOW toż to PRAWIE 12,8 :D
Ale następnego dnia było już poniżej 12V, także wiosny nie robi.
Auto zwykle jeździ nie krócej niż 30 minut dziennie, zresztą z Twojej diagnozy wynikałoby że mogłoby stać - ważne abym je na 30 minut włączał na P co kilka dni.
Dam znać jak za kilka dni przejedzie oczekującą trasę około 700km, czy coś się zmieniło - na razie nie kupuję boostera, mimo płaczu odpala (pewnie do czasu..)
PS - tak, myslę że to DCM pożera nasze aku, prawdopodobnie 50mA zachłannie bierze przez kilka dni z rzędu i to wystarczy aby zajechać każdy akumulator w rok czy 2 lata.
I tu nic nie zaradzi ładowanie aku z przycisku P, bo problem jest systemowy - DCM nie może żreć prądu w takich ilościach, musi się usypiać do poboru 10% - 20% tego co bierze.