Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125366 razy)

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #180 dnia: 30 Stycznia 2026, 14:23:38 »
no niestety. wlaczenie wewnetrznego obiegu powietrza jak ktos smrodzi na zewnatrz nie bedzie proste. toyota cos sie chwali o glosowych komendach by nie trzeba bylo palcowac ekranu?

Trzeba będzie głośno krzyczeć żeby przez ten hałas z zewnątrz komputer zrozumiał ;)
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2.5 AWDi
« Odpowiedź #181 dnia: 30 Stycznia 2026, 15:24:58 »
Przynajmniej dodali automatyczne podgrzewanie kierownicy i automatyczne chłodzenie/podgrzewanie siedzeń. W Lexusach było to chwalone że działa bardzo dobrze.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #182 dnia: 30 Stycznia 2026, 16:47:30 »
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2026, 17:03:13 wysłana przez Piwo »

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #183 dnia: 30 Stycznia 2026, 17:02:14 »
Piwo. Jestem niezmiernie wdzięczny, ze wyszukujesz dla naszej skromnej społeczności przeróżne produkcje filmowe na YT. I mam prośbę. Czy byłoby dużym wysilkiem oprócz wklejenia linka wrzucić przynajmniej jednozdaniowy opis czego przytaczana pozycja YT-filmowa dotyczy? To dla tych, którzy z róznych powodów nie lubią klikać w linki po to żeby zobaczyć co tam jest. Będę zobowiązany.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #184 dnia: 30 Stycznia 2026, 17:02:50 »
przyjalem. tak bedzie.

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 30 Stycznia 2026, 17:04:32 »
https://www.youtube.com/watch?v=M-bAiRaVrwI

Tu jest wersja z białą tapicerką. Wygląda dużo lepiej niż ten smutny szary kolor.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #186 dnia: 31 Stycznia 2026, 13:29:43 »
Przynajmniej dodali automatyczne podgrzewanie kierownicy i automatyczne chłodzenie/podgrzewanie siedzeń. W Lexusach było to chwalone że działa bardzo dobrze.
Mam takie "cuda" w Tucsonie (kiera i siedzenie kierowcy połączone są z nastawą klimy) i jest to mega fajna sprawa teraz w mrozy. Ruszam, mam np. 20°C na klimie, a -8°C  na zewnątrz i nic nie robiąc fizyczne, fotel się grzeje jak i kiera (po wyrówaniu temperatury się automatycznie wyłącza). To samo jeśli chodzi o obieg zamknięty, jesli auto "wyczuje" złe warunki, to samo włącza obieg wewnętrzny, a przy np. wieździe do tunelu, dodatkowo zamyka szyby. Niby proste rzeczy, a w aucie z Biedronki cieszą ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #187 dnia: 31 Stycznia 2026, 16:20:09 »
Generalnie można śmiało napisać, że samochód bardzo rozczarowujący, gorsze materiały w środku niż w poprzedniku (przynajmniej w wersji przedprodukcyjnej), mniej fizycznych przycisków, kwadratowo w środku, deska nie osłonięta od słońca, tył zupełnie nie pasujący do przodu i na zewnątrz bardzo kanciasto. W porównaniu do materiałów użytych w  Mazdzie to przepaść. Nie da się kupować Toyoty wyłącznie dla super hybrydy. Nie rozumiem całej rzeszy testerów, którzy są podjarani tym modelem.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #188 dnia: 31 Stycznia 2026, 16:55:10 »
Generalnie można śmiało napisać, że samochód bardzo rozczarowujący, gorsze materiały w środku niż w poprzedniku (przynajmniej w wersji przedprodukcyjnej), mniej fizycznych przycisków, kwadratowo w środku, deska nie osłonięta od słońca, tył zupełnie nie pasujący do przodu i na zewnątrz bardzo kanciasto. W porównaniu do materiałów użytych w  Mazdzie to przepaść. Nie da się kupować Toyoty wyłącznie dla super hybrydy. Nie rozumiem całej rzeszy testerów, którzy są podjarani tym modelem.
Może dlatego, że oceniasz obrazki na monitorze a oni widzieli go na żywo?
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #189 dnia: 31 Stycznia 2026, 17:41:49 »
Też uważam, że dopóki nie pomacam w salonie, to nie ma co psioczyć na wyrost. Do tego, te nie osłonięte zegary występują w masie pojazdów i z nimi nie ma najmniejszego problemu w nawet mega słoneczny dzień. Kontrast i jasność jest świetna, choćby w moim aucie.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 PHEV AWDi
« Odpowiedź #190 dnia: 31 Stycznia 2026, 20:10:51 »
Może dlatego, że oceniasz obrazki na monitorze a oni widzieli go na żywo?
No i dlatego właśnie oceniamy wygląd i design po obrazkach. Podobnie jak redaktory, co to prawie żaden z nich nie jeździł tym autem (co najwyżej w nim siedział), ale o przyspieszeniu i prędkości maksymalnej wiedzą wszystko. Różnica więc taka że my oceniamy po obrazkach, a oni z broszurki od producenta.  :laugh:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #191 dnia: 31 Stycznia 2026, 22:37:54 »
Różnica jest taka że my oceniamy przez pryzmat pieniędzy jakie musielibyśmy wydać, a oni pieniędzy jakie zarobią.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #192 dnia: 01 Lutego 2026, 13:54:28 »
Rav 4 to taki segment gdzie się wymaga już czegoś więcej. Ja brałem pod uwagę co najmniej wersję Style więc trzeba wyskoczyć z co najmniej 200 tys.
Oczywiście nie siedziałem jeszcze w tym aucie ale słychać było jak testerzy skrobią po kiepskiej jakości plastikach i ta kanciastość nie przypadła mi do gustu.

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: 01 Lutego 2026, 15:15:05 »
Rav 4 to taki segment gdzie się wymaga już czegoś więcej. Ja brałem pod uwagę co najmniej wersję Style więc trzeba wyskoczyć z co najmniej 200 tys.
Oczywiście nie siedziałem jeszcze w tym aucie ale słychać było jak testerzy skrobią po kiepskiej jakości plastikach i ta kanciastość nie przypadła mi do gustu.
To chyba najbardziej uderza. Jak się spojrzy na poprzedniego Kodiaqa a obecnego, Tiguana, Mazdy czy Renówki to mam wrażenie, że tam wnętrza poszły do przodu pod kątem wykonania i projektów. Nawet jak materiały nie są "premium" to wnętrze jest taką przyjemną przestrzenią. A tutaj RAV4 została w miejscu, nawet jakby się cofnęła w porównaniu do V, w paru aspektach. Ale zobaczymy na żywo, może okaże się, że in persona wygląda okej.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #194 dnia: 03 Lutego 2026, 12:52:45 »
Od 7 stycznia 1726 sztuk RAV4 zostało zamówionych w przedsprzedaży a najczęściej wybierana jest opcja Executive https://www.toyotanews.eu/pl/modele/rav4/informacje-prasowe-rav4/4242-item-sukces-przedsprzedazy-nowej-toyoty-rav4-klienci-najczesciej-wybieraja-topowa-odmiane-executive

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl