Wedle moich informacji nie masz gwarancji producenta na wszystko czego dotyka gaz a jedynie gwarancje Landi Renzo realizowaną przez współpracujące ASO. Wiąże się to na pewno z wydłużonym procesem uznaniowym, oraz oczywiście innymi zasadami samej gwarancji. Do tego dochodzi możliwa przepychanka gdzie LR z Toyotą wzajemnie zrzucają winę za problem na drugą stronę.
Co do zasadności odpowiedzi to masz rację, zapomniałem dodać że najlepiej będzie skonsultować się z zaleceniami producenta instalacji LPG, skoro to jego zasady są obowiązujące.
Czy tego dotyczy watek wogole? Kto stal sie gwarantem

Mam wrazenie ze masz jakis zal ze ktos sobie zalozyl lpg z utrzymaniem gwary albo (najczesciej taksiarze) sam sobie ja zalozyles tracac ja bo taniej i odpusciles serwisy aso bo tez taniej

Ale jak juz tak bardzo Cie to interesuje to biegne z odp:
1. salon/dealer twierdzi ze oni ja przejmuja (posiadam maile to potwierdzajace)
2. w dokumentach od landi znajduje jakis certyfikat z nr ze oni ta gwarancje przejeli a tak naprawde ubezpieczyciel (wagas) czyli wyglada ze byc moze jest to taka gwarancja jak te ubezp sprzedawane pod taka nazwa przez komisy
3. info od dealera : "Potwierdzeniem uruchomionej gwarancji jest wydruk w książce zawierający datę uruchomienia, numer VIN, kod modelu oraz numer książki gwarancyjnej." data ta nie jest data rej pojazdu przed montazem inst lpg tylko data odbioru auta czyli po jej montazu, poza tym fvat na auto mam na calosc czyli wraz z ta instalacja.
Reasumujac wybralem to auto a nie chinczyka czy Civica - zakladajac ze sie nie ma co psuc i nie bedzie

a jak sie gniazda zaworowe wypala bede wtedy ...
Nie wiem rowniez skad przeswiadczenie ze zasady f-my montujacej lpg maja byc nadrzednymi nad producenta auta

Oraz ze sa one inne

Ow przeglad inst lpg po 1000 km dot instalacji - montowanej rowniez w kazdym dowolnym aucie.
Jedyne co to musze potwierdzic na pismie (narazie tylko tel) czy przeglady inst lpg moge robic w dowolnym autoryzowanym serwisie landi czy w tych aso toyoty co tez je robia, bo z dokumnetow/ulotek wynika ze w aso a tel potw ze tu i tu rzekomo.
Tez mnie zastanawia czy z wlasnym olejem jak bede chcial robic przeglady (wiadomo 0w16) to czy to w przyszlosci nie bedzie powod do jej podwazenia?
Czytam tu ze jak sie jezdzi glownie autostrady to nawet 0w20 zalecany, a tak bedzie eksploatowane auto - w innym przypadku raczej bym nie zakladal lpg a wrecz wybral silnik 2.0