Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125365 razy)

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1560 dnia: 22 Lipca 2026, 22:32:32 »

Ja swoją PHEV zamówiłem 17.03. Termin planowany był na początek października. 06.07 przyszedł mail, że auto opuściło fabrykę. Czy ktoś ma podobnie? Ktoś podpowie jaki statek należy śledzić?
spróbuję Ci to ogarnąć, ale kilka dni trzeba zaczekać bo statki do Europy wypływają w piątki więc trzeba się uzbroić w odrobinę cierpliwości... dam znać... :-)

To ja też poproszę o info jaki to może być statek - SMS o opuszczeniu fabryki dzisiaj (22.07)
dam znać...

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1561 dnia: 22 Lipca 2026, 22:58:29 »
TCE organizuje darmowy lunch dla dziennikarzy pod nazwą „Plastiki nie jeżdżą”, aby przypomnieć że lepiej powtarzać to co wypisane jest ładnie w materiałach prasowych a nie jakieś własne opinie o plastik-fantastyk wnętrzu nowego HITU SPRZEDAŻY. Narracja jest jedna, i każde odejście od niej skutkować będzie obozem korygującym aż morale się poprawią xD

https://youtu.be/sW0DyWDAjl8?is=G4GHk4ZMxrQLM60B
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1562 dnia: 23 Lipca 2026, 10:27:56 »
Belka haka ma specjalną podstawkę pod kick sensor więc się go nie usuwa.

Dopiero PO ZAREJESTROWANIU pojazdu są możliwe dodatkowe montaże na zlecenie
klienta.
Sensor działa. Jest przesunięty na prawo. Z resztą w starej Rav tez działał po prawej stronie.

Mi zamontowali hak w Mszczonowie także nie ma potrzeby wcześniejszej rejestracji. Przy odbiorze auta samochód był u diagnosty, który wystawił zaświadczenie, a przy odbiorze twardego dowodu dopisano hak.

@Victor 3100zł to super cena. On będzie montowany u dealera?
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2026, 10:48:36 wysłana przez rip »
rav4

Offline topoll

• Toyot Spamer
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1563 dnia: 23 Lipca 2026, 11:12:42 »
TCE organizuje darmowy lunch dla dziennikarzy pod nazwą „Plastiki nie jeżdżą”, aby przypomnieć że lepiej powtarzać to co wypisane jest ładnie w materiałach prasowych a nie jakieś własne opinie o plastik-fantastyk wnętrzu nowego HITU SPRZEDAŻY. Narracja jest jedna, i każde odejście od niej skutkować będzie obozem korygującym aż morale się poprawią xD

https://youtu.be/sW0DyWDAjl8?is=G4GHk4ZMxrQLM60B
To prawda, plastiki nie jeżdżą. Dlatego nie będzie nowej Toyoty RAV4 PlugIn jak planowałem do kompletu do aktualnie użytkowanej XA50. Kilkakrotnie podchodziłem (4 razy konkretnie) i nie dałem rady dojść do jazdy testowej - przez te plastiki właśnie. Dlatego XA50 zostaje dla syna a ja idę w inną markę.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1564 dnia: 23 Lipca 2026, 12:21:18 »
ja idę w inną markę
Napisz - w jaką ?
Ja wykonałem jazdę testową nową RAV4 HEV (GR + VIP) i na mnie zrobiła dobre wrażenie.
Strasznych plastików chyba nie zauważyłem - fakt twarde są - przy czym ze wzrokiem u mnie nie najlepiej ;), a jeździ na pewno lepiej niż dotychczasowa.
Co było lepiej: mniej odczuwalne nierówności, przyjemniejszy dźwięk silnika przy gazie w podłodze, lepiej się zachowuje w zakrętach, znacznie lepiej działa asystent pasa ruchu w połaczeniu z aktywnym tempomatem, jest nieco ciszej, łatwo wyłącza się marudę od przekraczania prędkości, generalnie ostrzegacze nie są ze swoim dźwiękiem nachalne.
A co gorzej: cena mogła by być jakieś 20 tys. niższa, słabo, że nie ma wyboru rozmiarów felg zależnie od wersji wyposażenia, szkoda, że ostrzegacza nieuwagi wyłącza się znacznie trudniej niż ostrzegacza prędkości.
Ja się na razie nie przesiadam - jak dla mnie to 7..8 lat użytkowania to minimum. Poza tym autko jeździ, mało pali, nic się nie psuje - to po co zmieniać.
Poczekam na wersję po FL i się zastanowię.
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2026, 12:24:20 wysłana przez Markid »

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #1565 dnia: 23 Lipca 2026, 12:32:48 »
To prawda, plastiki nie jeżdżą. Dlatego nie będzie nowej Toyoty RAV4 PlugIn jak planowałem do kompletu do aktualnie użytkowanej XA50. Kilkakrotnie podchodziłem (4 razy konkretnie) i nie dałem rady dojść do jazdy testowej - przez te plastiki właśnie. Dlatego XA50 zostaje dla syna a ja idę w inną markę.

Witam ciepło , ja jeszcze rok , dwa pojeżdżę moją wyciszoną RAV 4 , 32 t km przebiegu to niewiele , oprócz wymiany na gwarancji AKU 12 , nic się nie dzieje .Mam fotovoltaikę na dachu , to może za 2 lata elektryki zjadą trochę z ceny , bo teraz uważam że są mocno jako nowość przeszacowane .
ps. mam nadzieję że forum toyoty się nie wypiszesz jak przmor , czekam z niecierpliwością jaki będzieTwój wybór ?
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline topoll

• Toyot Spamer
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1566 dnia: 23 Lipca 2026, 13:12:02 »

Witam ciepło , ja jeszcze rok , dwa pojeżdżę moją wyciszoną RAV 4 , 32 t km przebiegu to niewiele , oprócz wymiany na gwarancji AKU 12 , nic się nie dzieje .Mam fotovoltaikę na dachu , to może za 2 lata elektryki zjadą trochę z ceny , bo teraz uważam że są mocno jako nowość przeszacowane .
ps. mam nadzieję że forum toyoty się nie wypiszesz jak przmor , czekam z niecierpliwością jaki będzieTwój wybór ?
Witaj Leszku,
Elektryk ale od Lexusa czyli RZ. Jest dużo lepiej wyceniony od mniejszego NX’a i relatywnie niewiele droższy od bZ4X Touring, które jest lepsze wyłącznie w kategorii pojemność bagażnika.
Koszt eksploatacji zdecydowane dobry. Około 20-21 zł za 100 km bez fotowoltaiki. Ubezpieczenie niewiele droższe od RAV4 (około 700 zł więcej na rok). Koszty przeglądów nieco niższe.
Uważam, że teraz jest dobry moment na zakup elektryka. Infrastruktura mocno się  poprawiła w ciągu ostatnich 5 lat a jednocześnie nie jest ich jeszcze zbyt dużo by zaczęto kasować przywileje typu darmowy parking czy jazda buspasami. A i ceny elektryków mocno zostały urealnione. RZ w bazowej wersji kosztuje 237 800 a to samochód klasy premium i klasę wyżej od RAV4. Do tego można dostać niezłe rabaty, samochód niszowy a muszą ich trochę sprzedać by wyrobić limity CO2.
Nie, nie zamierzam opuszczać forum Toyoty.
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2026, 13:26:37 wysłana przez topoll »

Offline topoll

• Toyot Spamer
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1567 dnia: 23 Lipca 2026, 13:18:07 »
ja idę w inną markę
Napisz - w jaką ?
Ja wykonałem jazdę testową nową RAV4 HEV (GR + VIP) i na mnie zrobiła dobre wrażenie.
Strasznych plastików chyba nie zauważyłem - fakt twarde są - przy czym ze wzrokiem u mnie nie najlepiej ;), a jeździ na pewno lepiej niż dotychczasowa.
Co było lepiej: mniej odczuwalne nierówności, przyjemniejszy dźwięk silnika przy gazie w podłodze, lepiej się zachowuje w zakrętach, znacznie lepiej działa asystent pasa ruchu w połaczeniu z aktywnym tempomatem, jest nieco ciszej, łatwo wyłącza się marudę od przekraczania prędkości, generalnie ostrzegacze nie są ze swoim dźwiękiem nachalne.
A co gorzej: cena mogła by być jakieś 20 tys. niższa, słabo, że nie ma wyboru rozmiarów felg zależnie od wersji wyposażenia, szkoda, że ostrzegacza nieuwagi wyłącza się znacznie trudniej niż ostrzegacza prędkości.
Ja się na razie nie przesiadam - jak dla mnie to 7..8 lat użytkowania to minimum. Poza tym autko jeździ, mało pali, nic się nie psuje - to po co zmieniać.
Poczekam na wersję po FL i się zastanowię.
W Lexusa.
Potrzebuję wymienić drugi samochód w domu (za rok będzie pełnoletni ;) ) zaczyna się już sypać a że ani żona ani syn nie palą się do elektryka to padło na mnie. Do tego ładna promocja i duuuży opust to zaszalałem. ;)
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2026, 13:27:10 wysłana przez topoll »

Offline Victor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1568 dnia: 23 Lipca 2026, 23:13:41 »

klienta.
Sensor działa. Jest przesunięty na prawo. Z resztą w starej Rav tez działał po prawej stronie.

Mi zamontowali hak w Mszczonowie także nie ma potrzeby wcześniejszej rejestracji. Przy odbiorze auta samochód był u diagnosty, który wystawił zaświadczenie, a przy odbiorze twardego dowodu dopisano hak.

@Victor 3100zł to super cena. On będzie montowany u dealera? Sie gdy
Hak można domówić w czasie gdy rav4 płynie, montaż jest w Mszczonowie a cena spadła z 3500 na 3100 i wedlug m ie jest mocno atrakcyjna, tym bardziej, że wytrzymuje nacisk pionowy 100 kg.

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1569 dnia: 24 Lipca 2026, 00:16:17 »

klienta.

@Victor 3100zł to super cena. On będzie montowany u dealera? Sie gdy
Hak można domówić w czasie gdy rav4 płynie, montaż jest w Mszczonowie a cena spadła z 3500 na 3100 i wedlug m ie jest mocno atrakcyjna, tym bardziej, że wytrzymuje nacisk pionowy 100 kg.
Tak, ja też zamówiłem jak auto płynęło ale po starej cenie. Patrząc ile kosztuje hak montowany u dealera jak ktoś potrzebuje to się nie ma nad czym zastanawiać.
rav4

Offline mxv1

• Toyot Leżący
  • *
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2026, 18:48:45 wysłana przez mxv1 »

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1571 dnia: 24 Lipca 2026, 20:00:44 »
https://youtu.be/zTBhOEHWEw0?si=8LY5ZCB_MayKtoC2
Łoł!...
Pachołki zaliczone (slalom jak na stoku :) ), ręce na krzyż...
Matko najsłodsza! Chroń nas od takich kierowczyń (kierownic? - jeszcze się nie nauczyłem tej nowomowy.. ;) ).

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1572 dnia: 24 Lipca 2026, 20:07:52 »
Jak ktoś zastanawia się nad dodatkową kamerę FITCAMX Dash Cam for 2026 Toyota RAV4 (6th Gen)
Super, ale to tylko przód. Montaż faktycznie prosty. Dzięki za podlinkowanie, H.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1573 dnia: 24 Lipca 2026, 20:08:46 »
Jak ktoś zastanawia się nad dodatkową kamerę FITCAMX Dash Cam for 2026 Toyota RAV4 (6th Gen)
Super, ale to tylko przód. Montaż faktycznie prosty. Dzięki za podlinkowanie, H.
Jest też wersja na przód i tył

Offline thebabayaha

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1574 dnia: 24 Lipca 2026, 22:06:53 »
https://youtu.be/zTBhOEHWEw0?si=8LY5ZCB_MayKtoC2
Łoł!...
Pachołki zaliczone (slalom jak na stoku :) ), ręce na krzyż...
Matko najsłodsza! Chroń nas od takich kierowczyń (kierownic? - jeszcze się nie nauczyłem tej nowomowy.. ;) ).

Te testy samochodów są żenujące :) kierownik czy kierowniczka, wszystko $$ :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl