Diody które zastosowałem (gorąco polecam):
http://allegro.pl/show_item.php?item=63142537Całą operację zaczynamy od wyjęcia górnej części konsoli środkowej. Wychodzi ona bardzo łatwo, jest zamocowana w końcu tylko na 4 zaczepach:D
Po wyjęciu ukaże się naszym oczom mniej więcej taki widok:

Kółkami i strzałkami zaznaczone są śrubki które trzeba odkręcić.
Na następnych 2 zdjęciach widzimy dokładnie śrubki wskazane tutaj przez strzałki.

Teraz chyba najgorsza część całej operacji. Na czerwono zaznaczyłem "grzybki" plastikowe które trzeba ściągnąć. Na zielono zaś, miejsca w których są takie metalowe zaczepy trzymające plastikowe osłonki linek sterujących nawiewem. Musimy z tych osłonek "wypchnąć" te linki. Będzie to wymagało użycie sporej siły, gdyż siedzą dosyć mocno.

Na następnych 2 zdjęciach widzimy efekt poprzedniej opercji.

Teraz kierujemy się pod nogi pasażera:) Tam musimy wyjąć "srubę" widoczną na zdjęciu. Trzeba to zrobić na siłą, uważając, by nie złamać jej:)

Na następnym zdjęciu widzimy jak wygląda ta śrubka po wyjęciu:)

Po wyjęciu śrubki i zdjęciu plastikowej osłony zobaczymy coś takiego. Tutaj znowu zdejmujemy zaznaczonego na zielono grzybka, wypychamy z zaznaczonego na czerwono uchwytu linkę i zdejmujemy ją z nasadki:)

Teraz musimy pozbyć się przycisku klimatyzacji. Wystarczy go podważyć nożem i wyciĂągnąć.

Gdy już go wyjmiemy, będziemy mogli odpiąć wiązkę kabli podłączoną do niego. wystarczy ją wyciągnąć "w dół". (Musimy też odpiąć drugą wiązkę, nie ma jej na zdjęciu bo jest to wręcz oczywiste:D)

Teraz śmiało możemy wyjąć cały moduł sterowania ogrzewaniem:) Nie było trudno??

Na zielono zaznaczone mamy miejsca w których są śrubki.

Na następnych 2 zdjęciach mamy zaznaczone na zielono śrubki (te, które są z boku) i na czerwono zatrzaski które musimy "zwolnić"aby wyjąć przednią część (po odkręceniu śrubek)

zanim wymiemy "panel" przedni musimy wyciągnąć zaznaczone na zielono przyciski. Wsytarczy je złapać i wyciągnąć, ew. można podważyć nożem.

Teraz możemy wyciągnąć osłonę przednią:D
Na wstępie możemy się pozbyć tego:

Na tym zdjęciu widzimy w którym miejscu są umiejscowione "standardowe" żaróweczki. Aby się do nich dostać nie musimy oczywiście wszystkiego rozbierać. wystarczy włożyć rękę (po zdjęciu górnej cz. konsoli) i ciut pomanewrować.

Tu widzimy jak diodki są powkładane w panel. Ogólnie rzecz biorąc, wystarczy wywiercić dziurę dopasowanś do diodki, dolutować do niej kable, włożyć ją w plastik (lekko na siłą) i ew. zabezpieczyć silikonem.

Potem łączymy wszystkie kable z zasilaniem które było użyte wcześniej do żarówek

I mamy taki oto efekt:)

Mam nadzieję, że ta instrukcja okaże się choć trochę pomocna dla kogokolwiek i że jest dosyć prosta.
W razie czego piszcie, postaram się wyjaśnić jakieś wątpliwości.
Pozdrawiam i miłej zabawy!:)
poprawiłem PL
Swoop