Mi w ASO mowili ze D4D 2.0 JEST kolizyjny wlasnie i w razie pekniecia paska dzieje sie istna rzez, potop, hekatomba i aramgedon na raz :aduh
Mi dokładnie to samo powiedzieli! No i jeszcze podali koszt naprawy -- od 6 tys. zł. wzwyż!
Z rozrządem w mojej Ave'99 D4D jest dziwna sprawa. Obecnie na liczniku mam 150tys., ale zmieniam gdyż pasek (nie wiem czy coś poza tym) wymieniany był przez poprzedniego właściciela (Niemca) przy przebiegu 69tys. km.
Dlaczego akurat przy takim? Mogęjedynie domyślać się-- zmieniał we wrześniu, a trzyletnia gwarancja kończyła mu sięw listopadzie 2002. Jednak doradca serwisowy z ASO powiedział mi, że jak pracuje 10lat w ASO to nigy nie wymieniali paska w ramach gwarancji.
Od kupna wytrzymałem trzy miesiące, a że za 2 tygodnie wybieram siędo Hiszpanii, to właśnie wczoraj umówiłem sięw ASO na wymianękompletnego rozrządu za 1080zł.
Kalkulacja (z grubsza) wyglądała tak:
- wymiana paska rozrządu (części i robocizna) 484zł bo obecnie podpada pod akcję"serwis dobrych cen"
- dwa napinacze po sto kilkadziesiąt zł
- reszta za coś czego nie dosłyszałem, bo pan od części szeptał z panem doradcą serwisowym
Dlaczego nie robiępoza ASO? Rozpoznawałem sprawę, ale jeden z polecanych mi mechaników po kilku dniach dał mi odpowiedź, że nie jest w stanie kupić części. Dokładniej, to powiedział, że paska oferowanego w ramach tzw. zamienników nie założy mi, bo nie będzie ryzykował.
Pozdrawiam
Grzesiek