Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125365 razy)

Offline jerryy

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1485 dnia: 11 Lipca 2026, 21:59:44 »
Witam. Zamówiłem Ravkę HEV 4x4 Exekutive w dniu 30 stycznia. Niestety dość późno sprzedawca powiązał mi autko z aplikacją mytoyota i nie wiem na jakim obecnie etapie jest jej transport. Aplikację zainstalowałem 26.06 i wtedy już miałem komunikat, że pojazd opuścił fabrykę. Może ktoś z Was też zamawiał w tym przedziale i orientuje się kiedy orientacyjnie dopłynie do Belgii. Z góry dziękuję.

Offline pimar26

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1486 dnia: 11 Lipca 2026, 22:25:08 »

pimar26 - tak na 99% to będzie statek Pleiades Leader, który jutro ma być w porcie Nagoya a planowany jest na 26 sierpnia w Bristolu czyli pod koniec sierpnia Zeebrugge... możesz sobie podglądać pod linkiem   https://www.vesselfinder.com/?imo=9426374
[/quote]

Dziękuję
Czyli termin na początek października wydaje się całkiem realny

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #1487 dnia: 11 Lipca 2026, 22:28:52 »
Witam. Zamówiłem Ravkę HEV 4x4 Exekutive w dniu 30 stycznia. Niestety dość późno sprzedawca powiązał mi autko z aplikacją mytoyota i nie wiem na jakim obecnie etapie jest jej transport. Aplikację zainstalowałem 26.06 i wtedy już miałem komunikat, że pojazd opuścił fabrykę. Może ktoś z Was też zamawiał w tym przedziale i orientuje się kiedy orientacyjnie dopłynie do Belgii. Z góry dziękuję.
z typowania to może być na statku Hercules Leader - w Bristolu powinien być 10 sierpnia więc jakieś 2-3 dni później w Zeebrugge... link do śledzenia statku  https://www.myshiptracking.com/vessels/432803000-mmsi-432803000-imo-

Offline pimar26

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1488 dnia: 11 Lipca 2026, 22:31:53 »
tak, dokładnie tak jakby ukraść komuś kluczyki i odjechać jego autem.
A trochę poważniej to wydaje mi się, że może trzeba odblokować telefon?
Wydaje ci się, poprawna implementacja nie powinna wymagać od użytkownika niczego poza dotknięcia klamki, a raczej po prostu zbliżenia do auta. Czyli praktycznie to samo co z kluczykiem klasycznym w wyższy wersjach wyposażenia.

Ofiara się prędzej zorientuje że nie ma telefonu czy że nie ma kluczyków, których od dawna nawet nie dotykała w celu otwarcia auta?

no i telefonu nikt chyba nie zostawia na noc w przedpokoju na komodzie i w kieszeni kurtki w szatni podczas kolacji

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1489 dnia: 12 Lipca 2026, 00:42:55 »

Ofiara się prędzej zorientuje że nie ma telefonu czy że nie ma kluczyków, których od dawna nawet nie dotykała w celu otwarcia auta?

To zależy na ile zachowała rozsądek w fascynacji technologicznymi gadżetami. Kluczyki musialby mi ktoś z przedniej kieszeni spodni wyciągnąć a telefon z tylnej kieszeni albo zabrać ze stolika. Co jest łatwiejsze?

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1490 dnia: 12 Lipca 2026, 02:30:05 »
Zawinąć auto na walizkę ;)
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1491 dnia: 12 Lipca 2026, 03:44:58 »
Na szczęście nie mam tego dobrodziejstwa zwanego bezkluczykowym dostępem.

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1492 dnia: 13 Lipca 2026, 07:58:10 »
Po kilku dniach testów mogę już potwierdzić, że aktualizacja rozwiązała problem długiego uruchomiania się ekranu centralnego. Od czasu aktualizacji ekran zawsze uruchamia się po kilku sekundach od momentu uruchomienia auta. Brawo dla Toyoty za tak szybkie rozwiązanie problemu. Teraz pozostaje tylko cieszyć się jazdą nową RAV4, bo więcej wad w tym aucie nie znalazłem. Nie licząc oczywiście szumów we wnętrzu przez brak akustycznych szyb bocznych. Auto ma już przejechane 4 tys kilometrów.

Offline pimar26

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1493 dnia: 13 Lipca 2026, 23:22:34 »

spróbuję Ci to ogarnąć, ale kilka dni trzeba zaczekać bo statki do Europy wypływają w piątki więc trzeba się uzbroić w odrobinę cierpliwości... dam znać... :-)
[/quote]
pimar26 - tak na 99% to będzie statek Pleiades Leader, który jutro ma być w porcie Nagoya a planowany jest na 26 sierpnia w Bristolu czyli pod koniec sierpnia Zeebrugge... możesz sobie podglądać pod linkiem   https://www.vesselfinder.com/?imo=9426374
[/quote]

Statek właśnie wypłynął z Nagoyi. Zobaczymy ile czasu mu zajmie podróż. W zatoce znowu strzelanka więc pewnie nadłoży drogi.
Wygląda na to, że jedynie zmienia dock.
« Ostatnia zmiana: 13 Lipca 2026, 23:39:33 wysłana przez pimar26 »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1494 dnia: 14 Lipca 2026, 07:55:00 »
Po kilku dniach testów mogę już potwierdzić, że aktualizacja rozwiązała problem długiego uruchomiania się ekranu centralnego. Od czasu aktualizacji ekran zawsze uruchamia się po kilku sekundach od momentu uruchomienia auta. Brawo dla Toyoty za tak szybkie rozwiązanie problemu. Teraz pozostaje tylko cieszyć się jazdą nową RAV4, bo więcej wad w tym aucie nie znalazłem. Nie licząc oczywiście szumów we wnętrzu przez brak akustycznych szyb bocznych. Auto ma już przejechane 4 tys kilometrów.
Fajnie że jest ok. :-)
Udało Ci się wyciszyć temat "podłości" Toyoty  :grin: dobrze że teraz jak za starych dobrych czasów nikt nie będzie Cię gnębił latami o Vin Twojej Rav czy oby nie oszukujesz że jest dobrze  :shock:

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1495 dnia: 14 Lipca 2026, 08:41:44 »
nie będzie Cię gnębił latami o Vin Twojej Rav
Że co?!  o_O

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1496 dnia: 14 Lipca 2026, 08:49:29 »
Stare dzieje ;)
Zacne toczyły się tu na TK boje. ;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1497 dnia: 14 Lipca 2026, 09:16:04 »
Że co?!�  o_O
Jak bym Ci opowiedział to byś nie uwierzył co się działo. Na szczęście sporo postów naszych trzech muszkieterów nie zostało skasowane i łatwo zweryfikować. Schemat był prosty ale dla wnikliwych forumowiczów niby niezauważalny więc działo się.

Zacne toczyły się tu na TK boje.

Bagatelizujesz trochę temat bo "boje" są w różnych miejscach w internecie gdzie ktoś powie "spadaj głupku" a inny napisze  "to ty spadaj dupku" a tu mieliśmy perfidny hejt sprytnie zaplanowany który przeniósł do życia realnego już nie wspominając o tym że panowie latali po różnych forach atakując mnie w nawiązaniu do tego co wymyślili na forum Toyoty.

Jak chcesz to przy tej okazji, w tym temacie mogę użyć "szklanej kuli" i powiedzieć kiedy kto się pojawi i w jakiej kolejności.

Stali forumowicze udają że nie widzą no bo wiesz ...nie wypada a nowi jeszcze nie kumają.

« Ostatnia zmiana: 14 Lipca 2026, 09:32:45 wysłana przez ledziu »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1498 dnia: 14 Lipca 2026, 09:31:26 »
Może i tak. Jak się obserwuje z boku to trochę się to ogląda jak operę mydlaną. Co innego gdy eskalacja - jak piszesz - wychodzi poza ramy zwykłej nawalanki internetowej - przestaje być zabawne.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1499 dnia: 14 Lipca 2026, 09:44:04 »
wychodzi poza ramy zwykłej nawalanki internetowej - przestaje być zabawne.
Widzisz, mam styczność z rodzicami których dzieci po takich akcjach potrafiły się targnąć na życie, temat był mi znany ale nie spodziewałem się takiej sytuacji i tak naprawdę nie życzę Ci ani w szczególności komuś nieletniemu z Twojego otoczenia spotkania takich "forumowiczów".

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl