Autor Wątek: Spryskiwacze szyby przedniej  (Przeczytany 13286 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

faria@tlen.pl

• Gość
Odp: Spryskiwacze szyby przedniej
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Listopada 2007, 19:35:59 »
tak pompka od tylnego spryskiwacza jest obok... pompki od przedniego spryskiwacza:)
Ostatnio rozkrecalem wiec wiem:):)

Pozdrawiam
Qba

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Listopada 2007, 23:35:45 »
To jeszcze powiedz gdzie one są i już będę wszystko wiedział   :wink:
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

Offline maciek.j

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Listopada 2007, 11:03:13 »
musisz kolego odkrecic prawe przednie kolo i zajrzec pod nadkole kolo zderzaka. tam jest pojemnik z plynem i dwa silniczki jedej do przodu drugi do tylu. mam ten sam problem: mam ave kombi z 99r, wymienilem juz raz silniczek bo ten od nowosci sie chyba spalil bo nie dzialal wogole. kupilem na szrocie jakims z allegro zalozylem i hulal jak wsciekly... ale przez 3 dni:( teraz niby dziala ale nie pompuje wody. plam zadnych nigdzie nie ma... wezyk na koncu na szybie z tylu wyglada na drozny.... cale wakacje zeszly mialem sie za to wziac ale nie bylo kiedy... a za nowy silniczek w ASO powiedzieli mi cos ponad 400zl.... wiec poki co zadowalam sie bocznymi lusterkami jak szyba z tylu brudna... a moze ma ktos jeszcze jakis pomysl dlaczego nie pompuje?? kilku mechanikow powiedzialo mi ze moze miec za mala moc i nie ma sily przepompowac plynu przez cala dlugosc auta....?? co wy na to?

Offline sandr

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Listopada 2007, 12:45:44 »
[...] wezyk na koncu na szybie z tylu wyglada na drozny [...]

To znaczy jest, czy nie jest drożny?
Czasami przytkana bywa sama dysza spryskiwacza i pomóc może prosta ingerencja igłą lub przedmuchanie sprężonym powietrzem (od strony dyszy) ...

Offline maciek.j

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Listopada 2007, 13:12:09 »
no wlaśnie juz ta igła tam majstrowałem i nic nie dalo...:(

faria@tlen.pl

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Listopada 2007, 15:34:36 »
Wiesz co ja rozebralem od spodu oslone i wtedy dobralem sie do spryskiwaczy, jest to potem dosyc proste (trzeba miec najlepiej male rece, wtedy wszedzie sie dojdzie) najlepiej to chyba wyjac caly silniczek (guma zostaje przy zbiorniku) przeczyscic go i juz, ja mialem taka slisga maź),chociaz dzialal:)
ja mam natomiast inna zastanawiajace i troche denerwujaca przypadlosc, otoz spryskiwacze dzialaja na przodzie ale najpier zaczyna pryskac ten blizej pompki (czyli pasazera) a dopiero kierowcy.... teoretycznie wiem dlaczego (wyjasnienie wyzej) ale czy mozna cos z tym zrobic??
Pozdr.
Q>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl