Autor Wątek: TS czy D4D + chip?  (Przeczytany 36601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

higer

• Gość
:))
« Odpowiedź #60 dnia: 21 Września 2005, 17:41:27 »
A ja w siedzibie TMPL widziałem juz Corolle Compressor 220km...to jest potwór ...a z zewnatrz wyglada rownie ciekawie :))....Pozdrawiam

Hicks...:D...jak bede 10 w warszawie zrobie Tobie zdjecie tej Corollki

mikson

• Gość
TS czy D4D + chip?
« Odpowiedź #61 dnia: 21 Września 2005, 17:46:35 »
tak masz racje,
 zdziwilbym sie okropnie, bo spotkac takiego yarka d4d mocarza, a jest on sztuk jeden na naszym forum i pewnie w polsce, chyle czola przed nim, to jak wygrac w totka, wiec pewnie zdziwilbym sie ze udalo mi sie akurat trafic te jedna mocna sztuke niz to co on potrafi bo to juz wiem :>

pozdr

Nikolas

• Gość
TS czy D4D + chip?
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Września 2005, 07:47:29 »
Jeszcze nie spotkałem klekota o pojemności 1,4 :lol:  który nawet po modach jechał równo z YTSem :!:

D4D + chip  i TS - to dwa światy - 99 % wypowiadających sięnie jeżdziło TSem i nie zdaje sobie sprawy że - TS  jest z Japonii a nie od żabojadów,  ze oprócz budy prawie wszystko jest inne niż w zwykłym Yarku i nie mówie tu o zawiasie czy fotelach, ale np. skrzynia biegów - ma tak krótkie przełożenia że elastyczność ma bardzo podobną, a nawet lepszą niż klekoty o podobnej pojemności, do tego ten dzwięk silnika :idea: czy to nie jest w jakiś sposób istotne - dla mnie jest bo to daje duża frajde aż chce sięjeżdzić, bo spalanie to kwestia ważna - ale YTS wcale dużo nie pali - uważam że 8,5 l na setke po mieście z cięzką nogą jest do zaakceptowania kiedy objeżdzam D4D po chipie :twisted:  :lol:

p.s. jak by ktoś miał wątpliwości to jeżdziłem d4D i weloma innymi klekotami, obecnie od tygodnia jeżdze nową BMW 320 D 163 konie i ok 340 Nm 8,3 do paki - i jest fajnie - spory moment i małe spalanie ale nie ma tej frajdy jak w wysokoobrotowych autach spalinowych i tyle :!:

CarinaGTI

• Gość
TS czy D4D + chip?
« Odpowiedź #63 dnia: 23 Września 2005, 07:59:11 »
Cytat: Nikolas
ma tak krótkie przełożenia że elastyczność ma bardzo podobną, a nawet lepszą niż klekoty o podobnej pojemności,

nie no tutaj to chyba przesadziłeś trochęswym optymizmem, bena o prawie tej samej pojemności (wolnossąca) nigdy nie będzie bliska wynikowi w elastyczności dieslowi (turbodieslowi), mówięo dwóch i tych samych modelach samochodu.
A tsikiem jeździłem przez pare dni, więc ...
są gusta i guściki, czyli jedni wolą diesle inni benzyny, jednak ceny paliwa jakie są takie są, tak każdy widzi :D

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
TS czy D4D + chip?
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Września 2005, 09:23:00 »
Corolla Compressor była testowana w Auto+.
A w najbliższym Auto Moto będzie jej porównanie z Seatem Leonem.

A co do sporu,to chyba nigdy sięnie skończy.Są wielbiciele diesli,wysokoobrotowych benzyn,niskoobrotowych siedmiolitrowych V8, a także hybryd.I w zasadzie ciężko udowodnić wyższość jednej koncepcji nad innymi.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
TS czy D4D + chip?
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Września 2005, 17:59:29 »
ja nie maielm okazji jezdzic D4D dlubnietym, ale TS-ami za to jezdzilem wszystkimi!;)
co prawda nei byly to dlugie jazy, ale kazdym autkiem po jakies pol godzinki i faktycznie Y ts robi wrazenie, ale dojscie D4D do takiego stanu jak fabryczny TS, w tych czasach nie jest problemem......

co do spalania to noga nie jest taka ciezka, bo tam yaris testowy srednie mial 10,9 - pamietam jak dzis, bo bylem strasznie tego ciekaw......

mogly by byc raz jeszcze takie 'dni z TS-ami'......:)

generalnie - jak napisal juz ktos wczesniej, nie ma sie o co spierac, bo jedni lubia czarny a inni bialy....

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

adi

• Gość
TS czy D4D + chip?
« Odpowiedź #66 dnia: 23 Września 2005, 18:11:56 »
TS gora ma charakter i tyle :D

zdanek

• Gość
TS czy D4D + chip?
« Odpowiedź #67 dnia: 23 Września 2005, 22:48:56 »
Cytat: Red_Point
mogly by byc raz jeszcze takie 'dni z TS-ami'......

Oj tak, bardzo chętnie bym sprawdził jak to cudeńko chodzi :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl