Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125365 razy)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #480 dnia: 16 Kwietnia 2026, 18:20:05 »
Oj tam, oj tam.
Ciekawszy news to to, że apka mytoyota będzie rozwijana w Polsce. Może coś ruszy do przodu.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka
Wrocław to taka średnia ta Polska ;)
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline krzysztofon

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #481 dnia: 18 Kwietnia 2026, 16:43:43 »
Koledzy, takie pytanie mi się nasunęło. Czy u Was po zalogowaniu na stronie Toyoty pokazuje się poprawna data zamówienia? Bo zamawiałem samochód w lutym, a mam na stronie datę 10 kwietnia. Nie wiem czy to data przyjęcia przez fabrykę, czy po prostu błąd.

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #482 dnia: 18 Kwietnia 2026, 17:25:55 »
ad.Krzysztofon - błąd w aplikacji  .
 U mnie zamówienie w styczniu, a w aplikacji data zamówienia : 17 marzec .   Taka sytuacja :-)
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2026, 17:27:27 wysłana przez andizy »

Offline Karcz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 Executive
« Odpowiedź #483 dnia: 18 Kwietnia 2026, 17:44:06 »
Ta aplikacja oraz poziom zainteresowania Toyoty by udzielić wiążących informacji co do statusu zamówienia-terminu realizacji zbliża się niebezpiecznie do zera.
Kupując cokolwiek na jakimś dowolnym portalu aukcyjnym czy w sklepie internetowym otrzymujemy link do monitorowania zamówienia. Koncern Toyoty to przerasta.
Zamówienie 10.01.2026 termin odbioru przełom maja i czerwca. Taka precyzja.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #484 dnia: 18 Kwietnia 2026, 17:53:04 »
Nauczyli się już że im więcej danych dasz klientowi tym więcej sobie generują problemów gdy coś się wysypie, co się prawie napewno stanie. Na umowie macie daty końcowe dostawy i to są daty wiążące, wszystko przed nią to dobra wola producenta i „prezent”
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #485 dnia: 18 Kwietnia 2026, 19:42:29 »
Koledzy, takie pytanie mi się nasunęło. Czy u Was po zalogowaniu na stronie Toyoty pokazuje się poprawna data zamówienia? Bo zamawiałem samochód w lutym, a mam na stronie datę 10 kwietnia. Nie wiem czy to data przyjęcia przez fabrykę, czy po prostu błąd.
U mnie na stronie www poprawna: 3 marca.
W apce nie mam żadnej daty przy statusie.

Offline krzysztofon

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #486 dnia: 19 Kwietnia 2026, 14:13:20 »
Nauczyli się już że im więcej danych dasz klientowi tym więcej sobie generują problemów gdy coś się wysypie, co się prawie napewno stanie. Na umowie macie daty końcowe dostawy i to są daty wiążące, wszystko przed nią to dobra wola producenta i „prezent”
Z jednej strony masz rację. Z drugiej, informowanie o statusie realizacji usługi jest dzisiaj pewnym standardem (np. Pyszne, Uber czy InPost, wszelkie platformy sprzedażowe). U Toyoty nie chodzi przecież o dokładność co do minuty, tylko podanie rzetelnej informacji raz na kilka tygodni. Dla mnie te „międzyczasy” są istotne, żeby wiedzieć, kiedy wykupić z leasingu i zacząć sprzedaż dotychczasowego samochodu. Zależy mi, żeby sprzedaż i zakup odbyły się w jednym miesiącu.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #487 dnia: 19 Kwietnia 2026, 15:23:32 »
Dla mnie te „międzyczasy” są istotne, żeby wiedzieć, kiedy wykupić z leasingu i zacząć sprzedaż dotychczasowego samochodu. Zależy mi, żeby sprzedaż i zakup odbyły się w jednym miesiącu.
Dokładnie dlatego tego nie robią. Ty sobie na tej podstawie sprzedasz auto, a co jak przy przewozie lorą z Mszonowa do dilera kierowca wjedzie pod za niski wiadukt?  Do kogo będziesz miał pretensje że wydarzyła się typowa sytuacja przy transporcie setek tysięcy aut miesięcznie po całym świecie, po prostu ktoś się wysypał. Przyjdziesz z wyrzutami do sprzedawcy i co ten ma zrobić, uwiązać auto zastępcze na miesiące za darmo, kiedy od ubezpieczalni generuje po 300-500zł dziennie? Klienci nie rozumieją że nawet parkując auto w salonie do wydania, dzieciak którego zatrudniają poniżej minimalnej przerysuje cały bok, nie można mówić klientowi za dużo bo w najlepszym przypadku tego nie doceni a w najgorszym będzie kwas jak cholera, po prostu typowy klient jest za głupi by dostawał wszystkie informacje.
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2026, 15:26:09 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #488 dnia: 19 Kwietnia 2026, 21:47:05 »
Niemcy wywiesili "swoje" specyfikacje dla PHEV.
Dane dostępne są tylko dla wersji AWDi, bo PHEV FWD będzie puszczony na produkcję pod koniec 2026 roku i oni tego w ogóle nie oferują jeszcze do sprzedaży. U nas można spokojnie zamówić... (Zamówił ktoś PHEV FWD? Na kiedy macie termin odbioru?)

Wracając do sedna:
Niemcy mają jednak inne liczby, a niby te samo WLTP.. podają też informacje, których u nas brak:

Zużycie prądu będzie ponoć niskie: 13,4-13,5 kWh/100km. To miło..  :-)
Ale podają też zużycie benzyny z pustym aku trakcyjnym i ma to być: 5,7-5,8 l/100km..  :-(
Pocieszające, że wg nich to tylko 100ml/100km więcej, niż w wersji HEV.
Spodziewałem się większej różnicy na korzyść HEV, ale też w ogóle mniejszego spalania w trybie "bez prądu" w wersji PHEV, porównywalnego do osiągów 1001cars w aucie gen 5...
Dla samej HEV 4X4 Niemcy prognozują spalanie 5,6-5,7 - my ciut niższe: już od 5,3.
Niestety, wg nich zasięg ev to będzie 121 km, a u nas pojawiło się info o zasięgu przekraczającym 200km w warunkach miejskich(!) Coś słabo to widzę..
No ale te 13,4 kWh brzmi baaardzo zachęcająco  :laugh:
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2026, 21:59:52 wysłana przez Henio »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #489 dnia: 20 Kwietnia 2026, 06:23:12 »
a co jak przy przewozie lorą z Mszonowa do dilera kierowca wjedzie pod za niski wiadukt?

o tym mówisz?  :cool: :cool: :cool:

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #490 dnia: 20 Kwietnia 2026, 06:54:20 »
Miałem dokładnie to zdjęcie w pamięci ;)
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline wpisdu

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #491 dnia: 20 Kwietnia 2026, 10:03:46 »
No ale te 13,4 kWh brzmi baaardzo zachęcająco  :laugh:
Zobaczysz 13,4 kWh w niej jak świnia niebo. Chyba, że chwilowe.

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #492 dnia: 22 Kwietnia 2026, 16:27:04 »
janulka
w aplikacji zielony - opuścił fabrykę, szary - w transporcie Mszczonów
na stronie - mapka czarne kółeczko oznaczające Zeebrugge, białe  - Mszczonów, opis - czarne pojazd opuścił fabrykę,  białe z czarną kropką - transport i w opisie że następna wiadomość to auto do odbioru...

i dodatkowo powiadomienie z aplikacji, a także e-mail, że następny przystanek to dealer...
no i my zamawialiśmy 8 stycznia czyli miesiąc wcześniej niż Ty...

Dzięki za info.
Przy okazji przepraszam za małą pomyłkę. Ja tez zamawiałem 9 STYCZNIA a nie lutego - także praktycznie w tym samym terminie co Ty. Wersja Style.
Wygląda na to, że Twoj samochod załapał się na jakiś wcześniejszy transport niz moj.
Daj przy okazji znać jak będziesz miał kolejne zmiany statusów lub telefon od dielera z datą odbioru.
Pozdrowienia
auta są w Mszczonowie i na mapkach pojawił się dealer docelowy z nazwą miejscowości... teraz to pewnie kwestia transportu czyli powinni wyrobić się w terminie... czekamy więc na zaproszenie do płatności... :grin:

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #493 dnia: 22 Kwietnia 2026, 21:53:56 »
auta są w Mszczonowie i na mapkach pojawił się dealer docelowy z nazwą miejscowości... teraz to pewnie kwestia transportu czyli powinni wyrobić się w terminie... czekamy więc na zaproszenie do płatności...
He, he, fajnie se masz  :-)
Ja też bym się ucieszył teraz z takiego wydatku  :grin:
Ale se jeszcze poczekam..  :cry:

Miłego odbioru! Nie zapomnij oblać, coby nie rdzewiało!  :grin:

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #494 dnia: 22 Kwietnia 2026, 23:36:07 »
Woskiem oczywiście. 

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl