Autor Wątek: Piszczące pasku w E10  (Przeczytany 2298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stas

• Gość
Piszczące pasku w E10
« dnia: 29 Października 2005, 10:14:22 »
PISZCZĄCE PASKI W E10

Witam klubowiczów i mam pytanie o n/w treści:

- przy uruchomianiu silnika lekko piszczą paski rowkowe napedu pompy

Nie jest to problem - ale jest denerwujący.
Paski są wymienione na nowe japońskie / w lipcu /- ale problem powrócił przy obniżeniu temperatury.

Słyszałem  że jest  o środek  w aerozolu  do spryskiwania kół pasowych zapobiegającyh poślizgowi.
Jeżeli ktoś posiada taką informacjęto bardzo proszęo post.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:35:55 wysłana przez Janmor »

tmx

• Gość
PISZCZ¡CE PASKI W E10
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Października 2005, 16:56:15 »
Owszem istnieje taki środek ale może byc problem z jego naniesieniem - stosuje sięgo o ile pamietam na pasek w ruchu - więc ryzyko dla paluszków:0

Lepiej sprawdź czy pasek nie jest za luźny - o ile pamiętam ma prawo siętroche wyciągnąć po założeniu - jest jeszcze opcja że piszczy klinowy - ten opasujacy alternator- - bo on także pośrednio napędza koło z którego potem 2 paskiem ruch jest przenoszony na serwo. U mnie objawiało sięto tym że na poziom piszczenia miało wpływ włączenie świateł i innych odbiorników energii.

TMX

stas

• Gość
PISZCZ¡CE PASKI W E10
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Października 2005, 21:31:55 »
Lepiej sprawdź czy pasek nie jest za luźny - o ile pamiętam ma prawo siętroche wyciągnąć po założeniu - jest jeszcze opcja że piszczy klinowy - ten opasujacy alternator

C.D.
 pasek nie jest za lużny, bo przedtem  po wiekszym naciągu to tylko mało nie poszła pompa wody. Stąd pytanie o środek. Dzięki za wykazanie zainteresowania.
Pozdrawiam

krystek

• Gość
PISZCZ¡CE PASKI W E10
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Października 2005, 21:59:04 »
a piszczy przy każdym rozruchu czy jak wjedziesz w np kałuże i se zmoczysz go?

patroc

• Gość
PISZCZ¡CE PASKI W E10
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Października 2005, 23:43:46 »
Cytuj (zaznaczone)
U mnie objawiało sięto tym że na poziom piszczenia miało wpływ włączenie świateł i innych odbiorników energii.

Zgadza sie poniewaz wiecej odbiorników elektrycznych ( światła, wentylator itp ) to wieksze obciazenie na alternator.

Cytuj (zaznaczone)
- przy uruchomianiu silnika lekko piszczą paski rowkowe napedu pompy

Nie jest to problem - ale jest denerwujący.
Paski są wymienione na nowe japońskie / w lipcu /- ale problem powrócił przy obniżeniu temperatury.

jest zimno to tworzywa sie kurczą, moze masz włąsnie za mocno naciągniety pasek, spróbuj z tym sie pobawic.

Pozdr

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl