Jeżeli zacytowałeś jego odpowiedź to osobiście bym zakładał że nie ma w ofercie dedykowanego wideorejestratora do RAV4, takiego jak był chyba do Yaris Crossa.
Tak, zacytowałem dosłownie.
Pytałem jednak nie o dodatkowe akcesorium dedykowane do RAV4 2026, ale wbudowaną funkcję.
Jest o niej wyraźnie mowa w instrukcji i widać ją w działaniu na amerykańskich recenzjach na YT.
Auto ma 4 kamery i daje widok 360 stopni. Ten obraz można stale zapisywać (funkcja wideorejestratora) - Toyota się tym nie chwali w cenniku w PL i teraz dostałem potwierdzenie, że tego nie będzie. (Jeden sprzedający nawet nie wiedział, o co pytam..)
Mogę się tylko domyślać, że zainteresowanie subskrypcjami funkcji w autach w Polsce jest znikome, więc w ogóle tego nie umożliwiają u nas (w USA jest to tylko w abonamencie).
Nie podejrzewam 99% polskich sprzedawców by interesowali się produktem którym handlują ponad absolutne minimum czyli oficjalny polski cennik, a i to raz na kwartał. O recenzjach z innych kontynentów to już w ogóle nie ma mowy. Wydaje mi się że TCE nie ma pojęcia czy jest czy nie i nie będzie wiedziało aż aktywują jedno z pierwszych aut które się u nas pojawią.
A tutaj to - z wielką przykrością - się zgadzam w stu procentach:
z własnego doświadczenia wiem, że sprzedawcy aut nowych nie znają nawet instrukcji do auta, które chcą sprzedać. Coś wyczytasz, chcesz doprecyzować, zadajesz pytanie, robią wielkie oczy. Albo odpowiadają bzdury, pokazujesz palcem w tekście i zaczyna się komedia.
Wszystko trzeba przed zakupem samemu ustalić, upewnić się, douczyć, a potem tylko zamówić wyciskając jak najwięcej profitów przy zamówieniu auta, bo tylko na tym etapie kontaktów są skłonni do jakichkolwiek negocjacji..
A potem o nich zapomnieć..
23 lata współpracy z Toyotą CE pozwala poznać ją jak żonę