Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125632 razy)

Offline jerryy

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #660 dnia: 11 Maja 2026, 17:46:07 »
Witam wszystkich. Może ktoś się orientuję, w którym salonie w okol Warszawy jest do podglądania nowa Rav4 w kolorze URBAN ROCK. chciałbym ten kolor zobaczyć na żywo. 

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #661 dnia: 11 Maja 2026, 18:34:08 »
Ja już po obejrzeniu nowej RAV4. Póki co bez jazd. Tunel środkowy cały się rusza o kilka cm w lewo i prawo ( masakra jakaś) i uwiera w kolano. Akurat takie łączenie tunelu chamski plastik i akurat przy prawym kolanie. Podłokietniki oba zdecydowanie za nisko i trzymając kierownicę nie ma szans oprzeć łokci na podlokietnikach. Z tyłu znacznie mniej miejsca na kolana sam za sobą niż w nowej Mazdzie cx5 ( będę się odnosił bo od twoich tygodni mam to auto, cena od 140tys zł). Dalej mniej miejsca na nogi pod fotelem i ciężko włożyć już buty ( z zimowymi będzie problem). I jak to u toyoty głową z tyłu za blisko drzwi i wali się głową w bok podsufitki ( nie jest komfortowo). Bagażnik bardzo niski ( zdecydowanie niższy niż w cx5. Widać ewidentnie że jest mały i można zapomnieć o włożeniu 4 dużych waliz lotniczych a w cx5 wchodzą bez problemu. Z pozytywów dużo mastyki pod spodem auta. Każdy zgrzew spoin zamastykowany. Wygląda to solidnie i ruda nie powinna brać. I to tyle z moich spostrzeżeń. Auto dużo droższe od cx5 i dużo ciaśniejsze w środku. Ale ma hybrydę i ecvt ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2026, 18:59:53 wysłana przez Piwo »

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #662 dnia: 11 Maja 2026, 19:01:29 »
w tym tygodniu ma dojechać do salonu
Łooo..
Jak ja Wam zazdroszczę...

A płaciliście i rejestrowaliście już teraz?
Ile czasu dealer sobie zarezerwował na doposażenie i wydanie auta?

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #663 dnia: 11 Maja 2026, 19:40:34 »
Henio, czekamy na fakturę a dopiero wtedy dostaniemy kwity do rejestracji, ale najpierw auto fizycznie musi dojechać... poprzednim razem auto było tydzień w salonie na doposażeniu więc przewiduję, że teraz będzie podobnie... u nas tylko videorejestrator bo reszta w pakiecie więc tzw. chlapacze czy dywaniki to żadne wymagania czasowe... odbierzemy i wtedy oddamy na zrobienie konserwacji i oklejenie bo niestety lakier rysuje się od samego mrugania rzęsami...ale to już poza salonem...

Offline Andrzej1158

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-hr
« Odpowiedź #664 dnia: 11 Maja 2026, 22:42:43 »
Oglądałem dzisiaj w salonie executive, taką wersję jak zamówiłem, i powiem szczerze że jest rozczarowanie, ten plastik wszechobecny jest twardy i wygląda to słabo, nie spodziewałem się że będzie tak źle, samochód jest ładny z zewnątrz brak zastrzeżeń, lecz wnętrze wykończone na poziomie Fiata panda. Mam teraz duży dylemat czy rezygnować i szukać czegoś innego, niewiem czy będę potrafił się pogodzić z tak surowym wnętrzem:(

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #665 dnia: 11 Maja 2026, 22:43:20 »
Czy ktoś wie, dlaczego do tej pory nie ma jeszcze żadnych polskich testów RAV4 od dziennikarzy motoryzacyjnych?
Jest jakieś embargo na te recenzje?
Do zakończenia Dni Otwartych ma być cisza?
H.

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #666 dnia: 11 Maja 2026, 22:47:56 »
Oglądałem dzisiaj w salonie executive, taką wersję jak zamówiłem, i powiem szczerze że jest rozczarowanie, ten plastik wszechobecny jest twardy i wygląda to słabo, nie spodziewałem się że będzie tak źle, samochód jest ładny z zewnątrz brak zastrzeżeń, lecz wnętrze wykończone na poziomie Fiata panda. Mam teraz duży dylemat czy rezygnować i szukać czegoś innego, niewiem czy będę potrafił się pogodzić z tak surowym wnętrzem:(
A co niby rozważasz w zamian? Jakie widzisz alternatywy dla tego auta?

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #667 dnia: 11 Maja 2026, 23:32:04 »
Nie brakuje aut w kategorii CSUV, każdy chińczyk ma tam przedstawiciela, a z klasycznych producentów to CX5, Qashqai, CRV, Austral, Rafale, no i wszechpanujacy Formentor.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2.5 AWDi
« Odpowiedź #668 dnia: 12 Maja 2026, 00:57:01 »
Samochód to oczywiście narzędzie, rzecz. Ale jeżeli Ci to wnętrze przeszkadza i będzie ciebie irytować za każdym razem kiedy wsiądziesz do samochodu przez parę kolejnych lat to nie wiem czy warto. Tak jak projekt wnętrza wygląda spoko, utylitarnie, ale materiały też mi się nie podobają. W mojej opinii najlepiej wypada podstawowa wersja z pluginem. Taki sleeper trochę.

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #669 dnia: 12 Maja 2026, 06:50:07 »
Widać ewidentnie że jest mały i można zapomnieć o włożeniu 4 dużych waliz lotniczych a w cx5 wchodzą bez problemu.

Mamy regres? Bagaznik mial byc wiekszy. Co prawda w VDA wychodzi mniej, ale pomiar jest robiony do rolety. Z profilu widac, ze tyl 6th gen jest bardziej kanciasty i sila rzeczy powinienes moc upchac wiecej.
Do 5gen wchodza 4 bez wiekszego problemu (2 x 158, 2 troche mniejsze, ale ciagle duze). Na sztorc, na plasko.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2026, 07:51:12 wysłana przez Piwo »

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #672 dnia: 12 Maja 2026, 08:24:33 »
z prawnikiem od szkód komunikacyjnych
A co to takiego?
 :shock:  ;)
To taki pan lub pani do których pójdziesz z problemem prawnym np. podczas rozwodu to się nie podejmą pomocy natomiast jak spowodujesz szkodę autem albo ktoś Tobie spowoduje i świat idealnego ubezpieczyciela przedstawiany w reklamach runie w gruzach to wtedy oni wkraczają do akcji.
Oczywiście opisałem w dużym skrócie.
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2026, 08:31:29 wysłana przez ledziu »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #673 dnia: 12 Maja 2026, 09:04:19 »

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #674 dnia: 12 Maja 2026, 09:11:35 »
CX-5 fajne auto, ale napęd do bani. Po testach przeszła mi ochota. może kiedyś jak pojawi się nowy silnik.
Idealnym połączeniem była by buda CX-5 z napędem Toyoty w cenie powiedzmy pośrodku obecnych cenników.
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2026, 09:13:51 wysłana przez Bierut »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl