Autor Wątek: jak zdjąć tapicerkę drzwi w Starletce EP91 ?  (Przeczytany 7975 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Woytek

• Gość
jak zdj±æ tapicerkê drzwi w Starletce EP91 ?
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Września 2005, 08:53:36 »
No nieźle tam napchałes do tego bagażnika heheh, a jakie tweeterki wsadzasz? ja mam pyle z allegro i sobie chwalę, bo nie sa to jakies pierzoelekrtyczki tylko na magnesach neodymowych, z tyłu mam elipsy JBL GTO, a z przodu 10ki srednio-wysoko VDO dosyc dobre i .. tzn tył gra nieźle, gwizdki robią swoje, a przodom czegos brakuje... nie chodzi tylko o bas bo jest z tyłu, ale .... no właśnie

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Września 2005, 10:44:20 »
troche robimy OT, ale moze nas Admin ostro nie zjedzie :))).
Tweeterki wsadzam Tonsila, model DT 2508, takze na magnesach neodymowych. Własnie teraz mam wszystkie głosniki Tonsila i jestem bardzo zadowolony. Nowe tweeterki wsadze na podszybie, a "stare" moze zainstaluje albo w tylnej półce, albo w boczkach przy tylnej kanapie - jeszcze na to nie mam patentu, bo sam nie wiem co lepiej ciąć. Jutro z samego rana bede miał skrzynie gotową do bagażnika, nowe tweetery dojdą do mnie w poniedziałek.. Sam jestem ciekam jak to wszystko zagra, czy tweetery dadzą radęi czy gościu skrzynie dobrze wyliczył i wykonał :?

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Września 2005, 10:57:43 »
Nie wiem czy tweetwry z tyłu cos dadzą , no chyba że dla pasażera tylnej kanapy, ale jak wmontujesz tam skrzynie basową to beda skakac ;), znajomemu jakies blaszki metalowe w przednich reflektorach powypadały w ibizie od drgań które powodowała tuba w bagażniku ;)

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Września 2005, 11:04:55 »
skakac nie bedą, bo są one wkrecane, a nie przyklejane :) Wiesz, to są takie tweetery tubowe jak do zwykłych kolumn domowych: cos w tym stylu..:
http://allegro.pl/show_item.php?item=63836708  <- tylko moje są w wersji 4 ohm'owej i 150 W   :twisted:  

Wiesz, znajomemu w Ibizie moglo cos powypadac, ale przeciez my jezdzimy dobrze dopracowanymi Toyotami ;). Chociaz raczej to przez stan polskich dróg mu coś powypadało, a nie przez tube ;)

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Września 2005, 11:50:49 »
aaaa. to rozumiem, a co z nimi było nie tak że ida z przodu na tył?

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Września 2005, 12:57:31 »
Cytat: Woytek
to rozumiem, a co z nimi było nie tak że ida z przodu na tył?

Z nimi jest wszystko OK, tylko one od poczatku były wpuszczone w połke z tylu (bo gdzie z przodu znalazłbym miejsce dla nich...). A teraz wpadłem na pomysł przebudowania audio - czyli przeniesienie "sceny muzycznej" z tyłu na przód. Do tej pory cała muzyka leciała z tylnej półki, teraz z tyłu bedzie sam bas, a reszta z przodu "z deski rozdzielczej".

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Września 2005, 14:35:25 »
Bedzie git ;)

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Września 2005, 02:13:01 »
Cytat: Woytek
Bedzie git ;)

chybaprawienapewno   :athunbsup

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Września 2005, 04:15:01 »
Zeby nie zarzucono nam, że robimy OT - JA SWOJEJ TAPICERKI Z DRZWI ZDEJMOWAÆ NIE BÊDÊ ;).
Odebrałem dzis moja skrzynię.. Wyrwałem sie z pracy na dwie godzinki i pojechałem do chłopaków po te pudło. Jeszcze na moich oczach cieli w niej dziury, wytłumiali, oklejali materiałem, wkrecali gniazda itp.
W samochodzie sam ją podłączyłem. Odpaliłem ją i WOW!!!! Głosniki teraz dopiero zaczeły grac. Matko Polko, co to sie teraz dzieje w Toyce to szok! Walą jak wsciekłe, brakuje tylko tweeterów, bo średnie jednak ich nie zastąpią!
Ze skrzyni jestem bardzo zadowolony, moze wkleje jakies foty do linka z mojego podpisu :)
Super, teraz czekamy do poniedziałku na tweetery i bedzie OK:)
pozdr.

foto mojego bagażnika po ostatnich zmianach ;))

głośniki w skrzyni są takie same, tylko ten z lewej był naprawiany i ma nową membranę.. ale grają boskoooo:)

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Września 2005, 09:09:30 »
ale bagażnika to juz nie masz... ;)

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Września 2005, 09:22:57 »
niema, niema
u mnie po założeniu gaziu-gaziu jest więcej:)
ale co mają powiedzieć kierowcy pf126?:):)

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
jak zdjąć tapicerkę drzwi w Starletce EP91 ?
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Września 2005, 16:30:34 »
zgadza sie, do bagaznika to juz moge tylko kurtke wrzucic :D:D:D:D.
A tak powaznie: z bagażnika bardzo rzadko korzystam, nawet na wyjazd wakacyjny wieksza część bagaży mojej Neci i moich poszła na tylne siedzienie :).
Jakby co, to skrzynie moge wyjac i zostawic w garażu:)
« Ostatnia zmiana: 04 Października 2013, 22:18:18 wysłana przez Swoop »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl