Shady, Jak miga lampka protect to napewno masz za slabe zasilanie, Poprowadz DOBRE zailanie prosto z akumulatora. PLUS powinien miec przekroj conajmniej 4mm2, oczywiscie zabezpiecz to bezpiecznikiem przy samym aku. MINUS mozesz pobrac z karoserii w bagazniku, najlepiej znajd jakas srube, np. od mocowania pasow lub kanapy ... Pozniej poinienes sie zastanowic jak chesz podlaczyc tube. czy podlaczasz ja pod zmostkowane kanaly wzmacniacza czy pod pojedynczy kanal ... jak to podlaczysz to musisz wysterowac wzmacniacz z tuba ... to troszke trudniejsze, ale jak rozkrecisz radio do poziomu kiedy jeszcze znieksztalcenia nie beda slyszalne powinies wyregulowac bas tak aby dopelnial to co Ci wychodzi z radia na glosniki. Tuba ma niestety tendencje do "CIAGNIECIA" basu. to wynika z jej konstrukcji. bas jest gleboki, ale dosc dlugo trwa jego uderzenie, to cos zwiazane jest z jakimis zjawiskami falowymi czy costam :P, w kazdym badz razie ze skrzynki bedziesz mial bardziej punktowy bas i duzo szybszy ... jesli tylko masz elektryke podlaczona poprawnie, czyli zasilanie oraz sygnal z radia to nie ma bata musi dzialac... no chyba ze ten wzmacniacz jest na tyle badziewny, ze nie daje rady, ale na to juz niewiele poradzisz ...
Red_Point, a powiedz mi od kiedy nieobciazona koncowka mocy sie przegrzewa ??
o ile mi wiadomo to niektore koncowki sie nagrzewaja do pewnej temperatury nawet nie obciazone, ale to tylko i wylacznie zeby poprawic parametry pracy, w sumie temperatura ma wplyw na jakosc dzwieku, ale napewno nieobciazona koncowka mocy nie ...
Pozdrawiam