Autor Wątek: Przed zalozeniem LPG...czyli na co zwrocic uwage  (Przeczytany 9411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Przed zalozeniem LPG...czyli na co zwrocic uwage
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Września 2005, 08:30:02 »
FAWORYT, zmień świece na denso lub ngk bo 40 tyś to już czas wymienić szczególnie do LPG. (na lpg co 15 tyś) No chyba że zapodałeś platynówki to wtedy spokojnie możesz pośmigać jeszcze ze 30-40 tyś.
Co do kabli - narazie zostaw i zobacz jak będzie śmigać na LPG. Jeśli będzie coś z nimi nie tak to zawsze wymienić zdążysz.

Pozdro
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Września 2005, 21:36:07 »
Cytuj (zaznaczone)
Co do kabli - narazie zostaw i zobacz jak będzie śmigać na LPG. Jeśli będzie coś z nimi nie tak to zawsze wymienić zdążysz.

Właśnie zrosiłem je ponownie wodą i tak dość mocno no i są przebłyski.Poprostu w kilku miejscach są niebieskie "punkty" , zaznacze ,ze jak woda zaczęła wysychać ,to nic nic niebłyskało.Auto przy przyśpieszaniu nic zapłonu niegubi ,ale jednak mocno je polałem wodą i błyska się.Mało ,ale jednak...Czy w takiej jednak sytaucji mam je wymienić? Mam kable od nowości niewymieniane.
Denso kabelki kosztują w ASO 325zł ,sam umiem je wymienić,bo to przecież żadna sztuka.Na wymiane świec i dodatkowo i chyba po raz końowy filtra paliwa( kupie Boscha za 60zł i w ASO mi wymienią ,bosch chyba będzie pasował??) jestem na piątek w ASO umówiny.
Czy jakieś kable jakościowo do denso podobne polecacie??Oczywiście chodzi o niższą cene,ale ostatecznie niezbawi mnie ta kasa wydana ,bo i silnik poczuje sięlepiej.
  :cehhh  mam ostatnie dni cieszenia sięmocą 140KM w carinie ,termin przesunął sięz 12 na 3 pażdziernika ,więc za tydzień i dlatego tak teraz wymieniam potrzebne rzeczy.
Prosze napiszcie co z tymi kablami

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Września 2005, 23:52:56 »
Co sprawdzam te kable,to gorzej.Teraz na suchych jak gazuje z niskich obrotów i jak jest ciemno to pojawia sięprzebłysk który jak siępostasram to nieraz oświetli napis 2.0 16 Valve   :-DD ,silnikiem nic nieszaprie i wkręca sięszybko  love teraz to już niewiem.
Jakie są inne tańsze i tak samo dobre kable jak oryginalne z Toyoty( np. NGK) ,które mi napewno niebędą czasem błyskać.A może to normalne,że błyśnie czasem?
A tak pozatym,to dziś ściagłałem sięna ćwiartke( dzień jak codzień) z  BMW 520i e39 na wtrysku gazu i wygrałem mocno o conajmniej dwie długości auta ,ale to tak na marginesie.Panowie napiszcie mi co z tymi kablami, bo do poniedziałku ,albo je zmienie ,albo te stre zostawie i tak będzie chodzić.
Czy gas strzeli jak czasem sięz przewodu zabłyśnie?To pytanie mnie męczy.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Października 2005, 23:22:53 »
No więc mam ten gaz już.Leciałem już na gazie 200 km/h,pewnie dąłoby rade jeszczes troche ,choć niebyło tak łatwo jak na benzynie kiedyś.Narazie zbyt krótko to mam by oceniać ile mocy zabrało,ale dziwi mnie fakt,że po założeniu i podłączeniu reduktora wlałem już prawie litr płynu,tzn dolałem,bo wiadomo swoje zassał,ale ile powinien wziaśc ? Litr?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl