Autor Wątek: Jaki instalacja gazowa jest najlepsza  (Przeczytany 17362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Jaki instalacja gazowa jest najlepsza
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Sierpnia 2007, 12:25:15 »
Wy w tych avensisach 2.0 macie silnik vvti??
Witam
Z tego co się orientuję są Ave 2,0 VVTi o mocy 110 kW czyli 150 KM, chyba że jest inaczej to proszę o korektę .

Pozdrawiam
Obi

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Sierpnia 2007, 12:28:04 »
W avensisach 150 konnych czyli silnik z oznaczeniem D4 nie ma szans założyć LPG. Konstrukcja silnika to uniemożliwia /wtrysk do komory spalania/
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Sierpnia 2007, 13:00:52 »
Cytuj (zaznaczone)
W avensisach 150 konnych czyli silnik z oznaczeniem D4 nie ma szans założyć LPG. Konstrukcja silnika to uniemożliwia /wtrysk do komory spalania/
Juz od chyba 3 miesiecy montuje sie do silnkow z bezposrednim wtryskiem gaz.
Wymyslili jakis nowy sterownik ktory podaje minimalne ilosci benzyny do komory i silniki dzialaja

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Sierpnia 2007, 14:58:26 »
Montuje się to fakt a słyszałeś o problemach z takowymi instalacjami??
Teoretycznie jest to możliwe ale w praktyce instalacje te jeszcze trochę czasu potrzebują żeby działały tak jak powinny.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline Pyrekcb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Października 2007, 21:59:59 »

Bardziej chyba chodzi o "delikatniejszą" na wys. temp. ceramikę w głowicy.

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Października 2007, 12:05:49 »

Chodzi o wtryskiwacz benzyny ktory jest w komorze spalania.

Offline Pyrekcb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Października 2007, 21:19:04 »

Chodzi o wtryskiwacz benzyny ktory jest w komorze spalania.

Fakt - doczytałem!

kamslaw

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 04 Listopada 2007, 11:09:31 »
siedzę w gazie i jeszcze nie widziałem instalacji gotowej do zamontowania w silniku z wtryskiem bezpośrednim. a owszem widziałem samochody z wtryskiem bezpośrednim  już śmigające na gazie ale były to samochody testowe producentów gaz rurek i nawet nie chcieli maski podnieść bo to tajemnica... ale ja mieszkam na przedmieściach więc może nie wiem.... :-) A co do gazu w Tośce to moja 1,8 z 2004 roku kulnęła już 60 tyś. na gazie i potwierdzam że gniazda zaworów wydechowych są do bani (chyba z plasteliny). Pierwsza regulacja zaworów po 40 tyś i następnej już nie zrobię chyba że podpiłuję trzonki zaworów. Przyjdzie zrobić głowicę u dobrego majstra i powinno być o.k. Pewnie niejednego urażę, ale po trzech latach eksploatowania Ave 2004 widzę wiele podobieństw TOYOTY z narzędziami TOYA ...

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Listopada 2007, 21:00:49 »
siedzę w gazie i jeszcze nie widziałem instalacji gotowej do zamontowania w silniku z wtryskiem bezpośrednim. a owszem widziałem samochody z wtryskiem bezpośrednim  już śmigające na gazie ale były to samochody testowe producentów gaz rurek i nawet nie chcieli maski podnieść bo to tajemnica...
Witam
A co powiesz o V gen LPG firmy Vialle (wtrysk gazu w fazie ciekłej)??
Ludki którzy eksploatują tą instalkę chwalą ją i tylko, żeby nie cena na pewno miałaby wielu zwolenników.
Pozdrawiam
Obi

Admin

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Listopada 2007, 12:03:50 »
siedzę w gazie i jeszcze nie widziałem instalacji gotowej do zamontowania w silniku z wtryskiem bezpośrednim. a owszem widziałem samochody z wtryskiem bezpośrednim  już śmigające na gazie ale były to samochody testowe producentów gaz rurek i nawet nie chcieli maski podnieść bo to tajemnica... ale ja mieszkam na przedmieściach więc może nie wiem.... :-) A co do gazu w Tośce to moja 1,8 z 2004 roku kulnęła już 60 tyś. na gazie i potwierdzam że gniazda zaworów wydechowych są do bani (chyba z plasteliny). Pierwsza regulacja zaworów po 40 tyś i następnej już nie zrobię chyba że podpiłuję trzonki zaworów. Przyjdzie zrobić głowicę u dobrego majstra i powinno być o.k. Pewnie niejednego urażę, ale po trzech latach eksploatowania Ave 2004 widzę wiele podobieństw TOYOTY z narzędziami TOYA ...

Zapytam z ciekawości jaki miałeś AFR i EGT na gazie ?

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Maja 2008, 13:44:54 »
Najważniejsze jest jak zrobi instalator bo 90% przypadków to kiczowato założona instalacja.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl