Autor Wątek: Przełączanie się między AA a BT  (Przeczytany 1825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
Odp: Przełączanie się między AA a BT
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Czerwca 2026, 10:07:12 »
dotyczy kłopotów z powrotem do połączenia przez BT telefonu połączonego uprzednio przez AA za pomocą KABLA.
Rozumiem to. Jest to problem mało znany i występował akurat u was. Proponuję na początek zrobić tak. Uruchamiamy AA i po załadowaniu, zamykamy go wychodząc aplikacji poprzez ekran auta.Za chwilę możemy odpiąć kabel i sprawdzamy czy telefon działa. Czekam na info. Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia,ale trzeba po kolei.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Czerwca 2026, 11:32:42 »
dotyczy kłopotów z powrotem do połączenia przez BT telefonu połączonego uprzednio przez AA za pomocą KABLA.
Rozumiem to. Jest to problem mało znany i występował akurat u was. Proponuję na początek zrobić tak. Uruchamiamy AA i po załadowaniu, zamykamy go wychodząc aplikacji poprzez ekran auta.Za chwilę możemy odpiąć kabel i sprawdzamy czy telefon działa. Czekam na info. Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia,ale trzeba po kolei.
Aleś, Chłopie, błysnął pomysłem! :shock:  Normalnie czapki z głów!  :laugh:

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 04 Czerwca 2026, 11:37:17 »
Aleś, Chłopie, błysnął pomysłem! �  Normalnie czapki z głów!� 
Czasami mi sie udaje :-). Zapewne już to robiłeś,i co ci wyszło?

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #33 dnia: 04 Czerwca 2026, 11:57:27 »
A co miało niby wyjść?
Skończ już bić pianę.
EOT.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 04 Czerwca 2026, 12:09:25 »
A co miało niby wyjść?
Sprawdź i napisz. Daleki jestem od picia piany. Chcę ci pomóc,a ty się dziwnie zachowujesz.

Offline Pepiko

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2022
« Odpowiedź #35 dnia: 04 Czerwca 2026, 15:28:38 »
Nie działa

Sprawdziłem nie działa, nawet jak próbuję wymusić podłączenie klikajac w telefonie/aucie podłącz to wyskakuje mi monit na telefonie podłącz urzadzenie aby użyć AA bla bla bla. Czyli łączy się ale przez BT ale nie obsługuje rozmowy/muzyki.

Zostaje albo kabel albo adapter bezprzewodowego AA.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Czerwca 2026, 15:51:29 »
Sprawdziłem nie działa, nawet jak próbuję wymusić podłączenie klikajac w telefonie/aucie podłącz to wyskakuje mi monit na telefonie podłącz urzadzenie aby użyć AA bla bla bla. Czyli łączy się ale przez BT ale nie obsługuje rozmowy/muzyki.

Zostaje albo kabel albo adapter bezprzewodowego AA.
To jak od tyłu. Adapter nic nie zmieni,bo to jest tylko taki kabel,tylko bezprzewodowy. Problem pozostanie dalej.
A teraz widzę ,że nie zrozumiałeś tego o co prosiłem. Miałeś sprawdzić co się dzieje z telefonem,po wyjściu z AA poprzez menu na ekranie auta. Nie wiem kiedy i co klikałeś. Gdzie jest to połącz?
Monit na telefonie  sugeruje,że telefon jest nie podłączony, czyli nic nie bedzie działać. Wejdź w menu systemu ustawienia> bluetooth i urządzenia>urządzenia i zrób zdjęcie.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 04 Czerwca 2026, 19:05:04 »
Nie działa
Jest to na 100% problem z telefonem. Teraz proponuję zrobić tak
1.W aplikacji Android Auto wyczyścić pamięć podręczną  (cache)
2.Być może bateria ma właczoną funkcję oszczędzania energii. Trzeba to wyłączyć.
Na koniec zlikwidować parowanie telefonu z system (zapomnij) po zalogowaniu się jako główny kierowca i sparować od nowa.
System musi po uruchomieniu auta "widzieć" telefon i podłączyć go jako element głośno mówiący.

Offline Wojtekfancalcio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corol 1.8 TS 23
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Czerwca 2026, 21:25:35 »
To nie jest problem jednego użytkownika, ja też mam ten problem i pewnie wiele osób to ma, a mamy różne modele telefonów, ja sprawdzałem rożne konfiguracje i nic to nie dało, więc daj se spokój z off topem i jakimś czyszczeniem cache

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Czerwca 2026, 14:44:20 »
To nie jest problem jednego użytkownika, ja też mam ten problem i pewnie wiele osób to ma, a mamy różne modele telefonów, ja sprawdzałem rożne konfiguracje i nic to nie dało, więc daj se spokój z off topem i jakimś czyszczeniem cache
Napisz do toyoty,że takie rzeczy się dzieją. Jeśli jest to znany problem,to ci odpiszą co zrobić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl