Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125367 razy)

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #465 dnia: 15 Kwietnia 2026, 20:57:41 »
janulka
w aplikacji zielony - opuścił fabrykę, szary - w transporcie Mszczonów
na stronie - mapka czarne kółeczko oznaczające Zeebrugge, białe  - Mszczonów, opis - czarne pojazd opuścił fabrykę,  białe z czarną kropką - transport i w opisie że następna wiadomość to auto do odbioru...

i dodatkowo powiadomienie z aplikacji, a także e-mail, że następny przystanek to dealer...
no i my zamawialiśmy 8 stycznia czyli miesiąc wcześniej niż Ty...

Dzięki za info.
Przy okazji przepraszam za małą pomyłkę. Ja tez zamawiałem 9 STYCZNIA a nie lutego - także praktycznie w tym samym terminie co Ty. Wersja Style.
Wygląda na to, że Twoj samochod załapał się na jakiś wcześniejszy transport niz moj.
Daj przy okazji znać jak będziesz miał kolejne zmiany statusów lub telefon od dielera z datą odbioru.
Pozdrowienia

na 95% Twoja RAVka jest na tym statku... :cheesy: około 19-20 maja powinna być w Zeebrugge...
https://www.myshiptracking.com/vessels/chesapeake-highway-mmsi-351733000-imo-0
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2026, 20:59:21 wysłana przez andizy »

Offline zbig64

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #466 dnia: 15 Kwietnia 2026, 23:10:33 »
Cześć,
Z informacji jakie otrzymałem od dilera to część RAV4 GR jest już w salonach. Moja Style zamawiana 8.01 jedzie już do Mszczonowa. Za 2 tygodnie będą dni otwarte dla RAV4 i dopiero po tych dniach zaczną wydawać nasze RAV4, wcześniej salony mają zakaz pokazywana auta – czyli początek maja to realny termin :)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #467 dnia: 16 Kwietnia 2026, 01:57:50 »
Fajny ten zakaz, taki średnio rzeczywisty.

Nie wiem jak dla innych, dla mnie opóźnianie wydania zakupionego auta klientowi tylko i wyłącznie z powodu jakiejś akcji marketingowej, bo pan Mularczyk sobie coś tam umyślił to kpina i brak jakiegokolwiek profesjonalizmu.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2026, 02:00:49 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #468 dnia: 16 Kwietnia 2026, 06:39:35 »
wcześniej salony mają zakaz
Komedia... :-(

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #469 dnia: 16 Kwietnia 2026, 07:51:53 »
Ja dostałem w tamtym tygodniu z Toyoty MMS-a , że w Rybniku na salonie już mają najnowszą RAV4 i można sobie oglądać. Nie zamawiałem teraz samochodu bo dopiero rok temu odebrałem nowy. Ale przejeżdżając wczoraj obok salonu zajechałem aby ja obejrzeć. Patrzę szukam a tu nie ma . Dealerzy Toyoty mówią, że nie, że jeszcze nie mają żadnej RAV4 na salon, bo mają być dopiero gdzieś w maju. Ot takie wprowadzanie w błąd. Owszem mieli już jedną nową RAV4, którą mieli w tzw. piwnicach czyli podziemnym garażu gdzie przygotowują ją dla klienta do wydania i jak bym się uparł to można ja tam trochę obejrzeć. No ale takiego parcia na oglądanie to nie miałem. Panie przeprosiły - ja wypiłem kawę i pojechałem dalej. Przy okazji zapytałem czy w tej nowej wersji RAV4 poprawili już algorytm ładowania 12V akumulatora to usłyszałem, że ta nowa wersja to „Pico Bello” i tam nie ma prawa nic szwankować.   :cheesy:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #470 dnia: 16 Kwietnia 2026, 08:02:12 »
A co innego ci sprzedawcy mogą powiedzieć, zatają, sfałszują, miną się z prawdą tylko sprzedać kolejną sztukę a to czy będziesz miał problemy później czy nie to twój problem i ewentualnie serwisu (raczej nie) a to już nie jego dział.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline janulka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2026
« Odpowiedź #471 dnia: 16 Kwietnia 2026, 08:28:59 »

na 95% Twoja RAVka jest na tym statku... :cheesy: około 19-20 maja powinna być w Zeebrugge...
https://www.myshiptracking.com/vessels/chesapeake-highway-mmsi-351733000-imo-0

Dzięki wielkie za informacje.
U mnie dzisiaj rano pojawiło się na stronie toyota kółeczko z czarną kropką z opisem "transport Mszczonów Poland". No to super. Wygląda na to, że wszyscy którzy zamówili RAV4 w przedsprzedaży na początku stycznia będą mieli odbiory na początku maja. Pozdrowienia.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2026, 09:13:25 wysłana przez janulka »

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #472 dnia: 16 Kwietnia 2026, 09:14:28 »
tam nie ma prawa nic szwankować.   :cheesy:
:cheesy: :cheesy: :cheesy:

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #473 dnia: 16 Kwietnia 2026, 09:21:07 »
Dzięki wielkie za informacje.
U mnie dzisiaj rano pojawiło się na stronie toyota kółeczko z czarną kropką z opisem "transport Mszczonów Poland". No to super. Wygląda na to, że wszyscy którzy zamówili RAV4 w przedsprzedaży na początku stycznia będą mieli odbiory na początku maja. Pozdrowienia.
Te komunikaty Toyoty to coś z d..y som....   :|
7 kwietnia komunikat, że poszło do transportu i po tygodniu teleportowało się do Mszczonowa.
Słuszną linię ma nasz Toyoda!
Niech porzuci auta i zajmie się logistyką!   :grin:

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #474 dnia: 16 Kwietnia 2026, 09:23:31 »
Za 2 tygodnie będą dni otwarte dla RAV4
Że niby w "długi weekend"?
Będą mieli otwarte?

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #475 dnia: 16 Kwietnia 2026, 09:27:54 »
A co innego ci sprzedawcy mogą powiedzieć, zatają, sfałszują, miną się z prawdą tylko sprzedać kolejną sztukę a to czy będziesz miał problemy później czy nie to twój problem i ewentualnie serwisu (raczej nie) a to już nie jego dział.
Prowda, świnto prowda... :-(

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #476 dnia: 16 Kwietnia 2026, 09:30:10 »
Cześć,
Z informacji jakie otrzymałem od dilera to część RAV4 GR jest już w salonach. Moja Style zamawiana 8.01 jedzie już do Mszczonowa. Za 2 tygodnie będą dni otwarte dla RAV4 i dopiero po tych dniach zaczną wydawać nasze RAV4, wcześniej salony mają zakaz pokazywana auta – czyli początek maja to realny termin :)

ale dni otwarte są teraz... od 13.04-18.04... trudno uwierzyć, że za 2 tygodnie będzie kolejna akcja szczególnie,  że to majówka...

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #477 dnia: 16 Kwietnia 2026, 12:10:52 »
Polski dział marketingowy to stan umysłu

Polska informacja prasowa o właśnie ogłoszonym liftingu Yarisa Cross:

„Od rynkowego debiutu ogromnym atutem Yarisa Cross były nowoczesne systemy multimedialne oraz bezpieczeństwa i wsparcia kierowcy. Pakiet Toyota T-MATE obejmuje najnowsze systemy bezpieczeństwa Toyota Safety Sense.

System multimedialny Toyota Smart Connect z nawigacją opartą na chmurze oferuje funkcje rozpoznawania głosu i asystenta głosowego. Bezprzewodowa integracja smartfonów poprzez Apple CarPlay i Android Auto zapewnia łatwą łączność.”

Europejska informacja prasowa:

„Toyota T-Mate safety and driver assistance systems include Toyota Safety Sense features for convenience and peace of mind. On the latest version, a parking support brake is fitted as standard on Mid+ grade and above, while High grade vehicles additionally feature a Blind Spot Monitor.

A fully digital user experience includes the Toyota Smart Connect multimedia system with cloud-based navigation as standard and responsive voice recognition system and voice agent. Wireless smartphone integration for both Apple CarPlay and Android Auto ensures easy connectivity.”

Polska wersja nic nie mówi, wręcz można powiedzieć że wprowadza w błąd sugerując najnowszą wersję TSS 4 która zadebiutowała w RAV4. Europejska jasno wyszczególnia zmiany które zaszły w konfiguracjach.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
« Odpowiedź #478 dnia: 16 Kwietnia 2026, 13:51:07 »
TCE to przecież stan umysłu. :D

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #479 dnia: 16 Kwietnia 2026, 18:00:39 »
Oj tam, oj tam.
Ciekawszy news to to, że apka mytoyota będzie rozwijana w Polsce. Może coś ruszy do przodu.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl