Autor Wątek: Helix Blue 62 MKII - problem z zawieszeniem  (Przeczytany 5424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PaweÂł G.

• Gość
Helix Blue 62 MKII - problem z zawieszeniem
« dnia: 08 Listopada 2005, 00:36:36 »
Witam !

Mam nastepujacy problem http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_japaw1

zawieszenie popekało po 11 miesiacach grania, zasilane były troche pod radiem i pod wzmacniaczem HXA 40X , zawsze grały na małym basie
uszkodzeniu uległy dwa głosniki

nie wiem dlaczego taka ustreka wystapiła? głosniczki były zawsze oszczedzane

wymontowałem z drzwi i niebawem ide do sklepu oddac głosniczki na gwarancje

i moje pytanie: czy gwarancja obejmuje takie uszkodzenie?

jak nie to gdzie mozna głosniki naprawic ( w Warszawie)?

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopada 2005, 09:00:00 »
powinni Ci uznać to jako usterkę, chodź troche dziwne ze zepsuły sięoba.
Najczesciej psują sięgłośniki ale po jednej sztuce a nie równocześnie oba. A mozęjednak troche za bardzo je katowałeś a wydaje Ci sięze jednak tak nie było   :chmmm

U nas jeśłi ktoś mówi, że głośnik nie gra to wysyła na gwarancji pod odpowiedni adres i dostaje nówke. Ze sprzętem zamontowanym przez nas nigdy nie ma rpblemu jak miałoby sięcosik zepsuc bo dystrybutorów sięzna i wiedzą ze sprzet był poprawnie zamontowany i nigdy nie ma żadnych problemów i tłumaczeń.

A czy na 100% głośnik został przykręcony do płaskiej nawierchni, czy może troche krzywej i koszt głośników został nagięty   :chmmm  

Nie wiem co jeszce mogło być przyczyną, chyba jedynie jakaś wada fabryczna ale to musiałaby być na duzej ilości głośników ponieważ oba Ci sięzepsuły jednocześnie a to sie nam nigdy nie zdażyło.

Pozdrawiam i walcz o wymiane na nowe jako ze są na gwarancji.

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopada 2005, 12:24:09 »
dzieki za odpowiedz

:D  Montaz głosników przeprowadzilem sam , dystanse z mdfu, przykrecone głosniki solidnie ale nie zamocno, nie ma mowy o skrzywionym koszy, jeszcze wczoraj sprawdzałem

nie jestem fanem basu, choc słucham dosc głosno muzyki,

samochodme robie codzienie po 100 km i przez caly cas słucham muzyki, dlatego mysle ze ilosc grania głosników jest dosc duzo,  

cewki nie popalone, głosnikczki ładnie graja tylko zawieszenie padło

na poczatku myslałem ze cos w drzwiach chałasuje

jade oddac na gwarancje , jak cos bede wiedział to napisze na forum

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopada 2005, 20:18:44 »
Dalszy ciąg historii..  :)  

Zakupu dokonałem w Media Markt ( zacheciła cena 299 zl)  wiec tam sie udałem do działu serwisu. Przywitała mnie młoda pani ktora chyba pierwszy raz zobaczyła głosniki , popatrzyła wysłuchała i zabrała jeden głosniczek pod pache i szybkim krokiem podazyła gdzies na zaplecze. Po dłuzszym czasie przybyła i stanowczo stwierdziła ze jest to uszkodzenie mechaniczne i ze to moja wina,  ja potwierdzilem ze oczywiscie ze jest uszkodzenie mechaniczne bo jest taka charakterystyka pracy takiego głosnika, lecz uszkodzenie powstało z wady materiału to juz pani nie przekonało. Po "namietnej rozmowie" , zrobiła mi łaske i powiedziała ze przyjmnie głosniki i wysle do servisu ale nie gwarantuje ze ze naprawią, to ja poprosiłem  czy moge sam zawiesc głosniczki do servisu. Zgodziła sie i tak  udałem sie na ulice Racławicką 29 A,  na miejscu dowiedziałęm sie ze oni sie takimi rzeczami nie zajmuja tylko radia i odesłali na Puławska 403 ( jak sie zorientoawłe siedziba dystrybutora głosników HELIXA)  .  Zajechałem na miejsce (prawie juz pod Piasecznem), był to sklep ze sprzetem car audio ( swoja droga dobry sprzet maja) i akcesoria tuningowe, felgi, opony, - miejsce OK,  po rozmowie z panem sprzedajacym(obsługujacym) ów pan zrobił kwadratowe oczy i powiedział ze nie rozumie kto mnie do nich przysłał, nie załatwiaja takich spraw, ze media powinno przyjac głosniki na gwarncje, to  milej rozmowie pan przyjał głosniki ,podkreslił ze nie musi tego robic ale postara sie sprawe załatwic.

Narazie czekam  bo mają 14 dni na rozpatrzenie gwarancji.
Troche juz mnie zaczyna smieszyc cała sprawa,
jedynie osoba na Puławskiej okazała sie wyrozumiała i podeszła do sprawy powaznie.
wiecej spale benzyny jezdzac sprawie   głosników,niz sa warte  :P  

dalszy ciag juz niegługo  :D

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Listopada 2005, 20:50:01 »
Cytat: Paweł G.
zrobiła mi łaske

:-DD
sorry nie moglem sie powstrzymac! :-DD

no czekamy jak sprawa sie zakonczy.......
ale generalnie potwierdza sie to ze sprzet CA warto kupowac WYLACZNIE w zakladach CA!
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Listopada 2005, 22:58:20 »
RED_PIONT sugeruje inny przebieg wizyty w Media  :D

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Listopada 2005, 01:57:13 »
Reklama czy antyreklama ?    :chmmm  

:twisted:

PaweÂł G.

• Gość
Odp: Helix Blue 62 MKII - problem z zawieszeniem
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lutego 2006, 15:29:22 »
Witam

Ciesze sie ze forum powrocilo!

Wracajac do sprawy głosnikow to dostalem nowe, w sumie dostalem caly nowy system helixa ( cale nowe pudełko) a przeciez oddalem same woofery. wiec mam bonus za długi czas czekania.
Dlatego firme  2e-everpol z warszawy ( ul. Puławska 403) polecam goraco, powaznie traktuja kazdego klienta.

Systemu juz niemontowalem , sprzedalem odrazu a na je miejsce zakupilem system DLS R6A  i jest w trakcie montazu bo w sumie moje audio robione jest na nowo:  przewody głosnikowe nowe Cordiala 2x2,5mm2 , super kable, izolacja ,OFC 99,98, skrecane wzajemnie itp., nowe zasilaje 35 mm2 Caliber do bagaznika  kable - i + do akumulatora, system napedzac bedzie Xetec vector 150.2, a radyjko  niebawem zakupie ( juz czeka na mnie) alpine 7906r :-D ,
zostalo mi jescze kable polozyc ( musze jescze peszel kupic) , troche mi sie z drzwiami zeszło bo R6A wymagaly nowych dystansów i oglnie jeszcze solidniej wygluczylem drzwi ( raz mata app twarda, dwie warsty maty dekarskiej i jest na to paste głuszaca) i tapicerka oczywisce tak samo,

Duzo roboty ale moze bedzie dobrze, w nastepnej fazie musze popmyslec nad dobrym monoblokiem pod suba jl 10w0 bo taki mi wystarczy

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lutego 2006, 15:50:01 »
zestawik calkiem przyjeny..... dobrze ze sprawa tak milo sie zakonczyla......

ja tez niebawem zabieram sie za zupelnie nowe audio-klocki czekaja juz w pokoiku-tylko te temperatury...:/!

GAK

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lutego 2006, 22:30:32 »
ale generalnie potwierdza sie to ze sprzet CA warto kupowac WYLACZNIE w zakladach CA!

ja tam uznaje wylacznie Internet ... allegro, ebay.de, sklepy w sieci ogolnie
... no i niemiecki mediamarkt ;) gdzie ceny sa czesto 20% nizsze

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Lutego 2006, 22:39:38 »
Red Piont
chyba 3 way bedzie??

a co do allegro to ja Dls-y kupilem 230 zl taniej od ceny sugerowanej ( nowe , gwarancja itp i ma koles jeszsze pare takich systemow)
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2006, 22:42:01 wysłana przez PaweÂł G. »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Lutego 2006, 22:49:54 »
no zdecydowanie 3way;)
jeszce wazy sie tylko kwestwia czy aktywno pasywnie w bi-ampingu czy wszystko pasywnie!;)

czas zeby ktos reprezentowal TKP na zawodach!;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl