Dowiem się jutro w salonie.
Zakład?
jestem już po rozmowie z salonem. Żeby rejestrator działał potrzebne są kamery 360. W wersji Executive są one w standardzie. Natomiast w wersji Style musimy dokupić pakiet VIP. Być może w każdej wersji widnieje napis rejestracja obrazu w menu, ale pomimo tego, że jest, to obrazu nie nagrywa. O szczegóły już nie dopytywałem i to są tylko moje przypuszczenia. W salonach są różni sprzedawcy, z różną wiedzą. Ja jednak swojemu opiekunowi wierzę, ponieważ kupowałem już drugi samochód u niego i zawsze otrzymywałem prawdziwą odpowiedź na zadane pytanie. Jeśli twierdzicie, że do rejestracji obrazu nie potrzeba kamer 360, to proszę o podanie źródła informacji, żeby można było to zweryfikować i nie wprowadzać innych w błąd.
Odpowiem jako użytkownik nowej Rav4 w wersji Style BEZ PAKIETU VIP.
Sprawdzone przed chwilą "organoleptycznie" w moim samochodzie - wideorejestrator nagrywa zarowno "zdarzenia" jak i po prostu "w pętli" podczas zwykłej jazdy. Nagrania są zarówno z przodu jak i z tyłu. Sądząc po kącie nagrania są one realizowane z przodu przez kamerkę w szybie a z tyłu przez kamerę cofania. Nie ma oczywiscie nagrań z boku auta (z uwag na brak pakietu 360).
Nie mam wykupionych żadnych subskrypcji itd.
Tak jak wspominałem juz wcześniej - jedyny sens montowania dodatkowej kamerki w nowej Rav4 (pomijając prawdopodobnie wersję Comfort która nie ma niczego) - to tryb parkingowy (którego nie ma w zadnej wersji wyposażenia)
Mam nadzieję, że ostatecznie rozwiąże to dyskusję na ten temat. Pozdrowienia.