Autor Wątek: POMÓŻCIE czy kupić tą Toyotkę....!!??  (Przeczytany 17809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Markus

• Gość
POMÓŻCIE czy kupić tą Toyotkę....!!??
« dnia: 17 Października 2005, 21:01:27 »
Witam,
Mam do kupienia ToyotęCorollę'92 rok jeszcze ta starsza wersja, 1.6 16v z gazem po 230 tys...Jest to składak, ale albo bardzo dobrze złożony albo w ogóle nei był rozbierany tylko jest tak zarejestrowany....Czy z takim przebiegiem ta Toyota jeszcez pojeździ? Jest dobrze utrzymana zadbana...odpala za pierwszym razem..
Jak z częściami do tego modelu?
Proszęo szybką odpowiedź...
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2008, 12:36:37 wysłana przez Janmor »

rwaw

• Gość
POMÓ¯CIE czy kupiæ t± Toyotkê....!!??
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Października 2005, 21:29:15 »
uzupełnij dane
jeżeli sam sięnie znasz to weż jakiegoś dobrego mechanika jeżeli cena jest ok to bierz przecież to toyota chyba nie myślisz że jeździmy złymi autami poza tym poszukaj na forum temat był poruszany   :D

Offline qbutek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.corollaclub.org
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Października 2005, 00:38:49 »
Jaka to wersja??
Za 6500 można mieć GTi w stanie dobrym.  - więcej na PW.
Sprzedam części z Corolli GTi 1987-1991.

Spro-ket

• Gość
POMóŻCIE czy kupić tą Toyotkę....!!??
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Października 2005, 01:14:54 »
Cytat: Markus
Proszę o szybką odpowiedź...
Odpowiedzi dostałeś szybkie - teraz Twoja kolej   :wink:

Cena ?
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2006, 18:00:01 wysłana przez Spro-ket »

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Października 2005, 07:23:01 »
dokładnie
brak pełnego info. bo z tego co piszesz to nic nie wynika. Generalna rada jest taka.
jeśli ktoś dbał o to auto to stajesz sięszczęśliwym posiadaczem Toyoty i niebędziesz sięmusiał wiele martwić, ale....jesli ktoś po prostu jeździł tym samochodem i lekceważył jej wszelkie dolegliwości, to biada ci Panie, a w szególności Twojemu portwelowi. Niestety, z własnego doświadczenia wiem że zakup tekiego autka to finansowa katastrofa
Czekamy na info.
aha
jeśłi składak, to pewnie przywieziony w okolicach 97 roku. takie wtedy były przepisy, na lawecie samochód a obok silnik z niego... i po kłopocie....polak da radęw iec nic sie nie bój, silnik masz na 99% z tego autka.
aha2
są pewne rzeczy na które należy zwrócić szczególna uwagękupując corolle z 92 roku, ale to później bo wracam do pracy.

Markus

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Października 2005, 20:31:38 »
No więc tak autko jest za 6 tys ma gaz w kole roczny....przebieg udokumentowany 230 tys...nie znam sięza bardzo na Toyotach więc prosiłbym na co zwrócić szczególną uwagę...
podobno tak właśnie to auto było sprowadzone...w 97 roku i od 8 lat cały czas jeździ ta sama osoba...w wakacje wymienione były wszystkie części eksploatacyjne, olej, a rozrząd narazie jest po 35 tys...w piątek bioręją na warsztat to jak możecie to podpowiedzcie co może wskqazywać że toyotka nie nadaje siędokupna lub jest do zrobienia...aha jeżeli chodzi o cenęto właściciel dodaje opony zimówki nowe, jest na alufelgach, ma hak, radio i el. lusterka więc cena chyba nie jest wysoka...noi gaz automatycznie przełączający się...jak  już pisałem samochód srawia wrażenie zadbanego...więc jedyne co mnie martwi to przebieg i że to składak...pozdrawiam

Markus

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Października 2005, 20:35:47 »
aha i jeszcze silnik pracuje równo chociaż na gazie wydaje sięże ma trocheniższe obroty..ogólnie jest cichutki ma nowy tłumik...z tego wynika że ktoś o ten samochód dbał właściciel również sprawia wrażenie godnego zaufania.....nie wiem poradzcie coś przed wizytą w warsztacie...może jakieśszczególne rady dotyczące tego modelu...

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Października 2005, 20:59:32 »
ja kupiłem od rodziny (niestety) moja rolkęz przebiegiem 270 tys. Silnik 1.3. Po podniesieniu głowicy okazało sięże cylindry sa jak dupcia niemowlaczka, pozostało wymienić 4 zawory bo były nadpalone no i pierścienie, aha i uszczelniacze zaworów. No ale u mnie nikt o to autko nie dbał. Generalnie to te autka mają opinięnie do zdarcia (przy odpowiednim traktowaniu w czaseie eksploatacji). Słaby punkt to rdza, nadkola głównie z lewej strony, progi, kielichy tył i ich okolice. Poza tym to w 1.3 branie oleju, co do 1.6 to nie wiem :/. pozostają takie rzeczy jak zavchodzące mgłą reflektory, coś tam z maglownica czasem wyskoczy.
To tyle ode mnie. Więcej grzechów nie pamiętam, a raczej nie znam bo mam zbyt małe doświadczenie.
Aha, minusem są ceny części, ale na prawdę, jeśli autko jest zadbane, nie martw się, nie będziesz ich potrzebował zbyt często. Co do składaka to stawiam flaszkęże wyjęli mu tylko silnik na granicy.
Co do ceny, to kwestia indywidualna, ja bym nie brał z czystej kalkulacji, ale generalnie corolla rulez :)

Markus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Października 2005, 21:16:42 »
dzięki..właśnie ojciec jeszcze ją oglądał i zauważył taką rzecz: samochód stoi przy włączonym silniku i po skręceniu na maks kół obroty opadają i można wyczuć lekkie drgania....przeguby? nie jesteśmy dobrymi mechanikami więc co to może być?

rwaw

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Października 2005, 21:56:50 »
Markus, będą drgania przecież koła są maxymalnie skręcone więc trzeba trochęwięcej gazu i obrotybędą ok jeżeli  by były stuki to będą prawdopodobnie przeguby

Spro-ket

• Gość
POMóŻCIE czy kupić tą Toyotkę....!!??
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Października 2005, 01:42:29 »
Te drgania ...
są stałe czy płynne (zwiększają się i opadają ?)
Światła włączone były czy nie ?
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2006, 18:01:56 wysłana przez Spro-ket »

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Października 2005, 16:17:00 »
Nie bierz składaka tylko załe oryginał.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Offline qbutek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.corollaclub.org
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Października 2005, 19:29:33 »
To, że obroty opadają przy kołach na maxa to norma - tak działa wspomaganie.
Sprzedam części z Corolli GTi 1987-1991.

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Października 2005, 21:12:58 »
Cytuj (zaznaczone)
Nie bierz składaka tylko załe oryginał.

przeciez to oryginał tylko rozmontowany żeby nie płacić cła i tyle, wkoncu trafiłem z rokiem :D
Cytuj (zaznaczone)
jeśłi składak, to pewnie przywieziony w okolicach 97 roku

Cytat: Markus
podobno tak właśnie to auto było sprowadzone...w 97 roku

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Października 2005, 22:41:24 »
Sprawdź dobrze amortyzatory bo jak przyjdzie Ci je wymieniać to siętrochęzdziwisz ceną... :-/ poza tym to branie oleju... za bardzo nie ma jak sprawdzić ale moze podpytaj właściciela ile bierze.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl