Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125366 razy)

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #495 dnia: 23 Kwietnia 2026, 06:58:00 »
Rav4 2026 w wersji plug in nie ma już pompy ciepła.�
Skąd te wiadomości?
Zapodaj linka, proszę.
H.
Nie ma linka, mam odpowiedź od Toyota EU.
Victor, poproszę jeszcze raz: dasz przeczytać tę odpowiedź? Znajdziesz czas, by wkleić?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #496 dnia: 23 Kwietnia 2026, 07:02:39 »
Ale po co Ci ta odpowiedź? W dokumentacji technicznej jest to potwierdzone co napisali.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Viandinea

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR Tokyo PHEV
« Odpowiedź #497 dnia: 23 Kwietnia 2026, 07:22:21 »
Dali ogrzewanie promiennikowe zamiast tego?

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #498 dnia: 23 Kwietnia 2026, 08:03:23 »
Ale po co Ci ta odpowiedź? W dokumentacji technicznej jest to potwierdzone co napisali.
Bym się sam mógł zapoznać.
Podlinkujesz tę dokumentację?
Ewent. wkleisz stosowny fragment?
Dzięki.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #499 dnia: 23 Kwietnia 2026, 08:04:49 »
Nie, nagrzewnicę HV płynu chłodzenia
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline janulka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2026
« Odpowiedź #500 dnia: 23 Kwietnia 2026, 09:11:54 »
auta są w Mszczonowie i na mapkach pojawił się dealer docelowy z nazwą miejscowości... teraz to pewnie kwestia transportu czyli powinni wyrobić się w terminie... czekamy więc na zaproszenie do płatności...

Dzięki za info,
Ty masz jakieś szybsze powiadomienia, albo Twoja RAV4 jedzie przed moją w transporcie :)
Ja nadal (23.04.2026) widzę status "w transporcie" który rozumiem jako przypłynięcie do portu w Belgii i w drodze do Mszczonowa (Mszczonow, POLAND czarna kropka w kółeczku).
Dzwoniłem kilka dni temu do swojego Dealera - poinformował mnie, że wydanie planowane jest na pierwszy tydzień maja. Myślę więc, że u Ciebie będzie podobnie.

Ps: a tymczasem w Salonie w moim mieście nadal nie widziałem wystawionej nowej RAV4. Nie mówiąc już o jazdach próbnych. Nie ma na razie takiej możliwości. Może Dealer też jeszcze nie dostał swojej sztuki. Może planują rzeczywiście jakieś dni otwarte na początku maja - tak jak pisał ktoś z forum.

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #501 dnia: 23 Kwietnia 2026, 13:24:04 »
Bym się sam mógł zapoznać.
Podlinkujesz tę dokumentację?
Ewent. wkleisz stosowny fragment?
Dzięki.
Nieważne, dogrzebałem się..

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #502 dnia: 23 Kwietnia 2026, 18:29:07 »
Cześć,
Z informacji jakie otrzymałem od dilera to część RAV4 GR jest już w salonach. Moja Style zamawiana 8.01 jedzie już do Mszczonowa. Za 2 tygodnie będą dni otwarte dla RAV4 i dopiero po tych dniach zaczną wydawać nasze RAV4, wcześniej salony mają zakaz pokazywana auta – czyli początek maja to realny termin :)

Nie ma co wierzyć takim informacją.
Mój dealer do tej pory wydał 3 Ravki. Niezarejestrowana GR stała kilka dni pod salonem na początku kwietnia. Można było oglądać zanim odebrał właściciel. Moja ma status Zeebrugge, inna mi znana zamówiona dzień wcześniej od tygodnia Mszczonów. Wg mojego dealera jest opóźnienie właśnie w Mszczonowie i ma się rozluźnić po weekendzie majowym :( Testowej też nie mają a wiadomo, że zamówili najszybciej.
rav4

Offline zbig64

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #503 dnia: 24 Kwietnia 2026, 06:54:14 »
Nie ma co wierzyć takim informacją.
Mój dealer do tej pory wydał 3 Ravki.
Nie wiem co masz do tej informacji??. Wątpię aby jakiś dealer wydał już jakąś RAV4 klientowi. To co napisalem potwierdzam jest zakaz oficjalnie pokazywania auta ale...Papiery od mojej są u dealera ale auto jest jeszcze w Mszczonowie. W dalszym ciągu obstawiam że będą dni otwarte 7-9.05 i wtedy dopiero będą wydawane/sprzedawane nasze RAV4. Wtedy też dealerzy wystawią swoje testowe auta, a nie klienckie

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #504 dnia: 24 Kwietnia 2026, 11:30:38 »
 :-(
No, to ja pierwszy zaliczam obsuwę:
terminy podane przy zamówieniu "szybciutkie, bo dopiero zamówienia ruszyły" - produkcja maj, dostawa lipiec (RAV4 2026 PHEV EXEC).
W tzw międzyczasie odszedł mój sprzedawca do innej roboty. (Ciekawe, ku...a, dlaczego?)
Zapytałem nowej osoby, jak tam moje zamówienie: " - Wszystko zgodnie z harmonogramem: produkcja czerwiec, wydawka w sierpniu."   :shock:
Wiedział, zasr...iec, że odejdzie i pewno opowiadał takie kocopały, żeby za połapanych frajerów jeszcze premię pozbierać!  :-(
No to zaplanowany urlop mi się lekko rozsypał...  :-(

I jeszcze tej zasranej pompy nie ma..

Niech mnie ktoś przytuuuuliii!  :cry: :cry: :cry:
« Ostatnia zmiana: 24 Kwietnia 2026, 11:32:25 wysłana przez Henio »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #505 dnia: 24 Kwietnia 2026, 11:43:43 »
Kolejny przykład czemu podawanie jakichkolwiek terminów innych niż te najpóźniejsze możliwe to problem dla sprzedawcy
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #506 dnia: 24 Kwietnia 2026, 13:02:03 »
Dzięki za info,
Ty masz jakieś szybsze powiadomienia, albo Twoja RAV4 jedzie przed moją w transporcie :)
Ja nadal (23.04.2026) widzę status "w transporcie" który rozumiem jako przypłynięcie do portu w Belgii i w drodze do Mszczonowa (Mszczonow, POLAND czarna kropka w kółeczku).
Dzwoniłem kilka dni temu do swojego Dealera - poinformował mnie, że wydanie planowane jest na pierwszy tydzień maja. Myślę więc, że u Ciebie będzie podobnie.
świeżutkie info to takie, że auto jest w Mszczonowie, nr VIN nadany ( i już znam ), auto w salonie powinno być 8 maja... więc termin umowny nie jest zagrożony...

Niech mnie ktoś przytuuuuliii!    
najlepsze do tulenia są teletubisie... :-) ale obsuwa jest...
« Ostatnia zmiana: 24 Kwietnia 2026, 13:07:11 wysłana przez andizy »

Offline Andrzej1158

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-hr
« Odpowiedź #507 dnia: 25 Kwietnia 2026, 09:31:17 »
Cześć wszystkim, ja zamówiłem swoją sztukę 11/02 i odbiór wrzesień/pazdziernik, jak czytam wasze posty to moje auto będzie dość późno zwłaszcza że złożyłem zamówienie dość szybko po premierze. Czy wybór salonu ma znaczenie co do czasu oczekiwania na samochód ? Martwi mnie jeszcze jakość plastików we wnętrzu, czekam na jazdę testową ponoć w maju mają być dostępne testowe egzemplarze, plus taki że mogę zrezygnować tylko nie bardzo widzę alternatywę, miałem Mazde CX-60 i już się wyleczyłem z Mazdy raz na zawsze..
obecnie użytkuję CHR z 18r i super się jeździ, spalanie na obecne czasy znakomite.
Pozdrawiam wszystkich

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #508 dnia: 25 Kwietnia 2026, 15:14:43 »
Cześć wszystkim, ja zamówiłem swoją sztukę 11/02 i odbiór wrzesień/pazdziernik, jak czytam wasze posty to moje auto będzie dość późno zwłaszcza że złożyłem zamówienie dość szybko po premierze. Czy wybór salonu ma znaczenie co do czasu oczekiwania na samochód ? Martwi mnie jeszcze jakość plastików we wnętrzu, czekam na jazdę testową ponoć w maju mają być dostępne testowe egzemplarze, plus taki że mogę zrezygnować tylko nie bardzo widzę alternatywę, miałem Mazde CX-60 i już się wyleczyłem z Mazdy raz na zawsze..
obecnie użytkuję CHR z 18r i super się jeździ, spalanie na obecne czasy znakomite.
Pozdrawiam wszystkich
Cześć!  :-)
To nie było wczesne zamówienie. Zamówienia ruszyły 7 stycznia, więc zamawiałeś ponad miesiąc później. W tym samym czasie cała Europa zamawiała (a np Włosi jeszcze wcześniej). Chętnych było więcej w tym pierwszym miesiącu, niż kilkumiesięczne moce produkcyjne.
Moim zdaniem wybór salonu ma znaczenie. Nie, nie mam na to dowodów  :-)
Nie miałem Mazdy, nie wypowiem się. Lubię hybrydowe Toyoty. Są super!
Bardzo kulturalne toczydła!
Skoro jeździłeś ch-rką (też jeździłem) to wiesz, o co chodzi.
W RAVce jest lepiej.
Zwłaszcza takiej "trzystukonnej"!  :grin:
Nie rezygnuj! Nawet, jeśli to zwykła HEV - będziesz zadowolony!

A jaki trim? Kolor? Poopowiadaj!

Ja byłem dziś w 2 salonach - w żadnej nie ma do pomacania RAVki.
Będą po majówce dopiero.
Nie wiem, gdzie Konrad62 znalazł taką do pooglądania...
H.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #509 dnia: 25 Kwietnia 2026, 15:24:18 »
Pozdrawiam wszystkich
Cześć!  :-)
To nie było wczesne zamówienie. Zamówienia ruszyły 7 stycznia, więc zamawiałeś ponad miesiąc później. W tym samym czasie cała Europa zamawiała (a np Włosi jeszcze wcześniej). Chętnych było więcej w tym pierwszym miesiącu, niż kilkumiesięczne moce produkcyjne.
Moim zdaniem wybór salonu ma znaczenie. Nie, nie mam na to dowodów  :-)
Nie miałem Mazdy, nie wypowiem się. Lubię hybrydowe Toyoty. Są super!
Bardzo kulturalne toczydła!
Skoro jeździłeś ch-rką (też jeździłem) to wiesz, o co chodzi.
W RAVce jest lepiej.
Zwłaszcza takiej "trzystukonnej"!  :grin:
Nie rezygnuj! Nawet, jeśli to zwykła HEV - będziesz zadowolony!

A jaki trim? Kolor? Poopowiadaj!

Ja byłem dziś w 2 salonach - w żadnej nie ma do pomacania RAVki.
Będą po majówce dopiero.
Nie wiem, gdzie Konrad62 znalazł taką do pooglądania...
H.
Była w Rybniku, była też w Modlnicy, myślę że była też na Zakopiance ale nie jestem już pewny. Widocznie schowali je po wiadomości z centrali bo inne salony nie dostały i się spłakały że im klienci uciekną do salonów gdzie auta dotarły. No nie dziwię się jak jedni już zapraszają do oglądania a lokalny salon mi mówi że za miesiąc może będzie, za miesiąc to już mi się odechce.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl