Autor Wątek: Nowa Toyota C-HR bezdotykowe otwieranie klapy bagaznika  (Przeczytany 1179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Greska

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR II 1.8
Nowa Toyota C-HR bezdotykowe otwieranie klapy bagaznika
« dnia: 25 Grudnia 2025, 19:56:59 »
Mam nową C-HR z października 2025 w wersji GR Sport + pakiet Tech. Fabrycznie mam elektrycznie otwieraną klapę bagażnika, ale niestety brak otwierania bezdotykowego czyli "kopnięciem".
W poprzedniej Yaris Cross była taka funcjonalność. Szok, w aucie za ponad 170kk Toyota wycięła to pozyteczne udogodnienie.
Pytanie do Szanownych forumowiczów, czy jest możliwe dołożenie czujnika "kopnięcia"? Czy ktoś to może zrobił?
Pozdrawiam, Wesołych Świąt!
Toyota C-HR GR Sport MY26

Offline coll55

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 1.8 II Gen
Odp: Nowa Toyota C-HR bezdotykowe otwieranie klapy bagaznika
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Grudnia 2025, 12:23:02 »
Może się mylę ale bezdotykowe otwieranie klapy było realizowane przez zestaw z innej firmy niż toyota.
Ja dokupiłem po roku do chr 1 gen zestaw i tam była opcja otwierania bezdotykowego ale to była jakaś inna firma a montowany był w serwisie toyoty.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Grudnia 2025, 00:15:53 »
Szok, w aucie za ponad 170kk Toyota wycięła to pozyteczne udogodnienie.
no popatrz, a ja w Corolli Style za 140kk to mam. Ale ... nie używam, bo do tego potrzebny jest bezkluczyk, który wyłączyłem. Sąsiedzi nie i to do nich się włamują.

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 2.0 2020 OE
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Stycznia 2026, 19:19:14 »
Akurat w tej kwestii się wypowiem, ponieważ zakupiłem pełen zestaw elektrycznych siłowników wraz z modułem "kopniecia", wprawdzie do jedynki, ale tu o moduł chodzi. Jest on banalnie prosty. i można go zamontować w absolutnie każdym aucie. Ma 4 przewody: masa, plus stały i po zapłonie oraz jeden przewód sygnałowy, który wpina się po prostu do przewodu sygnałowego przycisku w klapie. Jedyna trudność, to sprawdzić, który przewód jest sygnałowy po naciśnięciu przycisku i do niego się podpiąć. Tyle.
-------------------------------
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl