Autor Wątek: Bezpiecznik 100A ???  (Przeczytany 9050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Bezpiecznik 100A ???
« dnia: 15 Sierpnia 2004, 13:16:00 »
Czy ktoś może wyjmował w Carinie (i pewnie nie tylko) bezpiecznik 100A z puszki w silniku ? Najpierw go spaliłem, a później przy próbie wyjęcia połamałem całego. Czy to bydlęsiedzi na jakichś zatrzaskach, czy na kleju ? Podobny bezpiecznik 50A wyszedł mi bez problemu, a 100A ( a raczej to co z niego zostało) siedzi jakby korzenie zapuścił  :evil:  :shock:
Jak go ugryźć ? :(
I jeszcze jedno, nie wiecie, czy taki bezpiecznik można kupić gdzieś w sklepie, czy ratuje mnie tylko ASO ?
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Bisua

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Sierpnia 2004, 16:55:55 »
Z tym bezpiecznikiem miałem też takie same problemy a on jest od boku albo od spodu przykrecony sprawdz mocowania i poodkrecaj wszystkie sruby w obrebie tej puszki na pewno wtedy bedziesz mógł go wyjac  :):)

Wlodek

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Sierpnia 2004, 22:23:13 »
tak jest faktycznie to bydle jest przykrecone miałem cos takiego w poprzedniej toyocie z tego co pamietam jest dostępny tylko troche kosztuje :awallbash [/fade]

serwisSJ

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpnia 2004, 10:48:37 »
Oj Perzan, przelicz teraz czy sie opłaca samemu wymieniać pompy wody:))

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Sierpnia 2004, 14:02:08 »
Cytat: serwisSJ
Oj Perzan, przelicz teraz czy sie opłaca samemu wymieniać pompy wody:))

Pewnie że sięopłaca :D Zawsze to jakieś nowe doświadczenie i bliższe zapoznanie z autem. Szkoda tylko, że tak kosztowne :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*

Ambrozy

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Sierpnia 2004, 17:13:58 »
apropo pompy wodnej... od rana do wieczora :? sama pompa to 15 minut ale dostań siędo niej :shock:  :mrgreen:

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Sierpnia 2004, 20:53:19 »
Cytat: Ambrozy
apropo pompy wodnej... od rana do wieczora :? sama pompa to 15 minut ale dostań siędo niej :shock:  :mrgreen:

Ano... dostań się... U ciebie przynajmniej można jeszcze zatańczyć pod maską, ja mam łapy całe pokiereszowane od przeciskania między silnikiem a podłużnicą :(
A wszystko i tak o kant pupy potłuc. Wymieniłem przy okazji simering i uszczelnienie dekla pompy oleju, a ta franca jeszcze cieknie pod obudową pompy  :evil:
Pozdro.
*
*
*
*

Ambrozy

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Sierpnia 2004, 21:54:59 »
no ale tak czy siak rozkręcania i śrubek troche trzeba przemieszać

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Sierpnia 2004, 02:53:51 »
To fakt. I jeszcze pamiętaj człowieku gdzie była z podkładką, a gdzie z kołnierzem :(
Sam śrubkologia jeszcze pikuś, ale ta gimnastyka i ciasnota mnie wykańczają. Padnij, powstań, tędy, nie tędy, podnieś, opuść  :evil:
I tak do zaj....nia :(
Pozdro.
*
*
*
*

Ambrozy

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Sierpnia 2004, 08:50:27 »
Tak to też jest ból z zapamietywaniem albo strzelaniem co gdzie...a jak Ci sie śrubka omcknie i wpadnie w szczelinke? hehe :mrgreen:

Bisua

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Sierpnia 2004, 09:34:26 »
i tak panowie gratuluje zacietosci :):)

Toyo69

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Sierpnia 2004, 17:19:26 »
Nie wiem jak jest w Carinie ale w mojej rollci z sil.4AFE wymiana pompy to gechenna, pomijając demontaż pasków i pokrywy klawiatury żeby ściągnąć te francowate osłony paska to jeszcze ta małpa po odkręceniu nie chciała wyjść bo błotnik jest za blisko, nawet po zdemontowaniu koła pasowego musiałem prosi kolege żeby mi łomem odcisnoł silnik. No i oczywiście robiłem to bez kanału  :roll:  :roll: Potem przez 2 tygodnie bolały mnie plecy :lol:  :lol:

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Sierpnia 2004, 13:02:13 »
Cytuj (zaznaczone)
Potem przez 2 tygodnie bolały mnie plecy

niemiałeś nikogo do masowania???  :wink:

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Sierpnia 2004, 15:19:11 »
Cytat: Toyo69
Nie wiem jak jest w Carinie ale w mojej rollci z sil.4AFE wymiana pompy to gechenna, pomijając demontaż pasków i pokrywy klawiatury żeby ściągnąć te francowate osłony paska to jeszcze ta małpa po odkręceniu nie chciała wyjść bo błotnik jest za blisko[...]

U mnie jest ciasno jak jasna cholera. Ale jak już rozbroi siępasek rozrządu to już jest spoko :)
A odkręcałeś poduszkęsilnika ? Może poszłoby łatwiej jakby silnik dźwignąć/opuścić ?
U mnie np. bez wyjęcia poduszki nie masz szans zrobić cokolwiek :D
Pozdro.
*
*
*
*

Bisua

• Gość
Bezpiecznik 100A ???
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Sierpnia 2004, 19:51:31 »
nie ma to jak ciasna carinka  :yawn  :yawn  :yawn

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl