Autor Wątek: Spojler i tylna kanapa  (Przeczytany 3443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
Spojler i tylna kanapa
« dnia: 12 Listopada 2005, 10:18:13 »
Dwie sprawy - postaram siękrótko i treściwie:

1) Ile może kosztować tylny spojler do Corolli Liftback? Tak z ciekawości pytam, jak mi coś strzeli do głowy żeby sobie "upiększyć" samochód  :wink:    :cnice  Nie wiem - kupować np. w MAAG-u, czy pojechać na szrot? A może na giełdę? I czy można taki spojler założyć samemu? Pewnie trzeba wywiercić dziury w klapie ... hmmm, sam to bym sięchyba bał ... same niewiadome, kurczę :chmmm    :cnice    :cnice

2) Moja Corolla była początkowo wersją ciężarową, a co za tym idzie wersją 4-osobową. Poprzedni właściciel zmienił ją na samochód 5-osobowy (na stacji Auto-Fus). I tu jest jeden mały kłopot, choć może to i wcale nie kłopot. Otóż środkowe tylne siedzenie ma oparcie, natomiast nie ma "siedziska" - po prostu brakuje tej gąbki czy jak to siętam nazywa. Tapicerka jest i pewnie dałoby siętam tęgąbkęwłożyć. I tu drugie pytanie: próbować wsadzić zwykłą gąbkęze starego materaca, czy jechać do sklepu z częściami do japońców (w moim przypadku brytyjczyków)? Niby mnie to nie przeszkadza, bo mam dwójkędzieci i dwa foteliki z tyłu, także nikt i tak sięmiędzy nie nie zmieści, ale jakbym w przyszłości chciał tam kogoś posadzić, to trzeba by to poprawić.

W zasadzie obie sprawy to tylko takie luźne dywagacje, ale będęwdzięczny za jakieś wskazówki czy podpowiedzi (ale nie typu "daruj sobie, nudzi ci się?"  :cnice  czy "zejdź na ziemięzostaw ten samochód w spokoju!"  :cnice  )

:wink:  Jacho
Coday, Comorrow, Corolla

Spro-ket

• Gość
Spojler i tylna kanapa
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Listopada 2005, 11:41:38 »
Cytat: Jacho
I czy można taki spojler założyć samemu? Pewnie trzeba wywiercić dziury w klapie ...

Ja bym założył - do tego modelu wg mnie pasuje tylna lotka.
Są spojlery przykręcane do krawędzi klapy (zacisk) , więc możesz trafić i na taki.

Cytat: Jacho
czy jechać do sklepu z częściami do japońców (w moim przypadku brytyjczyków)?

Tak bym zrobił tylko jeśli nie ma takich modeli na rynku ,
a że jest już sporo sprowadzanych to trafisz pewnie w ogłoszeniach rozbierany podobny model .

Madzia83

• Gość
Spojler i tylna kanapa
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Listopada 2005, 22:43:00 »
A mi E11 Liftbacki podobaja sięz normalnym spojlerem - nie lotką. Spojler zmienia diametralne wygląd tego auta zdecydowanie na korzyść :D

Spro-ket

• Gość
Spojler i tylna kanapa
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Listopada 2005, 16:53:02 »

Pakis

• Gość
Spojler i tylna kanapa
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2005, 17:37:26 »
Ja mam w swoim E11 liftbaku  orginalny spoiler z toyoty. Auto wygląda 10 razy lepiej. Do tego alufelgi i juz nic wiecej nie trzeba.

Jęsli na środkowym siedzeniu ma nikt nie siedziec to daj zwykła gąbke.W przyszłości można ja zawsze wyciągnąc i dać to co ma być.

ArGHOST

• Gość
Spojler i tylna kanapa
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Listopada 2005, 12:09:03 »
E11 ze spojlerem wygląda dużo lepiej, a powyżej 200km/h lepiej trzyma siędrogi w zakrętach. A tak poważnie to są zamienniki MADE IN POLAND, które malujesz i jak masz chociaż jedną prawą rękęto sam przykręcasz, ewentualnie z pomocą jednej osoby (najlepiej we dwójkę).
Dobrze przymierz, bo musisz wywiercić dwa otwory w klapie. Od spodu masz gumowe zaślepki i tam musisz trafić z nakrętką, tak żeby Ci nie wpadła! Dobrze jest podłożyć gumowe uszczelki, aby Ci nie padało do klapy. Przykręcasz i stawiasz brykęw widocznym miejscu. Teraz zostaje Ci słuchać tych głosów zachwytu i przyglądać sięjak właściciele innych samochodów potykają sie na chodniku idąc po części do VW , Fiata itp.
Pozdrawiam

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Spojler i tylna kanapa
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Listopada 2005, 19:47:57 »
Cytat: ArGHOST
a powyżej 200km/h lepiej trzyma siędrogi w zakrętach.

:?:  :?:  :?:  :!:  :!:  :!:  To chyba samobójstwo  :dead
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
Spojler i tylna kanapa
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Listopada 2005, 20:34:38 »
Jeśli chodzi o spojler, to u Mariusza (mechanika mojej Corolli) serwisuje sięczłowiek, który ma oryginalny spojler do Corolli z 2000 r., tylko w kolorze zielonym (czyli gdybym kupował, to byłaby to kwestia ceny + lakierowania). Ile może kosztować taki oryginał? (nowy w ASO podobno rzędu 1000 zł  :roll:  ).

A człowiek trzyma ten spojler w piwnicy, bo mu powiedzieli że jak go założy, to straci gwarancję(samochód firmowy). I tak już "trochę" sobie podobno w tej piwnicy leży. Kupić ten oryginał, czy kombinować podróbę? (ta będzie kosztować pewnie ze 150 zł).

:?:  Jacho
Coday, Comorrow, Corolla

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl