Autor Wątek: Alarm Clifford Logic  (Przeczytany 29743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

toomas

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Września 2005, 19:13:02 »
nie..tak jak w pierwszym poscie - alrm Clifford Logic montowany w ASO

STAMP

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Września 2005, 19:41:32 »
Poczytalem instrukcje  z linku udostępnionego przez ToyMana  i żadna z nich włącznie z moją (książeczka która dostałem w ASO ) nie odpowiada działaniu mojego alarmu .Co oni mi założyli ? Pewnie dlatego że GRATIS !!

ToyMan

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Września 2005, 23:22:00 »
Cytat: STAMP
Poczytalem instrukcje  z linku udostępnionego przez ToyMana  i żadna z nich włącznie z moją (książeczka która dostałem w ASO ) nie odpowiada działaniu mojego alarmu .Co oni mi założyli ? Pewnie dlatego że GRATIS !!

Do tego co masz założone powinieneś mieć instrukcjęobsługi.
To co ja mam załozone to wg instrukcji nazywa sięSystem Alarmowy LOGIC Auto Alarm Center CLIFFORD Spółka z o.o. i jest to wersja do samochodów TOYOTA obsługiwana przez fabrycznego pilota Toyoty (w kluczyku do stacyjki).
W stosunku do znanych mi alarmów, ma on diodęLED, która jest jednocześnie przyciskiem do wprowadzania PIN-kodu.
Ja też dostałem autoalarm bez dopłaty, w ramach rabatu, ale wyraźnie powiedziałem że chcęalarm CLIFFORDA sterowany z kluczyka. Szczegóły domówiłem z elektrykiem, no i wszystko co chciałem działa. Przy najbliższej okazji zapytam jeszcze o domykanie szyb (fajna rzecz - miałem już w innym samochodzie) oraz moduł świateł dziennych.

STAMP

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Września 2005, 00:01:16 »
Mam wrażenie że posiadam jakąś najprostrzą wersje alarmu Clifforda. Muszęwybrać siędo ASO .Dzięki!!!!  :idea:

toomas

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Września 2005, 07:21:22 »
Cytat: ToyMan
Cytat: STAMP

Do tego co masz założone powinieneś mieć instrukcjęobsługi.
To co ja mam załozone to wg instrukcji nazywa sięSystem Alarmowy LOGIC Auto Alarm Center CLIFFORD Spółka z o.o. i jest to wersja do samochodów TOYOTA obsługiwana przez fabrycznego pilota Toyoty (w kluczyku do stacyjki).
W stosunku do znanych mi alarmów, ma on diodęLED, która jest jednocześnie przyciskiem do wprowadzania PIN-kodu.
Ja też dostałem autoalarm bez dopłaty, w ramach rabatu, ale wyraźnie powiedziałem że chcęalarm CLIFFORDA sterowany z kluczyka. Szczegóły domówiłem z elektrykiem, no i wszystko co chciałem działa. Przy najbliższej okazji zapytam jeszcze o domykanie szyb (fajna rzecz - miałem już w innym samochodzie) oraz moduł świateł dziennych.

Tato tez ma Logica i domykanie szyb oraz funkcja swiatel latro/zima jest w nim w standardzie.

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Września 2005, 09:35:48 »
Powalczylem. No i to jest kurna skandal.

Najpierw musialem udowadniac kolesiom w ASO, ze nie wiedza co maja i zimowy tryb swiatel oraz domykanie szyb nalezy sie jak psu micha. Dobrze, ze wczesniej napisalem do producenta i druknalem mail'a bo szli by w zaparate.

Po 30 minutach walki sprawdzania i innego cudowania przyznali sie, ze rzeczywiscie swiatla sie da bez modulu. No myslalem, ze mnie trafi. Zaczeli cos tam dlubac. Po kolejnych 30 minutach wyszlo w praniu, ze jednak podnosnik tez sie da.

Dlubali dalej od 9 do 15 podlaczyli jakies przewody po czym stwierdzili , ze i tak nie dziala, bo nie potrafia zaprogramowac. No myslalem, ze mnie trafi. Powiedzili, ze w poniedzialek zadzwonia do producenta i bedzie druga runda. No tragedia normalnie.

--

Zawsze mialem dobre zdanie o ASO P-ń Fietz, ale teraz troche podpadli... Zobaczymy jak bedzie dalej. O zamykanie drzwi po ruszeniu tez sie musialem dopominac! Podlaczyli, ale dwa dni pozniej alarm zglupial... Tak wiec byly juz 3 wizyty w sprawie alarmu... Ponadto standardowa gadka, bo klienci chca alarm, a Pan jest pierwszym ktory o to pyta... To co jest ludzie nie czytaja? Pomijajac to, ze powinni sami od razu wszystko podlaczac!

Jedyny plus to, ze pojezdzilem chwile zastepczym Yaris'em 1.3. Ale padaka :-) Przebieg 30 kkm i chyba byl ostro skatowany juz bo przyspieszenie do bani.
Głowix

Rysiek

• Gość
Clifford
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Września 2005, 22:41:11 »
Witam,
Posiadam alarm Clifford Prime i też mi czasem szwankuje. Ostatnio zachowywal sięjakby był zupelnie wyłączony, jednak potem mu przeszło. A wiem onim tylko tyle, że blokuje drzwi po wlączeniu kluczyka. Muszęchyba jechać z nim do znachora.
Pozdr

melacha

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Września 2005, 22:04:34 »
Panowie dajcie sobie spokój z tym AAC oni już nic z tym prawdziwym amerykańskim Cliffordem wpólnego nie mają a nawet nie chcąc płacić tantiemów za nazwęalarmu Challenger to zmienili go na jakiegoś debilnego LOGICA, chała dlatego dostaje cie to w "prezencie" od dealera

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Września 2005, 07:29:06 »
Cytat: melacha
Panowie dajcie sobie spokój z tym AAC oni już nic z tym prawdziwym amerykańskim Cliffordem wpólnego nie mają a nawet nie chcąc płacić tantiemów za nazwęalarmu Challenger to zmienili go na jakiegoś debilnego LOGICA, chała dlatego dostaje cie to w "prezencie" od dealera

Widze, ze kolega reprezuntuje typowe polskie podejscie, dac sie wyrolowac, bo wszyscy tak robia, a firma jest do niczego... BZDURA!

Nawet jezeli to shit, to ktos jest temu winny i niech robia do skutku! Az bedzie dobrze.
Głowix

melacha

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Września 2005, 19:19:58 »
Cytat: glowix
Widze, ze kolega reprezuntuje typowe polskie podejscie, dac sie wyrolowac, bo wszyscy tak robia, a firma jest do niczego... BZDURA!

W zadnym wypadku wyrolowac!!! Jesli juz to rozeznac sie w rynku, dowiedziec co jest najlepsze do "mojego" autka a pozniej zazadac tego u dealera! A nie dostac gratisa i chciec bog wie co! Bo to przeciez problem jest za cos zaplacic 1200 pln (przy cenie auta np 65 000) lepiej jest wyzebrac.....

STAMP

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Września 2005, 19:56:47 »
Mi dali w "prezencie" alarm Clofforda w cenie ponoć 1300PLN .Na forum dowiedziałem sięco tak naprawde powinien mieć taki alarm.Z tych bajerów najbardziej zainteresowało mnie domykanie szyb. W ASO powiedzieli mi że mogą to zrobić i że nawet obejdzie siębez dodatkowego modułu jednak będzie mnie to kosztowało około 500PLN. Teraz już wiem że o takie rzeczy trzeba walczyć przed podpisaniem umowy.Można nawet przy dużym samozaparciu wywalczyć alufelgi.  :chmmm

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Października 2005, 14:46:17 »
STAMP, mozna walczyc nawet po. Masz alarm i zle go zamontowali. Domykanie szyb, wlacznik swiatel i zamykanie drzwi podczas jazdy nalezy sie jak psu micha.

Moja sprawa dobiegla konca, upor sie oplacil. Wszystko dziala jak nalezy.
Głowix

STAMP

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Listopada 2005, 17:39:00 »
Pare dni temu doprowadzili alarm do pełnej funkcjonalności.Ankieta dla klientów którą otrzymałem od Toyota Motor Poland oceniająca stacje dilerską miała w tej mojej batali decydujące znaczenie.Takie ankiety centrala powinna wysyłać raz na pół roku.  :bbravo

pankuba

• Gość
Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Listopada 2005, 20:18:18 »
to mnie zaciekawiliscie, ciekawe czy w moim chalengerze też powinienem mieć domykanie szyb

Dagon

• Gość
Odp: Alarm Clifford Logic
« Odpowiedź #29 dnia: 06 Lipca 2006, 20:21:53 »
Nie chce zakladac nowego watku, poniewaz moj problem swietnie tutaj pasuje.
Otoz mam w swojej carinie alarm Clifford Logic i nie moge przelaczyc go z trybu zimowego (zapalanie swiatel po wlaczeniu zaplonu) na tryb letni. W instrukcji napisano tylko, jak dokonac odczytu ktory tryb jest aktualnie wlaczony.
Czy wie ktos moze, jak zmienic tryb z zimowego na letni?
Z gory dziekuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl