sonda przy moim gazie nie wpływa na skład mieszanki gazu i powietrza,to jest druga generacja.
czyli
I generacja co dla mnie wyjaśnia czemu spalanie jest na poziomie 10 -11 litrów gazu i raczej palić mniej nie będzie nawet po wnikliwych i drobiazgowych regulacjach / przy sterowanej kompem czyli II generacji ten silnik w tym aucie pali w mieście około 9,5 do 10,5 litra LPG a jest ona oszczędniejsza w stosunku do I generacji/
czy kopułka i świece mogą zaważyć o wielkości spalania oleju i gazu (mam podejżenie),
kopułka świece przewody mogą mieć wpływa na spalanie LPG, na wielkosć spalania oleju - żadnego
podjąłem decyzje opierając sięna zdroworozsądkowych przesłankach i subiektywnej ocenie stanu podzespołów(wypalone zestyki kopułki rozdzielacza i nagar na świecach, grubości elektrody masowej).
napewno wymienić najlepij, lecz na sam początek kopułkęwyczyść, a świece wymień i zobaczy czy będzie różnica
Jakie jest ciśnienie sprężania??
Co z zaworami czy były regulowane przy remoncie??
Co do słabej mocy może być np przestawiony rozrząd!
Czy regulowana była instalacja LPG po remoncie??
Jakie jest zużycie oleju??
PS. A teraz tak sobie pomyślałem - sprawdź czy mixer czasami nie jest zalożony np odwrotnie jak to kiedyś przez gazowników w moim aucie