To bardzo prosta sprawa.
Jak wymieniałem swoją, to po spuszczeniu płynu chłodniczego przez specjalny zaworek(jest na dole po lewej stronie-patrząc od przodu do komory silnika), odpiąłem trzy gumowe wężyki-od zbiornika wyrównawczego,gruby z prawego górnego rogu chłodnicy i trzeci, z dołu po lewej stronie.
Następnie trzeba odłączyć "elektrykę".Odkręcasz czrną podłużną skrzyneczkęz przekaźnikami(jest przykręcona do chłodnicy) a następnie "odpinasz" zasilanie wentylatorów oraz czujnika temperatury. Znajduje sięw dolnym lewym rogu chłodnicy.Jeżeli będziesz miał trudności z sięgnięciem do którychś z tych kostek, to najpierw odkręć chłodnicę. Trzymają ją dwie obejmy z góry w każdej po jednej śrubie. Z dołu nie jest przykręcona, jest tam tylko specjalnie ukształtowane miejsce na "dno" chłodnicy. Jak chłodnicęmasz już na zewnątrz autka to demontujesz wentylatory i wykręcasz czujnik temperatury płynu chłodniczego. Nową wkładasz i "uzbrajasz" powtarzając czynności w odwrotnej kolejności.
Ja zrobiłem to w ten sposób i nic innego nie odkręcałem, choć na początku myślałem, że bez demontażu np. atrapy i innych okolicznych"zasłonek" sięnie obędzie :-DD .
Jak zalejesz płynem chłodnicęto potem przez jakiś tydzień kontroluj jego poziom w zbiorniku wyrównawczym.
Chłodnica odpowietrza sięsama więc podczas jazdy zgromadzone w układzie chłodzenia powietrze, będzie uciekać i poziom płynu w zbiorniczku napewno sięzmniejszy.
Powodzenia i pozdrawiam.