No więc mam już ten gaz założony i zaczęły sięoczywiste w morde problemy, lub ja sięnieznam.
Czy mikser w dolocie 32mm moze zmniejszyć ssanie na benzynie rano?zamiast 1700 mam 1200-1300obrotów.Czasami na ciepłym na benzynie potrafią mi spaść do 500obr ,lub niżej ,a potem siępodniosą i takie tam( za krótka mam tą instalke ,zaledwie od wczoraj).
Maciek001 moja toyka jest zasilana zimnym powietrzem z okolic reflektora i ma kopa na pierwszy rzut oka.200km/h leci na gazie ,potem już rozpędza sięgorzej,dużo gorzej.Natomiast gaśnie powyżej 70km/h jak na luz wybije,trudno ,chyba sięprzyzwyczaje.Najbardziej ciekawią mnie te obroty ,bo gazownik jak do niego dzwoniłem to zwalił to na mikser ,że to on może być sprawcą pogorszenia kultury pracy silnika,bo wtryskiwacze ,albo dzialają,albo nie...( ale ja sądze,że tutaj są mądrzejci i coś doradza)Podam przykład: przepustnica uchylona 10% i silnik szarpie ,lecz na ciepłym jak depne bardziej to już jedzie ładnie ,natomiast ta sama sytaucja na zimnym i bardzo mocno trzęsło mi tym fajowym autem.
Zaznaczam,ze sprawdziłem błędy w złączu kodem migawkowym i mruga szybko ,chyba 2 razy na sekunde ,więc jest czysty od błędów ,więc co? Oni dobrze to zrobili ,a auto dziwnie na benzynie jedzie?
Chciałbym dodać ,że w końcu dołączyłem do was zagazowanych i pewnie teraz zaczną sięmoje problemy ,aż strach myśleć.
Niewiem ile fura mi spaliła ,będe dziś wieczorem wiedzieć,ale idzie znośnie póki co.
Zastanawiam sie dlaczego "wycieli" mi taki numer? przecież łatwiej i zupełnie bez roboty mieliby gdyby zostawili taj jak było fabrycznie, czymś sie musieli cholery kierować.
Tobie nie gaśnie na luzie,a mi tak(powyżej 70km/h).Ty masz mniej mocy ,dużo mniej niż 110KM przez ten wlot i przez LPG.W gorącym powietrzu którym jest silnik zasilany jest mniej tlenu.Spróbuj założyć tęrure ssącą i przejechać sięna benzynie z nią i bez niej i zobaczyć różnice.
natomiast wycieli mi piekna dziuręw obudowie plastikowej, gdzie zamontowany jest filtr powietrza
Dlatego ja byłem przy montażu,zeby niebyło takich akcji,a mimo to i dobrych chęci auto niechodzi tak jak niektórym starym wyjadaczom tematu na tym forum.