Autor Wątek: elektryczne szyby  (Przeczytany 37625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Smok

• Gość
Odp: elektryczne szyby
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Sierpnia 2004, 10:51:13 »
Cytat: GAK
tez mam jasnoszara zielona.... strasznie mi sie nie podoba... :(

Dla mnie jest super i jestem z niej bardzo zadowolony!!! Jak znajdziecie gdzieś boczki drzwi przednich w tym kolorze ze sterowaniem elektr. to proszęo info!!!

Smok

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Stycznia 2005, 17:27:31 »
kto szuka ten znajduje  :-DD http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40147386
pytanie- trzeba wymieniac z prowadnicami???
nie mozna samego silnika przełożyć??

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Stycznia 2005, 10:03:38 »
ja pitole znazł :modlitwa  tylko teraz to juz podjalem kroki wymiany samochodu wiec ja juz nie skorzystam :asmiliecry nigdy nie mozemy miec tego co chcemy w danej chwili.

Smok

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Stycznia 2005, 13:27:59 »
Cytat: Yaryś
ja pitole znazł

:-DD
szkod tylko że nie 5D  :asmiliecry
szukam dalej  :!:

Brick

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Stycznia 2005, 20:19:05 »
Te boczki sa dla yarisa przed czy po FL? kolor tapicerki jest jakis dziwny...moze tylko mi wydaje ze jakis inny ,w moim yarisie jest jakos bardziej zielony,moze kwesta zdjecia?

P.S. Wczoraj zostalem oficjalnym posiadaczem toyoty Yaris :)

Smok

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Stycznia 2005, 07:34:04 »
ciężko ocenić- kolorów tapicerek wyszło już parę: szaro-szare, czarno-szare, szaro-zielone, czarne, ........
a fotka zawsze inaczej odzwierciedla kolory niż jest naprawdę

deesz

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Stycznia 2005, 23:38:42 »
El. szyby najlepiej podłączyć do kostki stacyjki i zabezpieczyć dodatkowym bezpiecznikiem 20-25A. Moim zdaniem o wiele wygodniej jest gdy szyby są podłączone do"stałęgo prądu" a nie "po zapłonie". Nie trzeba wtedy pamiętać o domknięciu szyb przed wyjęciem kluczyka ze stacyjki.Chyba że ma sięw planach montaż modułu domykającego z pilota.

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Stycznia 2005, 22:10:29 »
Bylem dzis u tego kolesia z Allegro...
W koncu udalo mi sie kupic boczki z miejscem na glosniki   :aslyer
Z elektrychnych "szybek" zrezygnowalem. Troche mi szkoda kasy bylo  ;)

Smok

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 31 Stycznia 2005, 07:18:41 »
Ja dalej twardo szukam szyb do 5D !!!

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 31 Stycznia 2005, 10:17:49 »
Cytat: deesz
El. szyby najlepiej podłączyć do kostki stacyjki i zabezpieczyć dodatkowym bezpiecznikiem 20-25A. Moim zdaniem o wiele wygodniej jest gdy szyby są podłączone do"stałęgo prądu" a nie "po zapłonie". Nie trzeba wtedy pamiętać o domknięciu szyb przed wyjęciem kluczyka ze stacyjki.Chyba że ma sięw planach montaż modułu domykającego z pilota.

Na mój gust to prowizorka. Wyjęcie kluczyka ze stacyjki powinno odcinać dopływ prądu do wszystkich obwodów elektrycznych w aucie - ot, kwestia bezpieczeństwa.
Poza tym kiedy szyby działają bez kluczyka w stacyjce to kawałkiem drutu można sobie szybciutko takie auto otworzyć (ale to żadne ułatwienie dla złodzieja  :roll: )
A propos - mam centralny sterowany z wnętrza przyciskiem. Kiedyś sprawdzałem czy po uzbrojeniu alarmu (kiedy siedziałem w środku auta) naciśnięcie przycisku odblokowuje drzwi. I nic - przycisk jest odcięty.

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 31 Stycznia 2005, 11:55:20 »
No i raczej nie zostawisz psa w samochodzie... :lol:
Tak teoretycznie...  ;)

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Stycznia 2005, 13:39:34 »
Trącał pies psa :) nawet mi to nie przyszło do głowy.
Ale ten guziczek widać dobrze z zewnątrz - drucik i autko mogłoby być otwarte.
Ale nie ma  :bno

deesz

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Lutego 2005, 22:01:49 »
Cytat: Hicks
Cytat: deesz

Na mój gust to prowizorka. Wyjęcie kluczyka ze stacyjki powinno odcinać dopływ prądu do wszystkich obwodów elektrycznych w aucie - ot, kwestia bezpieczeństwa.
Poza tym kiedy szyby działają bez kluczyka w stacyjce to kawałkiem drutu można sobie szybciutko takie auto otworzyć (ale to żadne ułatwienie dla złodzieja  :roll: )
A propos - mam centralny sterowany z wnętrza przyciskiem. Kiedyś sprawdzałem czy po uzbrojeniu alarmu (kiedy siedziałem w środku auta) naciśnięcie przycisku odblokowuje drzwi. I nic - przycisk jest odcięty.

Złodziej z drucikiem nie będzie celował w przycisk tylko odblokuje drzwi,
jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to czyje, skoro nikogo nie ma w samochodzie,pozatym w samochodzie jest dużo urządzeń które są na stałe podłączone do prądu:(alternator,rozrusznik,abs,światła,ecu).

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 07 Lutego 2005, 10:41:39 »
W dalszym ciągu uważam, że pozostawienie tego obwodu pod napięciem po wyłączeniu stacyjki to prowizorka.
Ale to nie jest najważniejsze (ot kwestia elegancji takiej modyfikacji).
Najważniejsze jest aby obwód był zabezpieczony właściwym bezpiecznikiem - tak jak to piszesz.

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #44 dnia: 31 Stycznia 2007, 15:12:44 »
Mam pytanko

Czy nie ma problemu z montażem elektrycznych szyb (oryginalne boczki z panelami, podnośniki iz instalacją i nawet centralny zamek z siłownikami w komplecie... ;) ) w Yarisie przed FL...

Chciałbym zamontowac sobie taki "bajer" ale mam pewne obawy. Czy jest się gdzie podłączyć? Trzeba kable przeciągnąć z prawych drzwi do lewych do sterowania, czy jakaś instalacja w Yarisach jest gotowa, a poprsotu nie użyta (jak kostki radia w samochodach bez radia...)?

Jeżeli wszystko trzeba będzie samemu zrobić rozbierając cały przód to się robi poważna operacja... a nie wiem czy aż tak potrzebuje elektrycznych szyb...

chodź jest to wygodne i fajnie by sie z klimą komponowało i uzupełniało :-)

"Women are equal to men...They're men with boobs" ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl