Rawki pozbyłem się prawie 2 lata temu, a akcja miała miejsce od tej daty, kolejne 2 lata wstecz... 
O ile dobrze pamiętam, to problem polegał na braku ochrony przy np. zamknieciu auta z klapy (Cobra się nie aktywowała) a problemem były źle ustawione "grupy" w centralce (cokolwiek to znaczy
) @Colin poradził by mi ustawili V grupę o ile pamiętam i stał się cud
Po dwóch wcześniejszych bezowocnych próbach, to pomogło natychmiast. Był też jakiś inny problem, ale już nie pamiętam. Generalnie wyleczyła mnie Toyota z dodatkowych zabezpieczeń montowanych w ASO, bez względu na markę. Pierwszy problem z Cobrą miałem w dniu wyjazdu z salonu.
OK rozumiem. Pewnie te grupy to coś jak strefy w budynkowych centralach alarmowych.
No nic, chcesz mieć dobrze to musisz samemu rozkminić jak coś działa, wiele razy to przerabiałem.
Mała szansa że każdy jeden taki monter w ASO rozumie dogłębnie co i jak na poziomie pozwalającym na skuteczne rozwiązywanie problemów, a jak jest taki już specjalista to pewnie zaraz się zawija tam gdzie lepiej płacą. Reszta leci schematem i jak coś pomyli to pewnie nie bardzo wie gdzie szukać.
Ja mam tyle dobrze że siedziba SEMECO o rzut mokrym beretem to w razie czego jakieś wsparcie będzie.
Tak poza tematem to od iluśtam lat w różnych branżach i przy różnych okazjach co raz przekonuję się że słowo "wykwalifikowany specjalista" się tak zdewaluowało że można się nieźle zdziwić.
Zdarzało się że posiedziałem żeby zrozumieć jakiś temat, zasadę działania itp (bo lubię), po czym okazywało się w rozmowie że taki ekspert który coś naprawiał rozumie jeszcze mniej ode mnie i tylko wymieni coś tam bo mu sie wydaje.
Dlatego jak tylko się da to rzeźbię sam, jak spindolę to przynajmniej za darmo, a jak sie potem coś zużyje/rozreguluje to wiem gdzie dłubać a nie musze wzywać kogoś żeby mi śrubkę o 2 obroty przekręcił za 400zł.