Autor Wątek: Postojówki  (Przeczytany 18244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mr Q

• Gość
Postojówki
« dnia: 26 Października 2005, 19:46:56 »
Mam głupie pytanko:

Jakie postojówki (chodzi mi o sybol żarówek) wchodzą do Camry '92, ver. amrykanska z przodu?
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2006, 18:50:48 wysłana przez Marcjan »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Postojówki
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Października 2005, 21:25:01 »
żadne pytanie nie jest głupie.
wchodzą tam zwykłe 5W żarówki do dostania na każdej stacji. wymienia siębardzo prosto - 1 śrubka/lampęi po zabawie:)
3VZ.pl

Mr Q

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Października 2005, 21:57:28 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Postojówki
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Października 2005, 22:06:44 »
hehe, na tuning Cie wzieło?:) szczerze mówiąc nie wiem, bo moje świecą, info jaką żarówkę, mam od kogoś z forum, bo ostatnio przerabialiśmy gdzieś tu ten temat:) spytaj yufuyfa - on ostatnio wymieniał, to Ci powie co i jak, ja dopiero jutro będęcałował moją w zderzak, więc wcześniej nic nie mogępowiedzieć:) pzdr
3VZ.pl

Mr Q

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Października 2005, 22:22:38 »
Thx. Jeszcze obadam sprawę:)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Postojówki
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Października 2005, 22:26:08 »
badaj, badaj i zrób jakieś zdjęcia jak już założysz:) może i ja sięskuszę?:) pzdr
3VZ.pl

yufuyf

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Października 2005, 23:30:48 »
tia, to są takie same żarówki. w sklepie moto zwykłe kosztują po 70-80 groszy sztuka. kupiłem pół kilo... :-) w sklepie moto nie wiedziałem jakie to powiedziałem
- wie Pan, takie postojówki bez gwintu, z urywającymi siędrucikami, do amerykańca
i Sprzedawca wszystko już wiedział

tak wygląda żaróweczka -> (tutaj)

też myślałem o "tuningu", żółte postojówki przy ślicznych biksenonkach dziwnie wyglądają, ale darowałem sobie (chwilowo, mam inne zajęcia, studiujęCamry Repair Manual)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Postojówki
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Października 2005, 00:06:51 »
no to wszystko jasne:) ja na razie plajta, przy takim nawale wydatków to nawet nie myślęo takich drobiazgach - mam do kupienia poduchy amorów, sprężyny do tyłu, sprzęgło, synchronizatory i kupęinnych drobiazgów, bez których camry jeździ bez zarzutu, ale moje pedantyczno-idealistyczne zapędy każą mi wymienić to i owo:)
3VZ.pl

Mr Q

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Października 2005, 13:51:45 »
Dobrze wiedzieć, dzięki za info. Jak tylko dostanęprzesyłke i zamontujęto podrzucęjakieś foto :)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Postojówki
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Października 2005, 14:10:59 »
czekam niecierpliwie :) pzdr
3VZ.pl

RafaÂł

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Października 2005, 10:02:34 »
Ja też wsadziłem sobie wcześniej takei jak na aukcji. Nie warto. Chciałem żeby były białe. NA opakowaniu było napisane że świecą na biało a one na niebiesko świeciły. Teraz jeżdze bez. NAjbardziej  mi siępodobają philips blue vision, one świecą białą barwą.

Mr Q

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Października 2005, 23:33:31 »
Dopiero we wtorek bede mial czas zeby siętym zająć, ale dzisiaj sprawdzalem w domu na zasilaczu i swiecily na kolor pomiędzy bialym a błękitnym tyle ze słabo bo ten zasilaczyk ma wydajnosc pradowa cos kolo 500mA. Sadze ze w samochodzie bedzie ok.

yufuyf

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Października 2005, 23:39:36 »
to mnie nie pocieszyliscie, zamowilem na allegro biale, byly do wyboru biale i niebieskie (i festyniarskie zielone  :shock:  i czerwone  :shock: , wiec mam nadzieje ze biale sa chociaz białawe... :roll:

RafaÂł

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Października 2005, 08:35:03 »
Zobaczysz jak przyjdą. Ja akurat miałem tak że miały być białe a są niebieskie. Ale to zależy jakiej firmy. Np. firmy jacky i one świecą naprawde na biało i są diodowe

Mr Q

• Gość
Postojówki
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Października 2005, 10:53:52 »
No qrde i faktycznie lekka skucha... W lampach mam Philips BlueVision a jakos postojówki te ledy i troche dziwnie to wyglada.
O ile w świetle dziennym BV wygladają jakby świeciły tak żółtawo jak zwykłe żarówki, to postojówki wygladaja na białe, to w nocy BV są"białe" a te postojówki sprawiają wrażenie niebieskich/błękitnych i troche dziwnie to wygląda... :shock:   Może będą bardziej pasować do Xenonów...

Chyba sobie kupiętakże 5W5 BV. Komplet na allegro po około 11pln + 2x H1 do "długich" po ~10 pln/szt i będęmiał ładny zestawik :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl