Autor Wątek: Tarcze hamulcowe Camry  (Przeczytany 64675 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yufuyf

• Gość
Tarcze hamulcowe Camry
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Listopada 2005, 12:52:23 »
no właśnie, a ja chciałbym tą świecką tradycjękontynuować.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Tarcze hamulcowe Camry
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Listopada 2005, 13:01:53 »
nic nie stoi na przeszkodzie:) powodzenia:) m

ps. jak tam fotki?
3VZ.pl

yufuyf

• Gość
Tarcze hamulcowe Camry
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Listopada 2005, 13:03:30 »
nie robiłem jeszcze w nocy jaki zasięg mają ksenony, nie wyjeżdżam poza miasto (ostatnio)  i nie ma gdzie :-)

a jak z klockami? gdzieś widziałem, że trzeba mieć taki śmieszny tool to będzie łatwiej. bez niego ... dam radę? wolępytać, co trzeba, to zajmie mi to mniej czasu jak będe przygotowany,a w Camry Repair Manualu jest o tym niewiele....

maniek_camry

• Gość
Tarcze hamulcowe Camry
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Listopada 2005, 21:48:48 »
Cytat: marcinm
obejrzyj czy wszystko chodzi płynnie ( tłok ), chociaż jak znam Mańka, to tam wszystko sprawne i pewnie jeszcze umyte było :) pzdr

Hehe Było, było ale w camry jest kiepsko rozwiązana sprawa ślizgaczy i potrafią sięzapiekać - trzeba to sprawdzać za każdym razem  przy zdejmowaniu zacisków. A smarowanie tylko smarem do zacisków hamulcowych (wysokotemperaturowym i mało lepkim) - inaczej po miesiącu sięzapieką :-(

maniek_camry

• Gość
Tarcze hamulcowe Camry
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Listopada 2005, 21:51:09 »
Cytat: yufuyf
nie robiłem jeszcze w nocy jaki zasięg mają ksenony, nie wyjeżdżam poza miasto (ostatnio)  i nie ma gdzie :-)

a jak z klockami? gdzieś widziałem, że trzeba mieć taki śmieszny tool to będzie łatwiej. bez niego ... dam radę? wolępytać, co trzeba, to zajmie mi to mniej czasu jak będe przygotowany,a w Camry Repair Manualu jest o tym niewiele..

Nie trzeba  mieć tego narzędzia - dwa długie klucze lub łyżki do kół etc do zrobienia dźwigni i wepchnięcia tłoka do zacisku - wracam w środędo PL Odezwij sięna kom. i ustalimy termin zabawy z Twoimi tarczami ...

cichy_gda

• Gość
Odp: Tarcze hamulcowe Camry
« Odpowiedź #35 dnia: 15 Lutego 2009, 11:20:09 »
Co sądzicie o takim zestawie hamulców na przód Camry 2.2 1994r, made in japan, średnica tarcz 255mm, a teraz konkretnie:
Tarcze - Mountain, dystrybutor blueprint 88zł/1szt
Klocki - Kashiyama 85zł/komplet

Zestaw ATE koszt około 480 pln za komplet a ten, "japoński" zestaw 260 pln, i zastanawiam się, czy nie lepiej po ok. 50 tys km zmienić znowu cały zestaw zamiast samych klocków, i wtedy skłaniałbym się na ten tańszy zestaw (japoński).

Co o tym sądzicie, może ktoś jeździł na takim zestawie.

Pozdrawiam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Lutego 2009, 11:41:42 »
Przede wszystkim sądzę, że są za małe do tego auta.  Polecam przekładkę z V6.

Ale abstrahując od rozmiaru ( podobno rozmiar nie ma znaczenia  <diabel> ) nie znam tego producenta tarcz, za to za 400zł można kupić komplet Brembo + Ferodo ( do V6, nie wiem ile do 2.2 ) i mieć święty spokój na 50kkm z klockami i na 150kkm z tarczami, pod warunkiem, że ich nie spalisz, bo są po prostu małe.

Co do klocków Kashiyamy, to są dobre, ale tylko dlatego, że cholernie twarde. Marnie hamują, nie zużywają się, i zjadają tarczę.

Zapomniałbym ten zestaw, ale oczywiście każdy ma swoją wolę, więc ja nic nie narzucam, a jedynie polecam to, co sprawdzone ;)

BTW, niezłego trupa odkopałeś  <diabel>

pzdr
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2009, 12:12:57 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

cichy_gda

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Lutego 2009, 12:12:37 »
za 400zł można kupić komplet Brembo + Ferodo ( do V6, nie wiem ile do 2.2 ) i mieć święty spokój na 50kkm z klockami i na 150kkm z tarczami, pod warunkiem, że ich nie spalisz, bo są po prostu małe.

pzdr

Gdzie można kupić taki zestaw, a przedewszystkim w takiej cenie, jakiś sklep internetoowy???

Pozdrawiam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Lutego 2009, 12:52:15 »
Sprawdzę i dam znać ;)

Mając na myśli "taki zestaw", piszesz o układzie hamulcowym z V6, czy o tarczach Br + klockach Fer ?

pzdr
3VZ.pl

cichy_gda

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Lutego 2009, 12:55:49 »
ok, myślałem żeby sie pobawić w adaptacje zacisków nate z V6, ale szczerze mówiąc jak narazie pozostane przy tym co jest, może w niedalekiej przyszłości zmienie plany.
A to dlatego że  przedemną jeszcze zrobienie rozrządu, małe poprawki lakiernicze itp.

pzdr

userEU

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Lutego 2009, 12:57:42 »
http://sklep.intercars.com.pl/

140,- + 270,- FERRODO +  BREMBO   ;-)

Pzdr
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2009, 13:09:45 wysłana przez userEU »

userEU

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Lutego 2009, 13:08:11 »
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2009, 13:10:57 wysłana przez userEU »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Lutego 2009, 13:09:49 »
Tylko, że cena tarczy w IC jest podana za sztukę, ale to mało istotny szczegół  <diabel>

Tak, czy inaczej, polecam konwersję na V6 ( zarówno silnika, jak i hamulców  <diabel> ).

Jest spore prawdopodobieństwo, że będę pozbywał się za 2-3 tygodnie kompletu przednich hamulcód do V6 : prawie nowych tarcz i klocków ( założone w listopadzie 08 ) i zacisków jednotłoczkowych z jarzmami ( regenerowane też w 2008 na toyotowych gumkach )  <narka>

pzdr
3VZ.pl

cichy_gda

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Lutego 2009, 13:10:13 »
http://sklep.intercars.com.pl/

140,- + 270,- FERRODO +  BREMBO   ;-)

Pzdr

Dziękować

userEU

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Lutego 2009, 13:15:42 »
Cytuj (zaznaczone)
Tylko, że cena tarczy w IC jest podana za sztukę, ale to mało istotny szczegół   <diabel>

Aj tam czepiasz się szczegółów Marcinie :-P

ale na allegro dobra cena  :grin:

Pzdr

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl