Autor Wątek: No i stało się - moja tojka już nie jest Bezwypadkowa !!!  (Przeczytany 9439 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CarinaGTI

• Gość
No i sta³o siê - moja tojka ju¿ nie jest Bezwypadkowa !!!
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Sierpnia 2005, 10:58:38 »
MarcinStarletka, na szczęście to tylko stłuczka, masz nadal auto bezwypadkowe, jednyne co to nie masz auta bezstłuczkowego :D
mamm nadzieje, że gwiazdka nabierze jak najszybciej połysku :-DD

Offline ZAJAX

• Toyot Leżący
  • *
    • http://www.corollaclub.org
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Września 2005, 09:38:40 »
Musisz sie koniecznie odwolac.
Teraz PZU specjalnie zaniza szkody liczac na to, ze klient odbierze grzecznie kase i nie bedzie robil problemow.
Znam to z autopsji. Jak napiszesz odwolanie to na 100% dodadza Ci pare groszy zebys sie odczepil ;)
Odwolanie musisz zlozyc w formie pisemnej i koniecznie zarzadaj potwierdzenia z data wplyniecia odwolania na kopii, ktora zostawiasz sobie.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za jak najszybsze przywrocenie starletki do zdrowia.

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Września 2005, 13:47:41 »
Również współczuję. Myślęże to nie pech Cięprześladował tego dnia tylko za dużo przysłowiowych "niedzielnych kierowców" porusza sięna naszych drogach. Mało tego pewnie jeżdżą z kupionym prawkiem jazdy. Człowiek stara sięjak może, uważa na każdym skrzyżowaniu, a tu znajdzie sięjakiś amator i wymusi pierwszeństwo nie dając szans na zahamowanie lub jakikolwiek inny manewr który uchronił by przed kolizją. Miałem podobną przygodę, kiedy to po ostrym hamowaniu delikatnie co prawda ale przywalił we mnie jakiś zagadany przez telefon komórkowy facet. Nawet po zdarzeniu gadał przez ten telefon nie zdając sobie sprawy że wjechał mi w kufer. Ostro wq...ny wyciągnąłem go z samochodu i pokazałem co narobił. Obyło siębez policji, gdyż koleś był ostro wystraszony i zgadzał sięna wszystkie moje postulaty :).
MarcinStarletka - głowa do góry, zrobisz furęi będzie wyglądała  jak nowa, bo na masce i błotniku pojawi sięnowy pełen połysku lakierek.

CORN

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Września 2005, 23:50:04 »
Dzisiaj miałem małe bum moją piękną :( I jestem pełen podziwu dla tego auta, każde nowe inne miałoby straty na pare 1000 zł po takim czymś.

Stałem na parkingu, odpaliłem auto i bardzo ostro na wstecznym zacząłem cofać, z tyłu za autem były metalowe słupki. Efekt taki że z całą siłą rozpędzonym autem z wcisniętym gazem przyładowałem w jeden  :(  słyszałem tylko głosny huk i że auto sie na czymś zatrzymało.

Nawet nie wysiadłem tylko podjechałem do mamy kolegi podwieźć ją z zakupami do domu ;)

Potem patrze a tu tylko w miejscu słupka wgnieciony zderzak  :shock:  oraz maciupkie wgniecenie na klapie na 2 cm (zderzak wszedł a następnie sam wyszedł) stąd ono. byłem mega zdziwiony bo w nowych autach na bank by zderzak poleciał z zaczepów i klapa by była w opłakanym stanie a tu takie coś.

Ten kto projektował zderzaki w starlecie miał łep na karku  8)  serio mocno przywaliłem i tylko nagnieciony zderzak, zdjęcia jutroo będą, troche go jezcze wypukałem więc nie wygląda tak źle

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Września 2005, 00:18:51 »
sadysta   :evil:

CORN

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Września 2005, 00:35:45 »
??? nie rozumiem Twojej złości? smutno mi że to sie stało, nie sądziłem że te słupki są jak supermarkety biedronka (tak blisko), auto ma tylko odrobine wgnieciony zderzak, nie zroobiłem tego celowo, w ciągu 2,5 roku jak nią jeżdże nigdy nią nie przydzwoniłem. troche przesadnie więc to napisałeś   :roll:

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Września 2005, 00:49:53 »
masz rację  :roll:  
miałem przez moment na myśli toyotkęjako kruche stworzenie o które trzeba dbać i pieścić   :wink:  
Ty wiesz lepiej jak dbać o swoją własność
Pozdro

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Września 2005, 02:46:48 »
Cytat: CORN
zderzak wszedł a następnie sam wyszedł
..............
Ten kto projektował zderzaki w starlecie miał łep na karku  
...serio mocno przywaliłem i tylko nagnieciony zderzak, zdjęcia jutroo będą, troche go jezcze wypukałem więc nie wygląda tak źle

Zderzaki są na prawdęsuper :) Jak w zimie przywaliłem w mostek, to pogięła siębelka w zderzaku (EP91) a on sam powrócił do pierwotnego kształtu :) Jedynie troszkęzmienił kolor (wyjaśniał, jak to plastiki mają do siebie, jak je sięrozciąga).

kijas

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Września 2005, 12:52:32 »
Witam,
Moja starletka również nie jest juz bezwypadkowa. W zeszły piątek miałem wypadek i skasowałem starletke :( wiec pozostaje mi pożegnać sie z fanami starletki.

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Września 2005, 23:40:39 »
Kijas - przykre. Współczuję.   :|  
Przyszła chyba zła passa dla Starletek i ich właścicieli.   :(  Apel do posiadaczy: uważajcie na swoje Gwiazdki!  :D

MarcinStarletka

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Września 2005, 10:55:09 »
Witam

Kijas współczuje Ci bardzo naprawde szkoda twojej gwiazdki. A co sięstało jeśli można wiedzieć?

Trochęsięnie odzywałem, bo miałem problemy z monitorem (zjarał się :evil: ). Do rzeczy.
Tojka jest juz naprawiona i wygląda całkiem ładnie. Wymieniłem tylko błotnik, reflektor+elektryczna regulacja, kierunek (elementy te kosztowały mnie w sumie 230 zł). Reszta została: maska była klepana, a zderzak został ten stary tylko wzmocnienie zderzaka wyklepali. Wszystko ładnie zrobione i polakierowane. Dałem też całą przy okazji do polerki i teraz świeci sięjak by była na nowo polakierowana  :lol: . Ogólnie jestem zadowolony, bo robota dobrze wykonana i lakierek dobrany idealnie i w miaręniedrogo (za całość z polerką i lakierowaniem wziął 1000 zł) ale jest kilka drobnostek na które jestem troche zły: mechanik zamontował reflektor zakurzony i z robactwem w środku, a mógł go chociaż wydmuchać powietrzem, jednej rzeczy nie przyspawał chociaż mu o niej mówiłem ale przy odbiorze jak mu pokazałem to powiedział że mu wyleciało z gowy i sięzreflektował i pospawał, plus(+) od instalacji gazu żle podłączył (myślał że to druga masa) i przykręcił go do karoserii w miejscu pod rurą prowadzącą powietrze do filtra powietrza i sam sięwsadził na minę, bo musiał wyjąć ako i tą rurężeby to zmienić, autko w środku było mocno zakurzone po naprawie i polerce. Ale nie ma co narzekać , bo to jest pikuś w porównaniu z innymi warsztatami w których naprawiałem inne moje autka, a i zostało mi w kieszeni jeszcze 1500 zł więc będzie na zrobienie kilku rzeczy w tojce.
Jak uda mi sięzrobić trochęfotek to wrzucętutaj.

Pozdro

kijas

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Września 2005, 14:53:15 »
Koles mi wyjechal , myslal ze zdarzy przedemna ale przeliczył sie a za jego głupote zapłaciła moja starletka :(

kijas

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Września 2005, 16:50:47 »

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Września 2005, 21:23:54 »
No fakt
pogięło ją trochę  :(  

Nikomu nic sięnie stało mam nadzieję.

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Września 2005, 11:59:43 »
Łolaboga, co wyśta nawyprawiali z tymi furmankami................. syćkie popsute

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl