No to spoko.Wiedziałem,że ktoś będzie mógł pomóc.Kryspin ,a skoro ty masz program do obsługi tych centralek,to czy ty też masz taką podpiętą u siebie?Jak tak ,to czy miałeś jakieś problemy,lub na co zwrócić uwagęgazownikom w momencie montażu?Czy jest tam funkcja wzbogacenia mieszanki w momencie nagłegło przyśpieszenia ,która zapobiega strzałom?Poprostu ,czy attuator może dostać +10 kroków( chyba od 1 do 24 kroki) ,aby wzbogacić mieszanke?
Mam programy do 17 instalek a sam mam w bolidzie Bingo S. W bingo jest możliwość ustawienia wzbogacania mieszanki po przekroczeniu jakiejś wartości TPS-u (przepustnicy) do wartości kroków max czyli 250. Podejrzewam że i w AL-700 jest taka opcja jak w większości instalek..
A swoją drogą najlepiej zakupić interfejs (+ G-tech ) i samemu sobie przeprowadzać regulację, choć troszkęczasu potrzeba żeby sięnauczyć ale WARTO, tym bardziej że często jak siędpytujesz nawet gazowników ustawiających gaz - nie potrafią odpowiedzieć które parametry co regulują a przyjmują poprostu pewien standard.
Już miałem okazjępdpinać pod komp kilka aut z danego warsztatu (3 x carina i 2 x ave wszystko 1,6 4A-FE) i odziwo zawsze były w nich te same nastawy. Mmarka, model silnik - takie i takie nasytawy i następny proszę. Ale mało tego. Jak dzisiaj patrzęna sytuacjęsprzed jakiegoś czasu (nijak sięnieznałem na regulacji LPG) gdzie jeździłem na regulacjęa "fachowiec przestawiał" coś co nie ma zupełnie żadnego znaczenia na zgłaszane dolegliwości i jak zawsze padał tekst: "pojeździj zobacz jak będzie..." Aż w końcu już masz dosyć i nie jedziesz - na co liczą LPG-owcy.
Na co zwrócić uwagę??
* sam system montażu tzn czy przewody, inne elementy (centralka) są dobrze popodpinanie, nie wiszą luźno
* czy zostały właściwie zabezpieczone przejścia przez blachę- potencjalne ogniska rdzy
* niech nie ustawiają mieszanki na ekonomiczną bo to błąd, lepiej niech pali więcej ale zawory będą bezpieczne (i tu właśnie miałem problem ze swoim autem - było ustawione zbyt ekonomicznie i sięrozgrały zaworki - regulacja pomogła)
* silnik krokowy powinien być jak najbliżej przepustnicy
Inne rzeczy wyjdą w praniu bo tak naprawdęto wszystkiego sięsprawdzić nie da.
Jaką średnicęmixera ci montują??
KLIK