Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125366 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #585 dnia: 08 Maja 2026, 12:56:34 »
Pewnie niedługo pojawią się takie testy.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #586 dnia: 08 Maja 2026, 13:05:26 »
Ja właśnie swoją wykupiłem po 4 latach leasingu, więc pewnie jeszcze jakiś czas wymieniać nie będę, tym bardziej, że spisuje się świetnie. Ale za 3-4 lata pewnie będę rozważał wymianę. Może Lexusy potanieją pod Chińską presją?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #587 dnia: 08 Maja 2026, 13:50:34 »
Ja podobnie. Wykupiłem po 3 latach. Teraz ma 5 i 100 tys nalotu ale nic się nie psuje i jeździ jak nówka. O wymianie myślę za 2..4 lata

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #588 dnia: 08 Maja 2026, 14:20:10 »
Ale za to jest trochę mocniejszy silnik elektryczny.
Fajnie byłoby, żeby ktoś zrobił porównanie wersji poprzedniej z obecną. Rozmawiałem z pracownikiem salonu, który jeździł już tą nową wersją, to mówił, że w mieście jest dużo lepsza od poprzedniczki, ale w trasie nie miał okazji sprawdzić, czy przy wysokich prędkościach silnik elektryczny wspomaga benzynowy.
5gen hybrydy w mieście jest mega poprawiona, przynajmniej w moim doświadczeniu na 1.8h Auris a Corolla po lifcie. Największy powód dla którego chce aktualną Camry nad poprzednim ESem.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #589 dnia: 08 Maja 2026, 14:20:56 »
Ja właśnie swoją wykupiłem po 4 latach leasingu, więc pewnie jeszcze jakiś czas wymieniać nie będę, tym bardziej, że spisuje się świetnie. Ale za 3-4 lata pewnie będę rozważał wymianę. Może Lexusy potanieją pod Chińską presją?
Nie ma szans, marka premium nie może konkurować ceną bo przestanie być marką premium.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline krzysztofon

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #590 dnia: 08 Maja 2026, 15:26:18 »
Miała być lepiej wyciszona, a tu na filmiku gościu zmierzył i przy 130 km/h jest tak samo jak w poprzedniej generacji czyli 68 do 69dB - a szkoda  :(
Taka wartość mnie zadowala. Głośniej jest w Formentorze, którym teraz jeżdżę. Dołoży się podstawowe wygłuszenie za 4-5 tys zł i będzie naprawdę dobrze. Wiadomo, że Toyota to nie Audi ;)

Edit: a dodam, że w Formentorze jest całkiem znośnie i rozmawiam bez krzyku przy 140 km/h.

Offline janulka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2026
« Odpowiedź #591 dnia: 08 Maja 2026, 16:57:17 »
Brak jakiegokolwiek oświetlenia ambientowego RGB przy tej ogólnej smucie wewnątrz to porażka.

Cześć,
Pisałem w tej sprawie do toyoty i odpisali mi, że każda wersja nowej Rav4 (od Style w gorę) ma podświetlane wnęki na nogi, cupholdery, wnętrze ładowarki indukcyjnej w konsoli centralnej, wnękę półki przed pasażerem i progi. Mam nawet zdjęcie jak to wygląda (ale nie wiem jak dodać tu fotkę na forum ;) ) Podświetlenie ma kolor biały - bez możliwości zmiany koloru.

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #592 dnia: 08 Maja 2026, 18:52:47 »
Byłem dzisiaj w salonie, pomacałem wersję Style i GR (wiedzieliście, że GR ma siłowniki w klapie silnika?).
Środek ujdzie, dla mnie wykończenie ok.
Podłokietnik działa mi na nerwy - nie lubię tych podpórek w ogóle i normalnie unoszę do tyłu i tak jeżdżę. Tu wali mnie to w łokieć i jeszcze stuka ciągle przy każdym dotknięciu..
Za to znalazłem coś, co mnie zaskoczyło: w suficie jest przycisk wyłączający tę część systemu alarmowego, która odpowiada za detekcję ruchu w kabinie.
Jest o tym szerzej w instrukcji. W każdym razie: o ile mnie pamięć nie zawodzi, to polska edycja Toyot nie była wyposażana w fabryczny alarm. To jakaś nowość..
I tu mam zonk, bo po cholerę zamawia się alarm Vodafond z syreną?
Takie doposażenie było oferowane w przedsprzedaży.
Rozumiem BLE, ale ta Cobra?

Offline luukkaas

• Prawie Toyot
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #593 dnia: 08 Maja 2026, 20:06:04 »
Byłem dzisiaj w salonie, pomacałem wersję Style i GR (wiedzieliście, że GR ma siłowniki w klapie silnika?).
Ja miałem okazję oglądać wersję Style i także miała siłowniki pod maską.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #594 dnia: 08 Maja 2026, 20:20:47 »
Środek ujdzie, dla mnie wykończenie ok.
Podłokietnik działa mi na nerwy - nie lubię tych podpórek w ogóle i normalnie unoszę do tyłu i tak jeżdżę. Tu wali mnie to w łokieć i jeszcze stuka ciągle przy każdym dotknięciu..
Za to znalazłem coś, co mnie zaskoczyło: w suficie jest przycisk wyłączający tę część systemu alarmowego, która odpowiada za detekcję ruchu w kabinie.
Jest o tym szerzej w instrukcji. W każdym razie: o ile mnie pamięć nie zawodzi, to polska edycja Toyot nie była wyposażana w fabryczny alarm. To jakaś nowość..
To nie musi być sztuka z polskiej dystrybucji, możliwe że to jest na inny rynek ale trafiła tu żeby zrobić dni otwarte.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #595 dnia: 08 Maja 2026, 20:35:08 »
w instrukcji obsługi jest fragment poświęcony alarmowi... z gwiazdką, że dotyczy wybranych modeli... za żadne skarby nie mogę znaleźć i doczytać jakie to modele... ale wpisałam nr VIN z naszego auta więc teoretycznie instrukcja dotyczy auta na polski rynek...

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #596 dnia: 08 Maja 2026, 22:00:06 »
ale wpisałam nr VIN z naszego auta więc teoretycznie instrukcja dotyczy auta na polski rynek...
Oczywiście,  dotyczy auta na polski rynek.. ale też aut na inne rynki.
Kogo dotyczy gwiazdka, nie wiadomo..
Dla mnie zrobił się z tego problem: zamówiłam auto, zaproponowano mi wyposażenie, wyceniono, zawarliśmy umowę, a wygląda na to, na co wygląda...
Zapytam kierownika sprzedawcy, który zdążył odejść tydzień po zawarciu ze mną umowy i dodatkowo spróbuję potwierdzić w centrali.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #597 dnia: 08 Maja 2026, 23:38:38 »
Już raczej po ptakach, bo najprawdopodobniej alarm założono już w Mszonowie.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #598 dnia: 09 Maja 2026, 07:04:06 »
Moje auto nie weszło jeszcze na produkcję, ale bardzo Ci dziękuję za te info, bo myślałem, że całe doposażenie robi się u dealera.
Teraz wiem, że muszę zadziałać wcześniej.
Dzięki.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #599 dnia: 09 Maja 2026, 08:03:25 »
Moje auto nie weszło jeszcze na produkcję, ale bardzo Ci dziękuję za te info, bo myślałem, że całe doposażenie robi się u dealera.
Teraz wiem, że muszę zadziałać wcześniej.
Dzięki.
Czasem też robi się u dilera, to zależy od wielu czynników których ja nie znam, najlepiej się upewnij sam.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl