:( Tak jak pisałem przed tym faktem obroty odcinała mi przy wejściu na czerwone pole odrazu spadały do wolnych do chwili puszczenia gazu.
Kolega Spro-ket pisze że paliwo lub filterek, o te sprawy raczej dbam i to nie było chyba to a zresztą od początku tankuje i paliwo i gaz w BP.Mam Jeszcze drugi komputer to może w tygodniu go podepnębo jeszcze mam problem z mocą silnika na zimnym jeszcze idzie ale jak sięrozgrzeje jest słaba a szczególnie w trasie powyżej 100 km/h jużprzyśpieszenia nie ma.Ciśnienie w garach sprawdzałem jakiś czas temu jak zaczęły sięproblemy z mocą to mimo przebiegu ponad 300k km było od 13do13,5, to raczej dobresprawdzałem też wydech czy nie jest przytkany bo jest jeszcze oryginał i też było ok.,ale po poczytaniu postów na forum to chyba nie tylko mój problem z mocą w E10.
Sory ze sie rozpisałem ale przy okazji spytam czy to prawda że computer zczytuje sygnały po uruchomieniu silnika i dostraja go , bo ja mam blokade zapłonu zrobioną na zasadzie odłączania zasilania komputera czyli odcina mi bezpiecznik check engine, może to coś psuje, bo gdzieś czytałem żeprzy kłopotach z silnikiem trzeba wyjąć ten bepiecznik i po resecie odpalić silnik i niechpowoli sięnagrzeje,a komputer siępowoli dostroi, ale to chyba chodziło o rolke E11 a E10 to w sumie mają raczej prostrze compy i może to nie skutkuje????
Dzieki za dotychczasowe posty.
pozdro..