Autor Wątek: Chyba padla uszczelka  (Przeczytany 15918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Listopada 2005, 23:54:02 »
koliduje, głównie z ekologią, ale kto u nas na to patrzy... musiałbyś mieć zasłonędymną za sobą, żeby policja zwróciła na ciebie uwagę, ale to i tak dopiero wtedy jak znacznie przekroczyłbyś prędkość... ale na przeglądzie sięmogą czepić jak Ci zrobią analizęspalin...
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Listopada 2005, 21:39:04 »
No nie tylko :-( Wycięcie kata na pewno nie poprawi osiągów, a jak masz za katem sondęlambda to nawet może iść w dół. Tłumikarz zrobi Ci te portki za 100-200zeta Co do basowego tłumika to nie wyobrażam sobie jazdy pierdziawką przez np 400km bez zatrzymywania ? Przecież to tak jakby głowędo metalowej beczki włożyć i poprosić o skopanie beczki przez gości bez szyji  :D

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Listopada 2005, 01:17:09 »
ryczący wydech? do Camry?, ee, to nie beema, nie przesadzajmy ;)
3VZ.pl

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Listopada 2005, 06:51:39 »
Tylko mnie nie mylcie z "DRESEM" mialem taki tlumnik w nissanie primerze i nie jest glosny bo jak wiecie sa glosne i ciche ja mialem taki ze jak wchodil na obroty to wydawal taki przyjemny basik a na rownym gazie to go nawet slychac nie bylo,do tego byl filter storzkowy w obudowie to dopiero dawalo czadu  :-DD  co do kata to ja tam niemam sondy a pozatym to on raczej jest kaput tak czy tak do wywalenia,co do tlumnika to sie jeszcze zastanowie bo faktycznie przy takim silniku moze ryczec,a nie chce jezdzic jak dresy w rozklekotanych calibrach z podwinieta koncowka  hehe  :bojjjjjjjjjj  Maniek tego lexa masz przezajebis_ _ _tego  :athunbsup

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Listopada 2005, 11:23:22 »
Cytat: raptus
Maniek tego lexa masz przezajebis_ _ _tego  :athunbsup

:aslyer    :yehhhhhh
tu trochęfotek www.camry.atone.pl   :adiabelek

bele

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Listopada 2005, 11:52:21 »
piękne autko maniek

RafaÂł

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Listopada 2005, 22:00:39 »
maniek_camry,  kółeczka to widze z camrawki :) Tu by sięprzydały jakieś 19 :) Jest do czego wkładać..

yufuyf

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Listopada 2005, 22:50:27 »
Cytat: maniek_camry
to nie wyobrażam sobie jazdy pierdziawką przez np 400km bez zatrzymywania

ja w camry najbardziej sobie cenięciszę.

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Listopada 2005, 23:06:03 »
Cytat: Rafał
maniek_camry,  kółeczka to widze z camrawki :) Tu by sięprzydały jakieś 19 :) Jest do czego wkładać..

Masz na myśli założyć 19" a potem wkładać kasęw zawiechę?   :-DD  
Jak kiedyś będęmieszkał w kraju pełnym autostrad i dobrych dróg w miastach to chętnie nawet 20" założę, ale nie u nas - tutaj na 16 można pokrzywić felgę. Na wiosnęzałożętylko wyższy kapeć i będzie Ok.
No chyba, że ktoś chce ode mnie kupić te felgi to bardzo proszę- przeskoczęna 17". Fele nowe - mam je od kwietnia (faktura) bez uszkodzeń - w jednym miejscu trochędrapnięta jedna z nich - cena 1400kpl a z oponami (mam je od maja) czyli zrobłem na nich 15000km (Michelin PIlot Primacy - 215*55*16)  to będęmusiał chcieć TROCHÊ więcej. Za oponki dałem 2k. Cena do negocjacji wobec tego :-)

RafaÂł

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Listopada 2005, 23:23:01 »
17 już lepiej. Jak by nie było to lexus kawał fury i koło też większe musi siękręcić

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Listopada 2005, 12:49:18 »
Witam ,przeplywomierz dotarl zalozylem jest ok. tylko mialem problem z gazem,o ile podczas jazdy bylo ok to przy ruszaniu z miejsca poprostu nie chcial jechac zero wejscia na obroty a nawet gasl,ale znalazlem wreszcie spoko magikow od gazu,wczesniej jak bylem u gaziarzy to jakis Mieciu mi podpiol kompa i za dwie minuty regolacji 50 zl. a teraz goscie grzebali pol godziny poustawiali na analizatorze wymienili jakies ustrojstwo zeby wyeliminowac elektryke (w  tej chwili elektryka tylko przelacza lpg-pb) sciagna mi program do regolacji bo nie maja do landi zaloza mi klapo-mikser zeby zabezpieczyc przeplywke,narazie zaplacilem 30zl hehe  :abadgrin a tak wogole to mam zwezke na 37mm czyli jest na paliwie troche zdlawiona czy ktos wie jaka ma byc?

ontario

• Gość
camry padła uszczelka
« Odpowiedź #41 dnia: 01 Lutego 2006, 21:34:24 »
Witam wszystkich!
Jestem w TKP nowy. I mam do Was pytanie. Czy słyszeliście o pękniętej głowicy w silniku 5SFE (2.2 l.)? Objawy takie jak przy wydmuchanej uszczelce głowicy (dymi na biało, pracuje na 2-3 cylindrach, klepie zawór, wyrzuca płyn chłodzący).
Prosze o poradę i ew. gdzie naprawią głowice lub gdzie kupić używaną. Pozdrawiam

Litwa

• Gość
Odp: camry padła uszczelka
« Odpowiedź #42 dnia: 07 Lutego 2006, 09:09:57 »
Czesc,
Moje kondolencje z powodu bloku ! ;)
Zdaje sie, ze widzialem na Allegro wlasnie taki blok do 5SFE z bebechami. Moze warto sie zainteresowac.

Zycze powodzenia,
Marek L.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: camry padła uszczelka
« Odpowiedź #43 dnia: 09 Lutego 2006, 10:58:00 »
Czyżby jakiś racer się trafił? Szczerze mówiąc nie słyszałem jeszcze żeby ktoś ugotował głowicę w 5S-FE... no ale różne rzeczy się zdarzają, znajoma STOPIŁA!!! głowicę w maździe 626 2.0 jadąc 180 na czwórce przez 200km...

allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84720075 wprawdzie już zakończona, ale widocznie gość silnika nie sprzedał. pzdr i powodzenia...

Jest już temat o uszczelkach, który ma kilka stron!!!
Zwracam się z uprzejma prośbą o nie zakładanie podobnych tematów bo później nic nie odnajdziemy!
Temat scalam i info do Autora!
Janmor
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2006, 12:23:41 wysłana przez janmor »
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl