Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 226583 razy)

Offline Henio

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Toyota
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #2100 dnia: 03 Września 2026, 22:27:54 »
Heniu a u Ciebie jak sytuacja? Masz już jakieś wieści kiedy odbierasz?
A weź...
Bo mi żyłka pęknie... ;(

Co to za firma jest, to szkoda słów.
Jak zawsze: największy korek logistyczny, to polski Mszczonów.
Dealer nic nie wie. TCE twierdzi, że auto dojedzie w przyszłym tygodniu. To żart jest.
Nieudolny dział logistyki.
Pierwotny termin odbioru: lipiec. Miesiąc po wpłacie zaliczki: sierpień. Mamy wrzesień.
Ale luzik: na otarcie łez naładują mi auto, bym sobie do taniej stacji dał radę po paliwo dojechać.
Przepraszam oczywiście nie padło. Klejenie głupa i brak podstawowej kultury i współpracy z klientem. Od dwóch tygodni rezerwuję terminy w powiecie, bo nie obsługują nieumówionych petentów. Czas oczekiwania na wizytę 14 dni. To zaklepuję kolejne z wyprzedzeniem, jak debil jakiś..
Jako zwykły, nieflotowy zjadacz chleba kupiłem trochę tych Toyot - z obsługą i serwisem jest tylko gorzej..
Kaizen... jprd..

Offline thebabayaha

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #2101 dnia: 03 Września 2026, 22:45:15 »
U jakiego dealera zamawiałeś? To rzeczywiście dramat. Toyota/Lexus cierpią na klęskę urodzaju i mają kompletny brak mocy przerobowych na placach w Mszczonowie (szczególnie w wakacje) ale taki brak komunikacji od dealera to dramat. Pisz do TMP oficjalnie że doświadczasz mega słabej obsługi, szczególnie komunikacyjnej.

U mnie też była lekka obsuwa bo auto czekało na wolne miejsce w Mszczonowie (miałem termin na początek sierpnia) ale Dealer non stop w kontakcie z informacjami co, jak, gdzie i kiedy.

Naładowane auto to chyba bez łaski… tam gdzie ja zamawiałem to ładują bez pytania. Ja wyjechałem z prawie pełnym bakiem (70%), ale to dlatego że już nie mogłem wytrzymać :)

Współczuję. Serio. I trzymam kciuki!!!

A na serwis zapraszam do Warszawy do mojego dealera. Nie będziesz żałował ;)

Offline Henio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2102 dnia: 03 Września 2026, 23:13:24 »
U jakiego dealera zamawiałeś?
U beznadziejnego!
Coś Ty, nie napiszę, bo oni tu brylują przecież..
Cytuj (zaznaczone)
(...). Pisz do TMP oficjalnie że doświadczasz mega słabej obsługi, szczególnie komunikacyjnej.
Pisałem, oczywiście. To stąd dopiero wiem, że zakolejkowano mnie na lorę na przyszły tydzień.
Jak była pierwsza obsuwa terminu też pisałem. TCE przekazuje im te nasze maile.
Pewno dlatego wieje od niego takim chłodem! ;)
Cytuj (zaznaczone)
ale Dealer non stop w kontakcie z informacjami co, jak, gdzie i kiedy.
Takiego warto dobrze ocenić w ankiecie :)
Nadal się kompromitują prezentem dla klienta w postaci butelki wina?
To zwyczaj ogólny, czy tylko ja mam takie szczęście do bezmyślnych dealerów?..
Zostawiam im to, mówiąc, by wypili wieczorem bo tak świetnie się mną zajęli :)
Cytuj (zaznaczone)
Naładowane auto to chyba bez łaski… tam gdzie ja zamawiałem to ładują bez pytania.
Myślę, że to rutynowe postępowanie, na pewno w BEV. Ale mnie to zaprezentowano jako szczególny ukłon w moją stronę :)
Słabe to jest, takie niskie..
Cytuj (zaznaczone)
Współczuję. Serio. I trzymam kciuki!!!
Dzięki...
Już mi lepiej! ;)
Cytuj (zaznaczone)
A na serwis zapraszam do Warszawy do mojego dealera. Nie będziesz żałował
Łooo, Panie! Stolyca..
Gdzie mnie tam, w tych gumiokach... naniose błocka tylko.. :D

Offline pimar26

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2103 dnia: 03 Września 2026, 23:26:50 »
Dzisiaj dostałem info z Toyoty, żeby przygotować się do odbioru auta. Termin był planowany na początek października ale wszystko (diler także) wskazuje na to, że będzie wcześniej. Teraz muszą zamontować hak, jakaś homologacja i jeszcze jakieś czynności i będzie w Warszawie do odbioru. Sprzedawca powiedział mi dzisiaj, że zaraz zacznie się gorący okres bo jest jakieś spiętrzenie dostaw.

Offline thebabayaha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2104 dnia: 03 Września 2026, 23:42:36 »
Z dilerami jak z opiekunką do dziecka. Ciężko znaleźć dobrą, ale jeszcze ciężej znaleźć dobre dziecko :)

Jak zaczęli reklamować sprzedaż RAV4 pod koniec 2025, napisałem do kilku dealerów w Warszawie i okolicach. Że chce zamówić, kupić etc.
Tylko dwóch się ze mną skontaktowało. Pierwszym był dealer u którego dobrałem samochód. Drugi to sprzedawca z salonu w którym znam właściciela (ale po 1 telefonie, sprzedawca chyba o mnie zapomniał :) a ja nie lubię się prosić). Reszta to jak kamień w wodę. To pokazuje tą klęskę urodzaju ale też kompletne wyjebanie niektórych sprzedawców na nowego klienta - bo niestety Toyota i tak się sprzeda, choćby na forach lało się hektolitry żółci.

Butelki wina nie dostałem - Dealer wie że nie pijam :) Dostałem za to dobrą cenę. Poza tym to ja zawsze zostawiam dobrą butelkę dla sprzedawcy i jakieś słodkości dla osób które pomagały.

Heniu, ja też ze wsi przyjeżdżam na serwis do stolicy, więc na spokojnie z błotem i słomą też sobie radzą ;)

Offline thebabayaha

• Toyot Pełzający
  • **
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #2105 dnia: 03 Września 2026, 23:43:27 »
Dzisiaj dostałem info z Toyoty, żeby przygotować się do odbioru auta. Termin był planowany na początek października ale wszystko (diler także) wskazuje na to, że będzie wcześniej. Teraz muszą zamontować hak, jakaś homologacja i jeszcze jakieś czynności i będzie w Warszawie do odbioru. Sprzedawca powiedział mi dzisiaj, że zaraz zacznie się gorący okres bo jest jakieś spiętrzenie dostaw.

Maila dostałeś takiego z automatu? Że Wój Dealer gotowy? :)

Ja od tego maila czekałem 21dni :) Ten mail to info ze auto jest w Polsce, ale nie koniecznie w Mszczonowie :)
« Ostatnia zmiana: 03 Września 2026, 23:46:31 wysłana przez thebabayaha »

Offline Henio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2106 dnia: 03 Września 2026, 23:48:07 »

Offline thebabayaha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2107 dnia: 03 Września 2026, 23:51:49 »

Offline Henio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2108 dnia: 04 Września 2026, 11:07:31 »
Taka ciekawostka:
Menu serwisowe w RAV4 2026 HEV
https://m.youtube.com/watch?v=0vQ7fFi2GCE&pp=ugUHEgVlbi1DQQ%3D%3D
Mam nadzieję, że w PHEV też tak to działa.

Offline pimar26

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2109 dnia: 04 Września 2026, 11:15:59 »

Ja od tego maila czekałem 21dni :) Ten mail to info ze auto jest w Polsce, ale nie koniecznie w Mszczonowie :)
tak, dokładnie tego maila dostałem. Sprzedawca też mnie uspakaja, że to jeszcze chwilę może potrwać choć wszystko wskazuje na to, że będzie trochę przed czasem.

Offline thebabayaha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2110 dnia: 04 Września 2026, 11:18:34 »

tak, dokładnie tego maila dostałem. Sprzedawca też mnie uspakaja, że to jeszcze chwilę może potrwać choć wszystko wskazuje na to, że będzie trochę przed czasem.
Trzymam kciuki. Ale przed czasem nie będzie :)

Offline thebabayaha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2111 dnia: 04 Września 2026, 11:26:29 »

U mnie nie działa :)

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2112 dnia: 04 Września 2026, 12:22:14 »
Taka ciekawostka:
Menu serwisowe w RAV4 2026 HEV
https://m.youtube.com/watch?v=0vQ7fFi2GCE&pp=ugUHEgVlbi1DQQ%3D%3D

WYglada dokladnie tak samo jak w V gen.
Jako ciekawostka wszedl w Vehicle signal i napiecie na aku... 12.1V :D i wedlug niego "really very good"
https://youtu.be/0vQ7fFi2GCE?t=226

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #2113 dnia: 05 Września 2026, 07:58:55 »
Po 3 miesiącach od odebrania auta mam pierwszą awarię. Od kilku dni przestał działać moduł DCM. Odłączenie akumulatora nie pomogło. Nie mam też połączenia auta z aplikacją MyToyota. W przyszłym tygodniu umówiony serwis.

Offline jarodebesciak

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4/YC
« Odpowiedź #2114 dnia: 05 Września 2026, 21:40:05 »
Super!
Daj jakieś linki, gdzie to kupiłeś.
Schowek i lampa w drzwiach mnie ciekawią.

Ale zaraz, to nie jest w standardzie ?
Za te pieniądze ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl